upscaling δεκτη HD

DimA

AVClub Addicted Member
24 June 2006
1,480
ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις,ποιος δεκτης HDεχει το καλυτερο Upscaling se σημα SD.Ειναι μια παραμετρος που με ενδιαφερει σε περιπτωση που αγορασω καποιο δεκτη αλλα δεν βρισκω καποιες πληροφοριες σ'αυτο το θεμα.
Πηρα το περιοδικο Δορυφορικα νεα που εχει καποιο τεστ δεκτων αλλα απλα αναφερει σε μερικους αν ηταν καλο το upscaling χωρις ομως ξεκαθαρες πληροφοριες.

Aν θες να παρεις οικονομικο και καλο δεκτη,πολυ καλο για τα λεφτα του,εγω αυτους εχω και σου προτεινω:

DARKBOX GDS 7000 HD
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=38301&page=6

Ο δεκτης της προσφορας δεν ειναι PVR και δεν εχει CI.
Αν θες και αυτες τις λειτουργιες πηγαινε σελιδες πιο πισω στον Darkbox PVR Rev HD.

@john78
Ο DimA δε ζήτησε καλό και φθηνό δέκτη. Ζήτησε δέκτη με συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, δηλαδή το ποιοτικό upscaling.

ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις,ποιος δεκτης HDεχει το καλυτερο Upscaling se σημα SD.Ειναι μια παραμετρος που με ενδιαφερει σε περιπτωση που αγορασω καποιο δεκτη αλλα δεν βρισκω καποιες πληροφοριες σ'αυτο το θεμα.
Πηρα το περιοδικο Δορυφορικα νεα που εχει καποιο τεστ δεκτων αλλα απλα αναφερει σε μερικους αν ηταν καλο το upscaling χωρις ομως ξεκαθαρες πληροφοριες.
Η απάντηση σε τέτοιες ερωτήσεις ποτέ δεν είναι απλή.
Από την προσωπική μου εμπειρία με linux δέκτες, κανένας δεν τα καταφέρνει καλά στο upscaling. Kathrein UFS 910, Dreambox 800 και Azbox Elite πέρασαν ή βρίσκονται στην κατοχή μου. Κανένας δεν εντυπωσιάζει στον τομέα που ζητάς.

Ενδεχoμένως άλλοι δέκτες να τα καταφέρνουν καλύτερα.

Θα πρέπει να λάβεις υπόψη και το μέσο προβολής σου. Μήπως ο scaler του είναι καλύτερος από αυτόν του (κάθε) δέκτη?

Re: Απάντηση: upscaling δεκτη HD

Η απάντηση σε τέτοιες ερωτήσεις ποτέ δεν είναι απλή.
Από την προσωπική μου εμπειρία με linux δέκτες, κανένας δεν τα καταφέρνει καλά στο upscaling. Kathrein UFS 910, Dreambox 800 και Azbox Elite πέρασαν ή βρίσκονται στην κατοχή μου. Κανένας δεν εντυπωσιάζει στον τομέα που ζητάς.

Ενδεχoμένως άλλοι δέκτες να τα καταφέρνουν καλύτερα.

Θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και το μέσο προβολής σου. Μήπως ο scaler του είναι καλύτερος από αυτόν του (κάθε) δέκτη?

ευχαριστω,μεσο προβολης δεν εχω.θελω να παρω μια τηλεοραση HD για να βλεπω δορυφορικη,οποτε οταν προχωρησω σε αγορα θα παει πακετο ο δεκτης με την τηλεοραση.Δεν γνωριζω περι scaling των τηλεορασεων,καταλαβα ομως οτι και οι δεκτες δεν εχουν σπουδαιο scaling.:chinscratch:

Ναι, δεν έχουν όλοι οι δέκτες σπουδαίο upscaling.

Στην δική μου περίπτωση, σε 46άρα Samsung F86 (1920Χ1080,100Hz) είναι προτιμότερο το upscaling να το κάνει η τηλεόραση παρά ο Dreambox 800. Το αποτέλεσμα είναι εμφανώς καλύτερο.
Λάβε υπόψη σου πως ότι σήμα και να δώσεις σε 1080 τηλεόραση (αναλογικό ή ψηφιακό) θα το μετατρέψει στην φυσική ανάλυση του πανελ της, δηλαδή θα το αναβαθμίσει στα 1920Χ1080. Το πόσο καλά θα το κάνει εξαρτάται από την ποιότητα του scaler της.

Κι εγώ ότι έχω δει ήταν απογοήτευση.
Ακόμα και dvd player με υποτιθέμενο upscaling στα 1080p ναι μεν κλειδώνει η τηλεόραση στα 1080 αλλά στο μάτι καμία διαφορά.
Προσωπικά πιστεύω οτι το Upscaling θέλει ακριβά επαγγελματικά μηχανήματα και όχι players-δεκτες που βρίσκουμε στα καροτσάκια.
Επίσης για να είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα θα πρέπει και η πηγή -στην συγκεκριμένη περίπτωση το δορυφορικό κανάλι- να εκπέμπει με πολύ καλή SD ποιότητα και όχι σαν π.χ. το summer cinema της nova στα 2mbit bitrate και 4/3 κάδρο...

Λέμε οτι το ORF HD κάνει πολύ καλό upscaling όταν δείχνει formula1.
Ναι αλλά εκτός οτι έχουν τα πανάκριβα μηχανήματα για upscaling, η πηγή τους είναι SD 16/9 20mbit++

Αν κάνω λάθος και κάποιος έχει δει ικανοποιητικό upscaling σε κανονικό δέκτη της αγοράς, ας με διορθώσει.

Θα συμφωνήσω και εγώ με τα παιδιά ότι μεγάλες διαφορές στο upscaling των δεκτών δεν θα δεις και δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλοι παραπονιούνται για την ποιότητα στα sd κανάλια ενώ plugins σαν το autoresolution είναι από τα πιο πολύτιμα εργαλεία.
Μια καλύτερη λύση (αν και ακριβότερη) είναι να μεσολαβήσει ένας κάλος AV ενισχυτής με καλή επεξεργασία στην εικόνα ή ένας ανεξάρτητος scaler.
Σε μια τέτοια περίπτωση θα δεις πραγματικά μεγάλη διαφορά.

Εγώ πάντως χρησιμοποιώ το autoresolution στον dm8000. Πριν πάρω την pioneer 5090H, πέρναγα το σήμα του δέκτη μέσα από τον onkyo 906 και όντως η εικόνα ήταν καλύτερη στην panasonic px80. Αλλά στην 5090Η το αποτέλεσμα είναι καλύτερο όταν κάνει τη δουλειά η τηλεόραση.
Όσο για το orf hd, χρησιμοποιούν πολύ sharpness με αποτέλεσμα η εικόνα του να μου φαίνεται αφύσικη. Προτιμώ την εικόνα του hd swiss.

@john78
Ο DimA δε ζήτησε καλό και φθηνό δέκτη. Ζήτησε δέκτη με συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, δηλαδή το ποιοτικό upscaling.

Το καλο περιλαμβανει και το ποιοτικο upscaling.
Ειναι δυνατον να προτεινω δεκτη που δεν παιζει καλα ?
Αν ηταν ετσι δεν θα ειχα ασχοληθει καθολου.
Για ολους τους δεκτες που γραφω ξερω πολυ καλα τι λεω.

Μπορώ να εκφέρω γνώμη μονο για τον dm800
Ο scaler του σε σχέση με τον scaler της pioneer 507xd (μιλάμε για εβδομης γενιάς πλάσμα) είναι λίαν επιεικώς για κλάματα
Ακόμα κάτι που έχω προσέξει.. (τι έχω προσέξει δηλαδή... βγάζει μάτι...) ..είναι η κακής ποιότητα εικόνα σε sd κανάλια από την έξοδο dvi του δεκτη σε σχέση με την έξοδο scart
Για το δεύτερο θα χαρώ πολύ αν με διαψεύσει κάποιος αν και δεν το βλέπω επειδή έχω δοκιμάσει τα πάντα όσο αφορά τα settings του autoresolution plugin και settings της tv
Αυτό το χαλι δεν νομίζω διορθώνεται με settings

αστο φιλε μη πεδεβεσαι δε γινετε τιποτα η εικονα δε στρονει με τιποτα στον 800

εχω δοκιμασει 4 δεκτες σε δυο διαφορετικες tv. humax 5400z kai dm500 me scart kai ufs910kathrein -azbox elite me hdmi σε μια philips 42"9713 και μια 42"9703 και με scart 528ι και με hdmi se 720p kai 1080i ...........καλυτερος δεκτης με ???? ελαχιστη διαφορα 1.ufs910 kathrein 6 sta 10 me scart
>> 9 sta 10 me hdmi

2.humax 5400z 7 sta 10 me scart
αλλα και λιγο πισω απο την κατερινα στο hdmi παρολο που δεν εχει??? αν τα εβρισκε καλυτερα με τις tv δεν καταλαβαινεις αμεσως οτι δεν ειναι hdmi ...........

3. dm500 5 sta 10 me scart

4.azbox elite 4 sta 10 me scart
5 sta 10 me hdmi σιγουρα ειναι θεμα drivers και ελπιζω οτι θα λυθει στα επομενα update, aaaaaaaaa στην κατερινα η εικονα εναι με το aaf 1,06 image και οχι με το enigma2 που ειναι λιγο πιο κατω.... αυτα.......απο εμενα

Απάντηση: Re: upscaling δεκτη HD

Μπορώ να εκφέρω γνώμη μονο για τον dm800
Ο scaler του σε σχέση με τον scaler της pioneer 507xd (μιλάμε για εβδομης γενιάς πλάσμα) είναι λίαν επιεικώς για κλάματα
Ακόμα κάτι που έχω προσέξει.. (τι έχω προσέξει δηλαδή... βγάζει μάτι...) ..είναι η κακής ποιότητα εικόνα σε sd κανάλια από την έξοδο dvi του δεκτη σε σχέση με την έξοδο scart
Για το δεύτερο θα χαρώ πολύ αν με διαψεύσει κάποιος αν και δεν το βλέπω επειδή έχω δοκιμάσει τα πάντα όσο αφορά τα settings του autoresolution plugin και settings της tv
Αυτό το χαλι δεν νομίζω διορθώνεται με settings
Μπορείς να ανεβάσεις ένα screenshot από τις ρυθμίσεις που έχεις στο autoresolution plugin?

Τώρα τον έχω ενωμένο με scart οποτε το autoresolution δεν μου δίνει τις ίδιες επιλογές αλλα θυμάμαι τι είχα δοκιμάσει

SD Interlace mode 576p
SD Progressive mode 576p
Deinterlace δοκίμασα και on και off

Τα πιο πάνω βελτίωσαν κάπως την εικόνα αφού το upscale το έκανε η tv αλλα όχι ικανοποιητικά
Όλα αυτά από την dvi έξοδο

Από scart η εικόνα είναι αισθητά καλλίτερη... μέχρι και το osd έχει καλλίτερη εμφάνιση

Kαλησπέρα. Ο HUMAX 2000 HD βελτιώνει κάπως την εικόνα των SD καναλιών, όταν γίνεται σύνδεση μέσω καλωδίου hdmi, αρκεί στην κανονική μετάδοση μέσω SCART να είναι η ανάλυση 720 Χ 576, αλλοιώς δεν υπάρχει καμμία διαφορά στην εικόνα.

Kαλησπέρα. Ο HUMAX 2000 HD βελτιώνει κάπως την εικόνα των SD καναλιών, όταν γίνεται σύνδεση μέσω καλωδίου hdmi, αρκεί στην κανονική μετάδοση μέσω SCART να είναι η ανάλυση 720 Χ 576, αλλοιώς δεν υπάρχει καμμία διαφορά στην εικόνα.

επισις και εγω εχω καλυτερα αποτελεσματα μεσο Hdmi και σε Hd και σε sd
παντα για το nano
απο scart δεν θα ελεγα οτι παιρνω αυτο που θελω