Veleno Designs - Quantum DD-D2-Ti

vaskal

AVClub Addicted Member
19 June 2008
1,535
Όπως είχα υποσχεθεί , ανοίγω αυτό το νήμα για να παρουσιάσω το νέο μου απόκτημα το μικρό φακό Quantum D2 , αλλά ταυτόχρονα αποφάσισα να κάνω και μία γενικότερη παρουσίαση της Veleno Design ή αν προτιμάτε του Steve Ku ( aka kuku427 @ cpf ) μιας και είναι η εταιρία του.

Όσοι ασχολούμαστε με τους φακούς , αργά ή γρήγορα καταλήγουμε σε κατασκευαστές που προτιμούμε περισσότερο απο άλλους , εάν δε , φύγουμε απο την πεπατημένη , τους μαζικούς κατασκευαστές δηλαδή και μπλέξουμε με τους άλλους τους μικρούς , τους μερακλήδες που κάνουν κοσμήματα , τότε πάει την χάσαμε τη μπάλα. Έτσι έπαθα κι εγώ , αν και υπάρχουν τρομεροί κατασκευαστές εκεί έξω , εγώ έχω κολλήσει με την αισθητική και την ποιότητα που έχουν οι δημιουργίες του steve . Η πρώτη επαφή έγινε με αφορμή ένα προγεννέστερο μοντέλο απ αυτό που θα παρουσιάσω παρακάτω το 38 DD αλλά και για κάποια κομμάτια mods που έφταιξε για τον SWM V10R Ti+ που σας έχω δείξει , και ο οποίος πρέπει να είναι αγαπημένος του φακός για mods . Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα δείτε στο cpfmarketplace.
Για να μη μακρηγορήσω άλλο θα σας θυμήσω απλά ,οτι στο νήμα που έχουμε και βάζαμε στους φακούς αντιστοιχίες με μάρκες αυτοκινήτων ,είχα προτείνει για τον συγκεκριμένο τη Rolls Royce !!!

Το κακό είναι οτι έχουν και την τιμή της RR !!!!!

Πάμε τώρα να ξεκινήσω την παρουσίαση του Quantum D2 , ο οποίος είναι η εξέλιξη του Quantum DD , ο ποίος είναι η φτηνή SS έκδοση του 44 DD που είναι τιτάνιο. Το φακουδάκι αποτελούσε δια καεί μου πόθο είδη απο την πρώτη φθηνή του έκδοση ( quantum DD ) μιας και την 44 DD δεν την πρόλαβα ( ήταν και πολύ ακριβή χμχμχμμ!!! ) το πήρα με την προσφορά του graig ( illumination supply ) και βγήκε με τα μεταφορικά περίπου 60$. Οι φώτος παρακάτω είναι απο το illumination supply και τον kuku427 , πάμε.

Εδώ η original συσκευασία του DD που όπως θα δείτε είναι στο φυσικό χρώμα του SS.
Quantum DD pack.jpg

Μια σύγκριση μεγεθών , 10180 , DD , eneloop ΑΑ .
Quantum bater..jpg
Εκτός απο τον φακό φτιάχνουν και θήκες για τις μικρές 10180 μπαταρίες , έτσι ώστε να έχεις και μια ακόμα μαζί.

Quantum capsul.jpg

Εδώ βλέπουμε πλέον τον νέο ( αυτό που πήρα ) Quantum D2 απο πάνω , μπορείτε να διακρίνεται τις 2 μικρές τρύπες που είναι για να τοποθετήσουμε tritium vials 1,5 x 6 mm. Ακόμη δεν έβαλα αλλά μάλλον θα βάλλω . Υπολογίστε 8,5$ το ένα

Quantum D2 down.jpg

Να και tritiums , ωραία χρωματάκια εε;;;;

Tritium.jpg

Και πάμε σε μια ωραία φωτογραφία που δείχνει τι ακριβώς έχει η συσκευασία . Επ ευκαιρία λίγα λόγια για τον φορτιστή , είναι και αυτός αναβαθμισμένος σε σχέση με πριν , τρομερά εύχρηστος ( παλιά έπρεπε να πάρουμε απο τον cottonpicket ) , είναι μεταλλικός με μπλε led και φορτίζει στα 60 mha .

Quantum D2 set.jpg

Φοράει το XP-G2 o D2 καλά που έκανα υπομονή έχει και ωραίο χρώμα , ο Χιώτης ρώτησε για lumens ο προηγούμενος ο DD με το απλό XP-G έδινε μέχρι 100 αν θυμάμαι καλά , οπότε αυτός έχει κάτι παραπάνω. Στο max η μπαταρία κρατάει 8 -9 λεπτά αλλά είδη απο το δίλεπτο έχει ανεβάσει μεγάλη θερμοκρασία στην κεφαλή. Τα οπτικά είναι τύπου TIR και είναι ματ το τζαμάκι , απο ποιότητα κατασκευής ότι και να πω είναι λίγο πρέπει να δείτε το πόσο τέλεια εφαρμογή έχει η κεφαλή με το σώμα , αλλά και το πόσο πυκνό σπείρωμα απίστευτο smooth , πωςείναι ο DQG III καμία σχέση !!!!

Quantum D2.jpg

Τέλος πρώτου ποστ επανέρχομαι με τη συνέχεια !!!!

Επανέρχομαι , και θα ήθελα να ζητήσω την κατανόηση σας καθώς συντάσσω τα μηνύματα αυτά απο τη δουλεία μου με συνέπεια εκτός του οτι θέλω πολύ ώρα , να έχω και παραλήψεις , και ενώ ήθελα να ξεκινήσω αλλιώς , πρέπει να συμπληρώσω κάτι βασικό.

QTC , Quantum Tunneling Compound , δεν το είχα ψάξει τι ακριβώς είναι , ήξερα όμως τι έκανε . Ενώ λοιπόν είχα κάτι σαν διακόπτη στο μυαλό μου αποδείχτηκε οτι είναι κάτι σαν πλαστελίνη . Ο φακός λοιπόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με 2 τρόπους , α) Χωρίς αυτό , το QTC , δηλαδή απλά βιδώνουμε την κεφαλή αλά DQG - Thrunite ti και ο φακός μας ανάβει full power . β) με μια ελάχιστη ποσότητα QTC στο κάτω μέρος τις μπαταρίας στο σώμα του φακού όσο βιδώνουμε τόσο περισσότερο ρεύμα περνάει και τόσο περισσότερο φως βγάζει ο φακός , ουσιαστικά δηλαδή , η ουσία αυτή έχει το ρόλο ροοστάτη όσο περισσότερο συμπιέζεται τόσο περισσότερο ρεύμα αφήνει να περνάει , fascinating !!
Έπεται συνέχεια .

Last edited:
Μέρος τρίτον και ελπίζω τελευταίο ...

Περιμένοντας τον Quantum D2 να φτάσει με το ταχυδρομείο , έκανε 10 μέρες απο L.A , σκάει μύτη στο Cpfmp αυτό

Quantum Ti.jpg

Quantum Ti Taipei.jpg

This version incorporates the new QTC system featured in the QD2 for easy battery removal.
Backwards compatible with 40DD, 44DD, QDD, QD2

* 6Al/4V titanium construction
* 38mm x 13mm