UPS σε AV/gaming equipment

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,392
t3.large
πολύ πρόσφατα αγόρασα 2 APC 900άρια γιατί μου την είχε σπάσει η ΔΕΗ με τις διακοπές και ένα 600άρι που είχα στο PC του έπεφτε πολύ μικρό.

Η λογική μου ήταν να αντικαταστήσω το μικρό και το άλλο να το βάλω στο καθιστικό στα AV μηχανάκια τα οποία τώρα είναι πάνω σε ένα APC surge protector.

ο προβληματισμός μου όμως είναι: έχει νόημα να χρησιμοποιήσω UPS σε non critical μηχανήματα από πλευράς ασφάλειας δεδομένων κτλ? μήπως τελικά το surge protector είναι αρκετο? παρέχει το UPS κάποια προστασία παραπάνω?

O surge protector θα σε προστατέψει από spikes της τάξης των εκατοντάδων βολτ.. αν όμως η φίλη μας η ΔΕΗ αποφασίσει να σου δώσει λίγο λιγότερα, π.χ. 360V (μου το έχει κάνει), το πιο πιθανό είναι να μην σε σώσει..

Θα έλεγα UPS σε PC, tv, PJ, κτλ. και σταθεροποιητή στα υπόλοιπα (ενισχυτές κτλ).

δεν υποτίθεται οτι οι surge protectors προστατεύουν από τάσεις πάνω από το κανονικό? (220volt) ? δηλαδη ένα surge protector δεν θα κόψει την παροχή εάν σου στείλει η αγαπητή 360volt?!?! wow!

Θεωρητικά αν έχει ένα MOV μέσα των 250V αυτό θα βραχυκυκλώσει αν η τάση περάσει αυτό το όριο. Αυτό ήξερα και εγώ.. αλλά η wikipedia λέει άλλα: http://en.wikipedia.org/wiki/Surge_protector

Μιλάει για clamping voltages πολύ μεγαλύτερες από τα 250V.

Δεν ξέρω τι να πιστέψω.. οπότε προτιμώ να είμαι σίγουρος.