USB microphone

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
859
Μπραχάμι - Μύκονος
Καλησπέρα .
Ασχολούμαι χρόνια με e-radio και podcasting ακόμα παλιότερα . Εχω εδώ και 6-7 χρόνια ένα logitech μικρόφωνο , usb , με κουμπί On off στην βάση του . Λέω να αναβαθμιστώ λίγο μια και παρατηρώ οτι από καιρό μπουκώνει χωρίς να μπορώ να το σετάρω . Σκέφτομαι για το http://www.skroutz.gr/s/3497541/Behringer-C-1.html behringer C1 το οποίο όμως αν κατάλαβα καλά δεν έχει βάση και θα πρέπει να την αγοράσω εξτρά , αν υπάρχει , ή να κανω κάποια πατέντα . Διαθέτω 50 - 70 γιουρια . θα ήθελα τις προτάσεις σας για αγορά απο Αθήνα ή Ebay .

Ευχαριστώ

Μιά χαρά το βλέπω. Η Behringer έχει εξαιρετική φήμη στις οικονομικές κατηγορίες.
Αρκεί το interface σου να διαθέτει είσοδο για πυκνωτικό μικρόφωνο (Phantom Power +48V).
Βγαίνει το ίδιο και σε έκδοση USB. Behringer C1U USB. Κάπου στα 60 Ευρώ, δεν ξέρω όμως αν είναι διαθέσιμο.

Αν πρόκειται μόνο για λήψη φωνής, θα σκεφτόμουν και κάποιο δυναμικό καρδιοειδές μικρόφωνο, Shure, ή Sennheiser σ' αυτή την κατηγορία τιμής, που θα είναι πιο κατάλληλο για close miking. Θα το προτιμούσα σε περίπτωση που έχω πολλούς θορύβους περιβάλλοντος, δυσκολίες στην απομόνωση κλπ.

Μιά χαρά το βλέπω. Η Behringer έχει εξαιρετική φήμη στις οικονομικές κατηγορίες.
Αρκεί το interface σου να διαθέτει είσοδο για πυκνωτικό μικρόφωνο (Phantom Power +48V).
Βγαίνει το ίδιο και σε έκδοση USB. Behringer C1U USB. Κάπου στα 60 Ευρώ, δεν ξέρω όμως αν είναι διαθέσιμο.

Αν πρόκειται μόνο για λήψη φωνής, θα σκεφτόμουν και κάποιο δυναμικό καρδιοειδές μικρόφωνο, Shure, ή Sennheiser σ' αυτή την κατηγορία τιμής, που θα είναι πιο κατάλληλο για close miking. Θα το προτιμούσα σε περίπτωση που έχω πολλούς θορύβους περιβάλλοντος, δυσκολίες στην απομόνωση κλπ.

Έχεις απόλυτο δίκιο , το usb εννοούσα και έδωσα λάθος λίνκ .Σε ελληνικά σάιτ το βρίσκω στα 55 πάνω κάτω. Μόνο για φωνή το θέλω αν και δεν έχω θέματα με θορύβους . Ωστόσο αν έχεις κατι να προτείνεις ευχαρίστως να το δω . Τις εκπομπές τις κάνω από δωμάτιο σπιτιού και όχι στούντιο αν αυτό σου λέει κάτι .

Δες και τα μικρόφωνα της Blue. Εγώ ζαχαρώνω το Yeti, αλλά υπάρχει και το Snowflake και το Snowball που είναι στον προϋπολογισμό σου.
http://athensproaudio.gr/recording.html?subcats=Y&features_hash=V97
Αν μ 'έπαιρνε και εγώ για το γιέτι θα πήγαινα . Σε σχέση με τα φτηνότερα της μπλου , το C1 μου φαίνεται πιο καμπόσο και νομίζω πως υπερκαλύπτει τις ανάγκες μου . Ευχαριστώ πάντως

Εξαρτάται με ποιό interface (κάρτα ήχου) δουλεύεις. Αν χρησιμοποιείς κάποια από τις συνηθισμένες on-board κάρτες, καλά κάνεις και ψάχνεις για USB μικρόφωνο, είναι η καλύτερη και μάλλον η μόνη λύση.

Αν έχεις κάποια (ημι)επαγγελματική PCI ή εξωτερική, τότε αλλάζουν τα πράγματα και μπορούμε να δούμε κι' άλλα...

Εξαρτάται με ποιό interface (κάρτα ήχου) δουλεύεις. Αν χρησιμοποιείς κάποια από τις συνηθισμένες on-board κάρτες, καλά κάνεις και ψάχνεις για USB μικρόφωνο, είναι η καλύτερη και μάλλον η μόνη λύση.

Αν έχεις κάποια (ημι)επαγγελματική PCI ή εξωτερική, τότε αλλάζουν τα πράγματα και μπορούμε να δούμε κι' άλλα...

Ποιό συνηθισμένο Interface δεν γίνεται και μιλάω για κάρτα ήχου on board . Θέλω να πιστεύω ότι το c1 σε αυτό που κάνω θα με υπερκαλύψει . Αν υπάρχει όμως κάποια δοκιμασμένη λύση σε αυτο το range 50 - 70 ευπρόσδεκτη ...

Ποιό συνηθισμένο Interface δεν γίνεται και μιλάω για κάρτα ήχου on board . Θέλω να πιστεύω ότι το c1 σε αυτό που κάνω θα με υπερκαλύψει . Αν υπάρχει όμως κάποια δοκιμασμένη λύση σε αυτο το range 50 - 70 ευπρόσδεκτη ...
Τότε πολύ απλά, προχώρα...

Τελικά έκανα την υπέρβαση και επένδυσα στο Yeti . Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και κάμποσα θέματα που βρήκα για παράπονα σχετικά με το χαμηλό gain toy c1. Φωτό και εντυπώσεις από εβδομάδα .

:ADFADF1:

Τελικά έκανα την υπέρβαση και επένδυσα στο Yeti . Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και κάμποσα θέματα που βρήκα για παράπονα σχετικά με το χαμηλό gain toy c1. Φωτό και εντυπώσεις από εβδομάδα .

Με'γειά! :music-smiley-005:
Και μην ξεχάσεις να μας γράψεις λίγα λόγια... -bye-

Δεν θεωρώ απαραίτητο να κάνω νέο νήμα . Αν και δεν βρήκα κάτι σχετικό , όποιος βάλει στο search bar Blue Yeti αργά ή γρήγορα θα έρθει και από εδώ . Αν τωρα οι διαχειριστες νομίζουν πως θα είναι πιο χρήσιμο μόνο του ας πράξουν τα δέοντα .

- Το πήρα για ιντερνετικό ραδιόφωνο αλλά είμαι σίγουρος πως κάνει για πολλά περισσότερα πράγματα . Μετρητοίς 131 από γνωστό κατάστημα στην στο ύψος του λόφου του Στρέφη στα Εξάρχεια .
- Το πακέτο περιέχει το μικρόφωνο βιδώμενο στην βάση του . Καλά παχτωμένο μέσα σε προστατευτικά φελιζόλ . Καλώδιο Usb σε mini usb τουλάχιστον 1.5 μέτρου ίσως και 2 . Και φυσικά ένα εγχειρίδιο χρήσης

Αυτό που θα κάνει εντύπωση στον αδάη και άσχετο με μικρόφωνα τέτοιου επιπέδου , είναι το μέγεθος και το βάρος του . Εντελώς όρθιο όπως στην φωτό , μαζί με την βάση φυσικά πλησιάζει τα 27 εκατοστά . Βάρος 1327 γρ με τη βάση . Μιλάμε για φονικό όπλο . Έτσι και πέσει κάτω δεν θα τη γλυτώσει το πλακάκι σας ...

Να ζητήσω συγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών , η καλή μηχανή ειναι στην Αθήνα και βολεύτηκα με κινητό των 5Mp ....

Εκτός από την στιβαρή κατασκευή , στα πλεονεκτήματα του (τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η Blue) είναι η δυνατότητα επιλογής μεθόδου ηχογράφησης με τέσσερις μεθόδους να είναι διαθέσιμες
- Stereo : ηχογραφεί δεξια και αριστερά του μικροφώνου
- Καρδιοειδές : Ηχογραφεί κατευθυντικά προς την μεριά του ομιλητή . Αυτη ορίζεται σαν η πλευρά που βλέπουμε το κόκκινο Led

- Omnidirectional : Πανκατευθυντικά . Ηχογραφεί 360 μοίρες
- Bidirectional : Αμφικατευθυντικά . Ηχογραφεί μπροστά και πίσω από το μικρόφωνο

Διαφορά υπάρχει μεταξύ τους , αν και με κλειστά μάτια είναι λίγο δύσκολο για μένα να καταλάβω τι έχω επιλέξει . Ωστόσο ακούγεται η διαφορά καθώς κάποιες επιλογές περιορίζουν αρκετά τον περιφερειακό ήχο (βουητό) . Φαντάζομαι με τον καιρό θα εξοικειωθώ ....

Στα χειριστικά έχουμε
- Κουμπί On/Mute τύπου push button . Αναμμένο το κόκκινο Led το μικρόφωνο λειτουργεί/ηχογραφεί . Με ένα πάτημα , το μικρόφωνο mute-άρεται και το led αναβοσβήνει . Το άσχημο της υπόθεσης είναι πως το λεντάκι δεν σβήνει πότε . Και με τον υπολογιστή κλειστό επειδή προφανώς βλέπει τα 5 volt της usb μένει αναμμένο .
- Έξοδο ακουστικών με ρυθμιζόμενη ένταση : από εκεί υπάρχει feedback με μηδενική καθυστέρηση . Επίσης μπορείτε να επιλέξετε το Yeti και σαν κάρτα ήχου (ηχεία ΥΕΤΙ) . Θα πρέπει να muteαρετε το μικρόφωνο στην περίπτωση αυτή . Σαν ήχος με τα AKG μου Κ77 είναι ικανοποιητικός . Σίγουρα πολύ καλύτερος από την έξοδο για ακουστικά των ηχείων μου (M- Audio AV 40) ειδικά σε επίπεδα έντασης .
- Επιλογή pattern ηχογράφησης με επιλογικό μπουτόν , αρκετά σφιχτό .
-Επιλογικό απολαβής (Gain) . Μέχρι τη μέση είναι υπεραρκετό για να ακούγεστε καλά σε απόσταση 50 -70 cm .

-Υποδοχές . Minι USB , ακουστικά και υποδοχή με σπείρωμα για φαντάζομαι άλλου είδους βάση .

Συμπερασματικά , νομίζω πως πρόκειται για μικρόφωνο αναμφισβήτητου ποιότητας και κατασκευής . Τώρα αν αξίζει 130 είναι μια άλλη υπόθεση και θα αποφανθούν οι ειδικοί με το σπόρ. Σίγουρα αν ποτέ πω να το ξεφορτωθώ κάτι θα πάρω πίσω αν κρίνω από αυτά που βλέπω στο ebay . Πάντως όσο και να έψαξα στο νετ δεν μπόρεσα να βρω μια αρνητική κριτική , αν αυτό λέει κάτι . Σαν αρνητικά , το μόνιμα αναμμένο led και το ότι στο πακέτο , για 130 , περίμενα και κάποιο cd με δωρεάν utilities .Όχι οτι δεν τα βρίσκω και αλλού αυτά . Επίσης το μικρόφωνα ειναι plug 'n' play σε 7αρια τουλάχιστον . Φαντάζομαι και σε vista/xp . Για το λόγο αυτό δεν υπάρχουν και οδηγοί .Αυτά τα ολίγα .

Last edited:
Συγχαρητήρια για την παρουσίαση και τις φωτογραφίες! :smile:
Το μικρόφωνο, όπως δείχνει, κάνει πολλά περισσότερα από ένα απλό μικρόφωνο και το κόστος του στα 130 Ευρώ είναι πολύ λογικό κατά τη γνώμη μου. Αρκεί να σου πω, ότι τα χαρακτηριστικά αυτά με τα πολλαπλά πολικά διαγράμματα λήψης (omni, cardioid, figure 8) τα συναντάμε σε μικρόφωνα τουλάχιστον πενταπλάσιου κόστους. Λαμβάνοντας υπ' όψη πως το μικρόφωνο είναι και κάρτα ήχου προσφέρει δυνατότητες που δύσκολα πιστεύει κανείς, ότι συνδυάζονται όλες μαζί.

Απομένει τώρα το ερώτημα ποιά είναι η ποιότητα κατασκευής του και πόσο καλά τα καταφέρνει να εκπληρώσει όλες τις λειτουργίες με τις οποίες είναι εφοδιασμένο. Θα φανεί στην πράξη. Η μακρόχρονη χρήση είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος για να διαπιστωθούν τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία του.

Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον κάθε περαιτέρω ενημέρωση και εξέλιξη.

Και πάλι μπράβο για την παρουσίαση! :music-smiley-005:

Μπράβο για την παρουσίαση
Το καρτούν από τις οδηγίες χρήσης καταπληκτικό!

Εύχομαι καλή συμβίωση!

Να ρωτήσω κάτι, δεν είναι λίγο κακή η τοποθέτηση του mute στον κορμό, δε θα προτιμούσες ανεξάρτητο μπουτόν? Γραφείς ότι είναι στιβαρό και βαρύ, όποτε φαντάζομαι δεν ενοχλεί και πολύ και δεν ακούγονται & ηχογραφούνται κλικ-κλικ όταν το πατάς.

Μπράβο για την παρουσίαση
Το καρτούν από τις οδηγίες χρήσης καταπληκτικό!

Εύχομαι καλή συμβίωση!

Να ρωτήσω κάτι, δεν είναι λίγο κακή η τοποθέτηση του mute στον κορμό, δε θα προτιμούσες ανεξάρτητο μπουτόν? Γραφείς ότι είναι στιβαρό και βαρύ, όποτε φαντάζομαι δεν ενοχλεί και πολύ και δεν ακούγονται & ηχογραφούνται κλικ-κλικ όταν το πατάς.

Ένα μεταλλικό κλίκ ακούγεται , δίκιο έχεις .Δεν είναι πολύ ενοχλητικό αλλά δεν περνάει και απαρατήρητο . Επειδή ράδιο κάνω με το sam broadcaster , το μικρόφωνο ανοίγει κλείνει από εκεί ενώ το έχω μόνιμα σε ηχογράφηση από το εξωτερικό κουμπί . Φαντάζομαι και στις περισσότερες εφαρμογές το ον/οφ του μικροφώνου γίνεται από software . Και ένα σχετικό βιντέακι με κάμερα κινητού που ίσως βοηθήσει κάποιους . Δυστυχώς είναι το κινητό μάπα , το αποτελειώσε και ο φωτόκουβάς

Καθυστερημένη απάντηση μεν, αλλά επειδλή διάβασα περί παραπόνων για το C-1 σκέφτηκα να καταθέσω τη δική μου άποψη-εμπειρία!!!

Τέτοια μικρόφωνα όπως το C-1 αν δεν έχει κανείς κάποιον προενισχυτή (με τροφοδοσία phantom) και καταφεύγει σε λύσεις (απαλεπισίας) USB κλπ... καλύτερα να μην το αγοράζει ή να μην ασχολείται ποτέ!!

Εγώ έχω πάρει 2 μικρόφωνα C-1 και έναν δικάναλο προενισχυτή λαμπάτο της Behringer και τα αποτελέσματα που έχω πάρει είναι απλώς εκπληκτικά!!!

Το συγκεκριμένο μικρόφωνο για την τιμή του (που εγώ την βρήκα στα 40 Ευρώ), κοντράρει στα ίσια σε ποιότητα ήχου και χαραντηριστικά, μικρόφωνα αξίας ακόμη και των 100 Ευρώ!!!

Η αναφορά που διάβασα περί παραπόνων για την ευαισθησία του C-1 κλπ, δεν θέλω να την σχολιάσω...

Όποιος έχει στοιχειώδεις τεχνικές γνώσεις περί του ήχου, αντιλαμβάνεται τι εννοώ!!!