UTP σε ομοαξονικό καλώδιο

avige

New member
5 July 2011
55
Καλησπέρα,

Θέλω να κάνω αυτό που περιγράφω παραπάνω.

Σε μια γωνιά του σπιτιού έχουμε ένα PC, στο σημείο που είναι το PC υπάρχουν 2 πρίζες UTP Cat5e, δυστυχώς κατά την εγκατάσταση θεωρήσαμε ότι δε χρειάζομασταν τηλεόραση στο σημείο αυτό. Δεν υπάρχει δυνατότητα να περάσω Coaxial μέσα απ το σπιράλ καθώς περνάνε ήδη 4 UTP και είναι full!

Υπάρχει τρόπος μέσω του UTP να στείλω το σήμα στην κάρτα TV που έχει το PC; (η απόσταση είναι περίπου 10 μετρά)

Φίλος μου έχει περάσει σήμα TV απ ευθείας μέσω Ethernet (έχει απλά διαλέξει από 2 χρώματα στο UTP και τα έχει βάλει αντίστοιχα στα βύσματα θηλυκό-αρσενικό)και παίζει άψογα, όμως μήπως κάνει ζημιά στην TV ή εν πάση περίπτωση στην κάρτα TV; To ομοαξονικό είναι 75ohm ενώ το UTP 100ohm απ´ότι βλέπω.

λέτε να βάλω ένα απλού τύπου ballun (πχ: λινκ), υπάρχει κάτι ποιο εξειδικευμένο;

ευχαριστώ!

Απάντηση: UTP σε Ομοαξονικο

Με το ballun αν δεν κανω λαθος δεν θα εχεις σημα rf για να το συνδεσεις στην κεραια.

Απλα θα παρεις εικονα και ηχο.Λογικα η καρτα tv θα εχει εισοδο εικονας και ηχου.

Για τον τηλεχειρισμο δεν ξερω τι μπορει να κανεις.

Παντως με το ballun για μια απλη θεαση tv καλη ειναι η εικονα,

χμμ, κατάλαβα τι λες..

το φιλαράκι τελικά που έλεγα δεν έχει βάλει αποκλειστικά UTP έχει κάνει μια πατέντα για περίπου 0.5-1.0 μέτρο για αυτό φαντάζομαι ότι παίζει..δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να το δοκιμάσω.

αποφάσισα τελικά κομψό εξωτερικό καναλάκι...

Καλημέρα, ακούγεται λογικό, καθώς το UTP απο μόνο του έχει προστασία για παρεμβολές rf.

αυτό εδώ αξίζει τον κόπο; λέει ότι υποστηρίζει RF, CATV, VHF και FM, πως το πετυχαίνει αυτό εφόσον δεν είναι ενεργητική συσκευή;

Επίσης το γεγονός ότι παίζει η τηλεόραση με την μάτιση που περιγράφω παραπάνω είναι γεγονός. Το είδα με τα μάτια μου. Είναι περίπου 1 μέτρο καλώδιο UTP κατευθείαν κολλημένο με τα βύσματα αρσενικό-θηλυκό της τηλεόρασης και παίζει κανονικά! με μεγαλύτερο μήκος ίσως να μην παίζει.

Last edited by a moderator:
Είναι περίπου 1 μέτρο καλώδιο UTP κατευθείαν κολλημένο με τα βύσματα αρσενικό-θηλυκό της τηλεόρασης και παίζει κανονικά! με μεγαλύτερο μήκος ίσως να μην παίζει.
Αν είναι σήμα RF (δεν το ξεκαθαριζεις αυτό) από κάποιο σημείο και μετά δεν θα παιζει.
Αν είναι σήμα AV, θα παίζει για πολλά μέτρα καλώδιο.

Re: Απάντηση: UTP σε ομοαξονικό καλώδιο

Είναι RF, βλέπαμε κανονικά κανάλια TV απ´την κεραία του σπιτιού. Έχεις κάποια άποψη για τη συσκευή που γράφω στο προηγούμενο ποστ; ή μήπως είναι φούμαρα; καθώς εγώ μιλάω για 10 περίπου μέτρα.