Upgrade connections. Onkyo RZ50 - Onkyo NR905 - Valerion

zazou8

Established Member
18 October 2007
176
Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι κάτοχος συστήματος Onkyo Tx-NR905 που οδηγεί Klipsch THX Ultra 2 συστημα και Sunfire sub (front/center: KL650 x3, surround: KS-525, surround back: KL-525, subwoofer: Sunfire True

Σχεδιάζω αναβάθμιση άμεσα
1. Onkyo RZ50 για να έχω 11 channel processing (αν είχε ο RZ30 θα πηαγαινα για αυτόν γιατί δεν μπορώ να ανέβω στον 70 και θέλω Dirac).
Για το λόγο αυτό θα κρατήσω τον 905 ως τελικό.
2. 4xKlipsch TP-500 SA ii (Atmos height front and back)
3. προβολέα ας ValerioΝ Visionmaster Max.

Ερωτησεις
Ήχος:
1) ποια κανάλια να οδηγήσει ο 905? Τα 2 Atmos back, all front LCR, μόνο LR, όλα τα πίσω surround back/atmos back?
2) Πως θα συνδεθούν? Χρησιμοποιώ τα precut του 50 και συνδέω στο multichannel input του 905? Αν ναι θα μπορώ να διαλέξω direct/puredirect ? Δεν θέλω να έχω δύο volume controls.

Πηγή:
Πώς να συνδέσω τη πηγή μου? Aπευθειας με projector και μετά επιστροφή με eArc ή μέσω του RZ50?

Ευχαριστώ όποιον μπορεί να βοηθήσει.

Επισης όποιος θελει να βοηθήσει στο καλιμπραρισμα προβολέα ήχου μου στέλνει μνμ. Δώρο μια προβολή και καλό φαγητό!

Ξεκινάς την όλη φαση βλεπω , οπως ειχα ξεκινήσει αρχικά κ εγώ...δηλαδη ψιλοάναρχα αλλα εκανα την δουλεια μ τοτε μια χαρα!!

1.Για να αποφορτίσω τον Denon 4700 μου , ειχα στειλει απο τα pre outs και τα 4 ατμάκια σε εναν παλαιοτερο πολυκαναλο 6.1 π ειχα κ εξακολουθώ να έχω γιατι ειχε υποδοχες multi ch in.

2.Ενα volune control θα εχεις αφου ομως πρώτα εχεις ρυθμίσει το volume του δευτερου σε μια συγκεκριμένη στάθμη συμφωνα με το Dirac ή οποιο προγραμμα θα τρεξεις.

3.Το pure direct θα ειναι μονο για στερεο φαση κ δεν μας νοιαζει τι θα κανει ο δευτερος ποκυκαναλος ο οποιος μπορει ν μεινει κλειστος. Εαν μιλας για τον δευτερο φυσικα κ μπορεις να τον εχεις σε pure direct mode ετσι ωστε οτι ηχος μπαινει να βγαινει αυτούσιος μαμα..

4. Ολα θα κουμπωσουν στον avr σου , media players , ps5 , projectors τα πάντα. Θα ειναι ο εγκεφαλος του συστήματος σου!!

Εαν μιλας για τον δευτερο φυσικα κ μπορεις να τον εχεις σε pure direct mode ετσι ωστε οτι ηχος μπαινει να βγαινει αυτούσιος μαμα..

Αυτούσιος μαμά δεν βγαίνει. Θα περάσει από το κύκλωμα του volume όπως και να έχει στον δεύτερο.

Τελικά διαβάζοντας είναι υποχρεωτικά τα surround back (κάνει disable τα ενίσχυτικα των back ο RZ50 όταν τον βάζεις σε 7.1.4).

Επομένως το να βάλεις τελικό μόνο στα surround back είναι ανώφελο.
Επίσης δεν αποκόπτει τον προενισχυτή του από τα τελικά στάδια και συνεχίζει να στέλνει τάση σε αυτά, με αποτέλεσμα έτσι να αυξάνεται ο θόρυβος. Άρα εάν βάλεις τελικό στα front ας πούμε, εξακολουθεί να στέλνει τάση στα τελικά στάδια των front του.

Για να μην τα πολυλόγω λοιπόν θα ψάξεις κάτι σε Denon. Ή σε Marantz αν σε παίρνει για πιο ποιοτικό.
Αποκόπτουν τα τελικά στάδια από τον προενισχυτή τους και διαχειρίζεσαι οποία κανάλια θες με όποιον τρόπο θες σε περίπτωση σύνδεσης εξωτερικού τελικού.

• Like
Reactions: Tsagalx
Για να μην τα πολυλόγω λοιπόν θα ψάξεις κάτι σε Denon. Ή σε Marantz αν σε παίρνει για πιο ποιοτικό.
Αποκόπτουν τα τελικά στάδια από τον προενισχυτή τους και διαχειρίζεσαι οποία κανάλια θες με όποιον τρόπο θες σε περίπτωση σύνδεσης εξωτερικού τελικού.
Σοφή επιλογή...zazou8 προτείνω ακραδαντα να ακολουθησεις τον Δάσκαλο!!!:)

Τελικα αλλαγή σχεδίων τελειωΣ…

Πήρα :
Marantz 7055 τελικο (σχεδόν καινούριο)
Rotel RB 985 τελικό (μετ§αχειρισμενo)
Denton X3800H
Klipsch RP-500SA x 4
Microphone UMIK 1 για να παίξω με Dirac
Αγορά Dirac

Αυτά θα παίξουν σε dedicated room (acoustically σχετικά treated με ήχοαπορροφητικα πάνελς στην οροφή και δάπεδο φελλού, μοκέτα)με τα
Klipsch THX Ultra 2 (3 x KL650 LCR , 2 x KS520 SR, 2 x KL525 SRB) μαζί με ένα Sunfire True Eq sub (θα δω αν θα τον σεταρω με δεύτερο sub μετά το τεστ)

Και το ερώτημα που απομένει:

Έχει νόημα ο Rotel - τι προτείνετε για 7.2.4 τροφοδοσία?

Ποιος θα μπορούσε να βοηθήσει στο καλιμπραρισμα?