USB και κολλήματα στο μπουτάρισμα.

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,246
Αθήνα
Τελικά τι συμβαίνει;
Το σετάρισμα του ηχανήματος φταίει,τα mobo της Asus η διαχείρηση των Ι/Ο, οι θύρες USB, οι συσκευές USB ή κάτι άλλο;
Πάρα πολλές φορές όταν έχω συνδεδεμένες εξωτερικές συσκευές USB το PC αρνείται να μπουτάρει. Μου βγάζει το logo της motherboard κι εκεί κολλάει.
Το κλείνω, αποσυνδέω το USB Hub (D-Link) και ξεκινάει κανονικά. Πολλές φορές αρκεί να αποσυνδέσω μόνο το φλασάκι μου (Transcent).
Το ίδιο πράγμα μου κάνει κι ένα laptop HP Pavilion με την USB καμερούλα της Logitech.
Καμιά ιδέα;

Τελικά τι συμβαίνει;
Το σετάρισμα του ηχανήματος φταίει,τα mobo της Asus η διαχείρηση των Ι/Ο, οι θύρες USB, οι συσκευές USB ή κάτι άλλο;
Πάρα πολλές φορές όταν έχω συνδεδεμένες εξωτερικές συσκευές USB το PC αρνείται να μπουτάρει. Μου βγάζει το logo της motherboard κι εκεί κολλάει.
Το κλείνω, αποσυνδέω το USB Hub (D-Link) και ξεκινάει κανονικά. Πολλές φορές αρκεί να αποσυνδέσω μόνο το φλασάκι μου (Transcent).
Το ίδιο πράγμα μου κάνει κι ένα laptop HP Pavilion με την USB καμερούλα της Logitech.
Καμιά ιδέα;

Αφου εχεις το iMac, γιατι ταλαιπωρεις τον εαυτο σου κι εμας μαζι?? :grinning-smiley-043 -bye-

Για αρχη απενεργοποιησε απο τα boot options του motherboard το usb device.

Αν και δεν νομίζω οτι είναι ενεργοποιημένο θα το ξανακοιτάξω Νικόλα...
icon12.gif

Τελικά μ' αυτά τα iBook γίνεται πανηγύρι.
Δεν ξέρω τι φταίει, δεν ξέρω αν φταίει το Motherboard ή το iBook ή τι σκατά φταίει αλλά ότι και να κάνω στο Bios η κατάσταση παραμένει.
Όποτε γουστάρει μπουτάρει, όποτε γουστάρει βλέπει τα iBook οποιαδήποτε σύνδεση κι άν έχουν (USB - Firewire -eSATA)... γενικά κάνει ότι γουστάρει. Και βεβαίως αν τα βρεί δεν σημαίνει οτι τελείωσες. Μπορεί να ξαναχάσει κάποιο δίσκο μετά από 5-10 λεπτά ή αν πάς να συνδέσεις κάποιο καινούριο, είτε δίσκο είτε στικάκι.
Τώρα τελευταία άκουγα δυνεχώς ντίν-ντάν κι έψαχνα να δώ τι διάολο γίνεται. Τελικά ανακάλυψα οτι χάνει και ξαναβρίσκει συνεχώς τα card readers της πρόσοψης που είναι κι αυτά συνδεδεμένα εσωτερικά με USB.
Αν το έκανε μόνο στο δικό μου HTPC δεν θα το έψαχνα τόσο καιρό... Θα πέταγα το motherboard και θα δοκίμαζα άλλο, κατά πάσα πιθανότητα όχι Asus.
Τα ίδια φαινόμενα όμως τα βλέπω και στο HTPC του PanMan κι έχω χάσει τη μπάλα.
Βέβαια κι αυτός Asus και iBook χρησιμοποιεί αλλά είναι λογικό αυτό;
Μήπως δεν φταίει το motherboard αλλά τα iBook;
Εσείς δεν έχετε κανένας τέτοιου είδους προβλήματα;

Last edited:
Φιλε Μπαμπη, μια ερωτηση, οταν εχεις το ibook εκτος σου κανει τετοια "νουμερα" το PC?
Με τον PanMan παιδι εχετε το ιδιο mobo μοντελο?
Αν και αυτο που λες οτι "ξεχναει" καποιο δισκο (ασχετο με το ibook) ή οτι εχανε τους card readers δεν ειναι καλο.
Αυτο συμβαινει οταν εχεις και το ibook επανω ή οποτε του "ερθει"?

Απάντηση: Re: USB και κολλήματα στο μπουτάρισμα.

Φιλε Μπαμπη, μια ερωτηση, οταν εχεις το ibook εκτος σου κανει τετοια "νουμερα" το PC?
Με τον PanMan παιδι εχετε το ιδιο mobo μοντελο?
Αν και αυτο που λες οτι "ξεχναει" καποιο δισκο (ασχετο με το ibook) ή οτι εχανε τους card readers δεν ειναι καλο.
Αυτο συμβαινει οταν εχεις και το ibook επανω ή οποτε του "ερθει"?

Mε τον PanMan δεν έχουμε το ίδιο mobo, απλά έχουμε και οι δύο Asus.
Όταν δεν έχω συνδεδεμένα πάνω τα iBook δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ίσως να μην έτυχε, δεν ξέρω, γιατί έχω σχεδόν πάντα συνδεδεμένα τα iBook.
Χθές πχ στου Παναγιώτη έχανε τον εξωτερικό iBook που ήταν συνδεδεμένος με e-Sata. Συνδέθηκε στη USB κι όλα καλά από εκεί και μετά.

Κατ' αρχήν μιλάμε για το MyBook της WD σωστά; Γιατί iBook είναι ο παλιός φορητός της Apple.

Δευτερον Μπάμπη, για τους δίσκους MyBook έχει βγεί καινούργιο firmware που αναφέρεται σε αυτά τα προβλήματα. Ενδεχομένως με το καινούργιο firmware να λυθεί το πρόβλημα. Δές εδώ και επέλεξε το ανάλογο μοντέλο δίσκου που έχεις για να κατεβάσεις το σχετικό firmware. Αν δεν λυθεί το πρόβλημά σου με αυτό πιθανολογώ πως είναι θέμα mobo.

Εχεις δοκιμασει να τους εχεις πανω σε κανενα εξωτερικο usb hub με δικη του τροφοδοσια? Ισως για να μειωσεις λιγο το load των usb.
Και απο θερμικρασιες γενικα πως πας?

EDIT: Αυτο που λεει ο Μιχαλης εχει μια πολυ μεγαλη βαση...

Εχεις δοκιμασει να τους εχεις πανω σε κανενα εξωτερικο usb hub με δικη του τροφοδοσια? Ισως για να μειωσεις λιγο το load των usb.
Και απο θερμικρασιες γενικα πως πας?

EDIT: Αυτο που λεει ο Μιχαλης εχει μια πολυ μεγαλη βαση...

Ναί, έχω δοκιμάσει αλλά μιά από τα ίδια.
Όποτε γούσταρε μπουτάριζε αλλά τις περισσότερες φορές έπρεπε να βγάλω τη USB του hub και να την ξαναβάλω αφού είχα μπεί στα ΧΡ κανονικά.
Αυτό με το firmware καλό μου ακούγεται.

Καλά, Μιχάλη κολλημένος με τα Mac..
icon10.gif
Τα ΜyBook της WD εννοώ βεβαίως.

Καλά, Μιχάλη κολλημένος με τα Mac..
icon10.gif
Τα ΜyBook της WD εννοώ βεβαίως.

:ernaehrung004:

Πάντως για δοκίμασε αυτό με τα firmware. Εγώ σε Vista με δύο εξωτερικούς WD, Premium και Pro σύνδεση USB δεν έχω πλέον θέμα.

Χτες ηταν η πρωτη φορα που εβαλα να δω ταινια απο το myBook που εχω συνδεδεμενο με e-sata. Μετα απο 15 λεπτα κολλαγε το συστημα και εχανε το my book απο τον υπολογιστη μου. Με το που το συνδεσα usb ειδα την ταινια κανονικα. Με το usb δε μπουταρει ομως. Μπουταρει οταν τον εχω e-sata αλλα δε μπορω να δω τις ταινιες:damnyou:

Τώρα που το ξανακοιτάω για το firmware που έγραψε ο Μιχάλης....
Εσείς όταν παίρνεται κάποιο MyBook του τρέχετε και τα προγράμματα που έχει μέσα;
Εγώ δεν τα χρησιμοποιώ.. Τον κάνω format και γράφω... :nounder:

Μπάμπη τα προγράμματα που έχει μέσα είναι το WD Button, λογισμικό backup και drivers. Αν δεν τα χρειάζεσαι του τραβάς ένα φορμάτ και ξεμπερδεύεις. Αυτό έκανα κι εγώ.