universal media server

satkingr

New member
3 December 2011
31
καλησπερα....
δεν ξερω αν πρεπει να γραψω εδω αλλα αμα οχι ας μεταφερθει απο τους mod.

εχω την panasonic 47ΕΤ5 και στον mac που εχω, εχω εγκαταστηση το universal media server..
η tv ειναι συνδεμενει στο router με καλωδιο ενο ο mac με wifi..

θα ηθελα να ρωτησω αν μπορει να μου πει καποιος να ρυθμισω σωστα το προγραμμα για σε 3d εργα σερνετε....

παραθετω και φωτο με τις ρυθμησεις που εχω τωρα..

Attachments

• Screen shot 2012-12-20 at 9.55.19 μ.μ..jpg
    Screen shot 2012-12-20 at 9.55.19 μ.μ..jpg
    101.1 KB · Views: 111
  • Screen shot 2012-12-20 at 9.55.09 μ.μ..jpg
    Screen shot 2012-12-20 at 9.55.09 μ.μ..jpg
    69.9 KB · Views: 111
  • Screen shot 2012-12-20 at 9.54.59 μ.μ..jpg
    Screen shot 2012-12-20 at 9.54.59 μ.μ..jpg
    53.5 KB · Views: 111
  • Screen shot 2012-12-20 at 9.54.48 μ.μ..jpg
    Screen shot 2012-12-20 at 9.54.48 μ.μ..jpg
    67.3 KB · Views: 111
Έχω σχεδόν το ίδιο setup με 42ET5 και Universal media player σε win7 pc.
Για να στριμάρεις 3d μέσω wifi νομίζω πως θα έχεις γενικότερα ένα θέμα λόγο του όγκου που πρέπει να μετακινηθεί, καλύτερα όλα να τα συνδέσεις με καλώδιο...
Αν τώρα δεν είναι αυτό εφικτό πρέπει να δοκιμάσεις με g band wifi συσκευές, δηλαδή και ο router σου και ο mac να υποστηρίζουν g πρωτόκολλο που είναι ποιό γρήγορο από τα a,b.

Eκτός από τους ελληνικούς υπότιτλους εγώ δεν έκανα τίποτα παραπάνω με τις ρυθμίσεις του προγράμματος, παίζει όπως είναι.
Γενικά πάντως ο UMP δεν είναι και ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει, δυστυχώς...
Σε μένα που όλα είναι μέσω καλωδίου παίζει 3d χωρίς προβλήματα και με τους ελληνικούς υπότιτλους αλλά έχω θέματα.
Δηλαδή, σε τυχαίες στιγμές ο UAE σκάει, ενώ άλλες φορές η ταινία αρχίζει σιγά σιγά να χάνει τον συγχρονισμό της με τους υπότιτλους που στο τέλος είναι αλλού για αλλού.
Τις πρώτες μέρες που το έτρεχα δεν είχα πρόβλημα, αυτό προέκυψε μετά από καμμιά 15αριά μέρες και δεν καταλαβαίνω γιατί. :(

Last edited:
Ναι οντος εχεις δικιο....η συνδεσεις πρεπει να γινουν με καλώδιο....

τωρα αυτο με τις ταινιες δεν μπορω να τα καταλαβω ουτε εγω...την μια τις τρεχει κανονικα και την αλλη τρωει κατι σκαλώματα ακομα και 2D 720...μαλον πρεπει να παρουμε κανεναν media player για να δουμε φως...

σε ευχαριστω παντος για την απαντηση...

Νομιζω οτι εχει να κανει με τους τυπους αρχειων που παιζει η τηλεοραση σου και με το transcoding που πρεπει να κανει ο UMS. Αν ειναι βαρη το αρχειο εχει να κανει πολυ δουλεια ο επεξεργαστης και μπορει να μην "προλαβαινει". Ψαξε για καμμια ρυθμιση στο buffering, βαλε του λιγο μεγαλυτερο ωστε να εχει χρονο ο επεξεργαστης να κανει το transcoding. Δεν εχω δουλεψει το προγραμμα και δεν ξερω να σου πω που ακριβως ειναι η ρυθμιση. PLEX εχεις δοκιμασει?

Mac δεν έχω, UMS δεν έχω αλλά έχω μια μικρή εμπειρία από τον PMS (PS3 Media Server) που είναι για PC, κάνει την ίδια δουλειά και από ότι βλέπω, έχει και σχεδόν ίδιο περιβάλλον εργασίας και παρόμοιες ρυθμίσεις (μάλλον έχουν τον ίδιο δημιουργό).
Λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες σου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω, που είναι μεν γενικά, αλλά καλύπτουν κάθε περίπτωση και κάθε πρόγραμμα καθώς και κάθε συσκευή που χρησιμοποιείς.

1. Η αναπαραγωγή αρχείου με υπότιτλους απαιτεί Transcode. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το αρχείο επανακωδικοποιείται μέσω το υπολογιστεί και στέλνεται ως stream μέσω του δικτύου σου στην συσκευή αναπαραγωγής (π.χ. TV). Όταν η συσκευή αναπαραγωγής υποστηρίζει το video και αθδιο stream εγγενώς, δεν απαιτείται transcode (με την εξαίρεση της ύπαρξης υποτίτλων).
2. Πρακτικά ένα αρχείο Full HD μπορεί να αναπαραχθεί (με ή χωρίς transcode) μέσω Fast Ethernet (εννοείται και Gigabit) αλλά ίσως όχι και μέσω Wifi. Πιθανώς σε δίκτυο N να μπορεί αλλά αυτό θα εξαρτάται από πολλούς σταθμισμένους ή αστάθμιτους παράγοντες, οπότε καλύτερα ξέχνα την ασύρματη μεταφορά προς το παρόν. Τα power line κάτω υπό προϋποθέσεις κάνουν για stream στο 90% των Full HD. Για 3D δεν νομίζω.
3. Όταν γίνεται Transcode από τον υπολογιστή δύο παράγοντες παίζουν τον κύριο λόγο για την αναπαραγωγή. Το πρώτο είναι η υπολογιστική ισχύς του υπολογιστή και το δεύτερο είναι το εύρος του δικτύου σου σε σχέση με το είδος και τον τύπο του αρχείου που αναπαράγεις.
4. Βασική αρχή είναι πως κάθε αρχείο που χρειάζεται transcode, απαιτεί υπολογιστική ισχύ ανάλογη με την ποιότητά του δηλαδή την ανάλυση και το bitrate της εικόνας και του ήχου. Υψηλότερη ανάλυση, πολυκάναλος ήχος, και ταινίες με μεγάλες αυξομειώσεις bitrate (π.χ. κινούμενες εικόνες μικρών αντικειμένων όπως ένα μεγάλο σμήνος πουλιών) απαιτούν υψολότερη κατανάλωση υπολογιστικών πόρων. Ένας καλός διπήρηνος επεξεργαστής είναι συνήθως το κατώτερο όριο για κάτι τέτοιο χωρίς να αποκλείεται η απαίτηση για περισσότερους πυρήνες.
5. Ακόμη και όταν ο επεξεργαστής είναι επαρκής πολλές φορές το δίκτυο "φρακάρει" από τον όγκο των δεδομένων. Γιαυτό απαιτείται το μέγιστο που σου δίνει μόνο το Gigabit Ethernet (πλήρες δίκτυο κατ´ελάχιστον με κάρτες δικτύου GE, καλωδίωση cat5e, και switch ή router GE) για να καλύψεις κάθε περίπτωση αρχείου και βέβαια την αναπαραγωγή 3D.
6. Με μικρές ή μεγαλύτερες παραχωρήσεις, μπορείς να δεις τα περισσότερα που θέλεις αλλά όχι όλα, ακόμη και αν δεν καλύπτεις όλες τις προδιαγραφές για άριστη αναπαραγωγή. Αυτό γίνεται αφενός μεν, υποβαθμίζοντας το παραγόμενο bitrate του αρχείου που γίνεται transcode, μέσω των ρυθμίσεων στο UMS, αφετέρου με την αύξηση του buffer αποθήκευσης πριν την αναπαραγωγή σε τιμή που να καλύψει τις ανάγκες για αναπαραγωγή χωρίς διακοπές. Σε όλα όμως υπάρχουν όρια. Χρησιμοποίησε το Mencoder για την αναπαραγωγή (transcode) αν δεν γνωρίζεις το ffmpeg που θεωρώ πιο παραμετροποιήσιμο. Ψάξε τις ρυθμίσεις ποιότητας και buffering και κάνε δοκιμές. Δεν υπάρχει τυφλοσούτρης σε αυτό.
7. Οι ρυθμίσεις το Mencoder είναι απλούστερες για αναπαραγωγή υποτίτλων σε σχέση με το ffmpeg (τουλάχιστον σε έκδοση για PC) αλλά δοκίμασε και τις δύο λύσεις μηχανής transcode.

Όπως καταλαβαίνεις από τα παραπάνω είναι μακρύς και απαιτητικός ο δρόμος της αναπαραγωγής μέσω υπολογιστή.
Εγώ πάντως αγόρασα stand alone media player και ένα htpc και σταμάτησα να πονοκεφαλιάζω.

Καλές Γιορτές!