UPS σε TV

dimip

New member
26 October 2007
23
γεια σας παιδια,
εχω μια απορια σχετικα με το κατα ποσο μπορει να συνδεθει ενα UPS (αυτα που βαζουμε για τα pc μας) σε μια τηλεοραση σπιτιου και να εκμεταλευτουμε και την εξομαλυνση που προσφερει ενα ups αλλα και τις μπαταριες του.

η κατασταση εχει ως εξης:
εχω ενα ups 900VA - 540watt (http://www.mgmanager.gr/ups/34186-c...ive-ups-with-avr-900va-540w-cp900epfclcd.html)
το εχω για να προστατευω το pc μου (οθονη, εξωτερικους σκληρους, κλπ)
το συγκεκριμενο ειναι line interactive αλλα και backup . προσφατα σε διακοπη ρευματος απο τη ΔΕΗ , κρατησε ζωντανο το pc για περιπου 15 λεπτα (και ειχε ακομα κανα 7-8 λεπτα πριν αδειασουν οι μπαταριες. τελικα ηρθε το ρευμα πριν αδειασει εντελως

θα μπορουσα να συνδεσω σε ενα (αλλο) ιδιο τετοιο ups την τηλεοραση μου, μια 55' samsung f8000 (http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/televisions/hd-tvs/UE55F8000STXXU)
ωστε να συνεχισω να βλεπω σε περιπτωση διακοπης ρευματος ;

καπου αναφερει οτι η καταναλωση της τηλεορασης ειναι 76watt, (πολυ λιγοτερα watt απο το pc)
  • Power Consumption (IEC 62087 Edition 2)
    76

Ναι φίλε μου, λογικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Δεν κοιτάμε όμως τα Watt αλλά τα VA, για το εάν αντέχει. Εγώ έχω πάντως ένα 1500VA APC επάνω στην VT60, που είναι και πλάσμα.
Πάντως από την στιγμή που έχεις ήδη το UPS, πριν πας και πάρεις άλλο, κάνε απλά την δοκιμή. Βάλε επάνω την τηλεόραση και βγάλτο από την πρίζα να δεις εάν σηκώνει την κατανάλωση. Έχε υπόψιν σου ότι το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να μην κλείσει η τηλεόραση μόνη της σε ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος, την ώρα που την έχεις ανοιχτή (άρα για 2-3 λεπτά το πολύ, μέχρι να την κλείσεις εσύ). Ή να μην τρώει τις μικροδιακοπές του ρεύματος και τις εναλλαγές τάσης.

Ναι φίλε μου, λογικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Δεν κοιτάμε όμως τα Watt αλλά τα VA, για το εάν αντέχει. Εγώ έχω πάντως ένα 1500VA APC επάνω στην VT60, που είναι και πλάσμα.
Πάντως από την στιγμή που έχεις ήδη το UPS, πριν πας και πάρεις άλλο, κάνε απλά την δοκιμή. Βάλε επάνω την τηλεόραση και βγάλτο από την πρίζα να δεις εάν σηκώνει την κατανάλωση. Έχε υπόψιν σου ότι το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να μην κλείσει η τηλεόραση μόνη της σε ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος, την ώρα που την έχεις ανοιχτή (άρα για 2-3 λεπτά το πολύ, μέχρι να την κλείσεις εσύ). Ή να μην τρώει τις μικροδιακοπές του ρεύματος και τις εναλλαγές τάσης.

μπορω να το ξεσυνδεσω και να το δοκιμασω στην τηλεοραση αλλα μια που ειναι λιγο μπελας με ολα τα καλωδια και στη θεση που ειναι (σε επιπλο για υπολογιστη) χωμενο , ειπα μηπως γλυτωσω την "ταλαιπωρια".

η αληθεια ειναι οτι με ενδιαφερει οπως ειπες να μπορεσω να την κλεισω μονος μου (και οχι αποτομα) αλλα η αληθεια ειναι πως με ενδιαφερει και να συνεχισω να βλεπω :coool::coool:
για οσα λεπτα της ωρας μπορεσω περισσοτερο.
συνηθως οι μικροδιακοπες στην περιοχη μου δεν κρατουν περαν των 10-20 λεπτων (εξαιρουνται απεργειες και σοβαρες βλαβες)
οποτε στις περισσοτερες των περιπτωσεων φανταζομαι θα καλυπτομαι με το ups σαν να μη συνεβει τιποτα ... (ως προς την θεαση φυσικα)

Δεν νομιζω να μπορέσει να κρατήσει τόσο το UPS. Επίσης μπορεί να σου λέει ότι αντέχει και να κλείσει ξαφνικά. Τέλος, πως ακριβώς θα βλέπεις με το μπιπ μπιπ μπιπ που θα κάνει? Θα βλέπεις EURO και θα νομίζεις ότι βλέπεις το παγκόσμιο στην Αφρική με τις βουβουζέλες.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Δεν νομιζω να μπορέσει να κρατήσει τόσο το UPS. Επίσης μπορεί να σου λέει ότι αντέχει και να κλείσει ξαφνικά. Τέλος, πως ακριβώς θα βλέπεις με το μπιπ μπιπ μπιπ που θα κάνει? Θα βλέπεις EURO και θα νομίζεις ότι βλέπεις το παγκόσμιο στην Αφρική με τις βουβουζέλες.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

το ηχητικο μπορεις να το σιγησεις. και το ποσο σου υπολοιπεται το βλεπεις απο την οθονη που εχει το ups πανω του :idea:
τωρα το αν θα αντεξει 15-20 λεπτα δεν ξερω