Βελτίωση ή εντύπωση,ότι ο ήχος στην tv ακούγεται καλύτερα από blu-ray σε σχέση με streaming & επίγεια tv;

Jonnyboy

New member
28 October 2009
15
Καλημέρα στην ομάδα.

Έχω μια τηλεόραση LG OLED48CX6LB.
Καλό μοντέλο,πολύ ευχαριστημένος και από εικόνα και από ήχο.
Όπως ξέρετε έχει δύο ηχεία ισχύος 20W το καθένα.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής:
Είναι η εντύπωσή μου ή όντως,ακούγεται καλύτερα ο ήχος όταν βάζω ένα απλό blu ray,1080p δίσκο στον player που έχω σε σύγκριση είτε με τις streaming υπηρεσίες που έχω,είτε με την επίγεια τηλεόραση;
Το hardware δεν αλλάζει.
Όμως αισθάνομαι ότι βγαίνει από τα ίδια ηχεία της τηλεόρασης καλύτερος ήχος όταν βάζω το δισκάκι.
Ψυχολογικό ή όντως ισχύει;

#@george@#

AVClub Addicted Member
1 April 2010
1,877
Καλημέρα. Το blu ray, σε κάθε περίπτωση, θα έχει τεράστια πληροφορία όσον αφορά τον ήχο. Σίγουρα δεν είναι η ιδέα σου.
Τώρα το πόσο καλύτερα, είναι υποκειμενικό. Παίζει ρόλο και η σύνδεση που έχεις κάνει με το player.

• Like
Reactions: Jonnyboy
17 June 2006
25,117
Αθήνα
Καλημέρα και σε σένα,

Οπως είναι γνωστό οι streaming υπηρεσίες προσφέρουν τις ταινίες με συμπιεσμένη μορφή και σε εικόνα και σε ήχο για λόγους bandwidth. Για να καταλάβεις την διαφορά ένα δισκάκι blu-ray 1080 είναι περίπου 30GB. Η ίδια ταινία από streaming είναι 4GB.

Γι αυτό αν μας διαβάζεις, γράφουμε ότι όσοι έχουμε σοβαρά ηχοσυστηματα προτιμάμε απείρως την ασυμπιεστη μορφή. Αν καταλαβαίνεις εσύ διαφορά από τα ηχειάκια της τηλεόρασης φαντάσου τι γίνεται σε ένα σοβαρό ηχοσύστημα.

Το ίδιο ισχύει και για την εικόνα βέβαια.

Για να καταλήξω, βεβαίως και δεν είναι ιδέα σου και μπράβο σου που καταλαβαίνεις την διαφορά.

Υπάρχει κόσμος και είναι η συντριπτική πλειοψηφία δυστυχώς, που δεν καταλαβαίνει χριστό. Γι αυτό και ανθούν οι streaming υπηρεσίες.

17 June 2006
25,117
Αθήνα
Specification of BD-ROM Primary audio streams

Οι προδιαγραφές ήχου των υπηρεσιών streaming, ποιές είναι?
Ότι έχει ευχαρίστηση ο κάθε πάροχος 😁
Ααααααα και φυσικά πόσοι βλέπουν ταυτόχρονα. Θυμίζω τι έγινε στον COVID που ήταν όλοι κλεισμένοι στα σπίτια.

Και θα πει κάποιος: μα βλεπω το σηματάκι Dolby Atmos και Dolby digital+.στις streaming υπηρεσίες.
Βεβαίως και βλέπεις το σηματάκι αλλά με τι bitrate είναι αυτό το σηματάκι.🙂

Είναι όπως παλιά που νομίζαμε ότι οποιοδήποτε CD έχει καλή ποιότητα. Και υπήρχαν βέβαια CD με ποιότητα κασέτας.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,612
Αθήνα
To Blu-ray δισκάκι υποστηρίζει τα υψηλής ανάλυσης format ήχου ενώ οι streaming υπηρεσίες όχι. Ή τουλάχιστον όχι με τόσο υψηλό bitrate.

Είναι απόλυτα λογικό να ακούς διαφορές υπέρ του Blu-ray. Εάν μάλιστα στείλεις τον ήχο σε ένα σύστημα με κανονικά ηχεία, εκεί θα ακούσεις ακόμα μεγαλύτερη διαφορά.

Είναι ο λόγος που εγώ στο showroom χρησιμοποιώ και 4K Blu-Ray player, εκτός από streaming υπηρεσίες.

• Like
Reactions: Jonnyboy
Νομίζω ισχύουν και τα δύο.

O ήχος στο bluray είναι σαφώς καλύτερος, αφού είναι ασυμπίεστος. Ωστόσο, θεωρώ απίθανο έως αδύνατο η διαφορά να γίνεται αντιληπτή από ηχεία τόσο κακά όσο τα ενσωματωμένα μιας τηλεόρασης, άρα ψηφίζω ότι είναι και placebo (στην περίπτωση σου).

billpeppas

Supreme Member
23 October 2013
7,783
Athens
Το μεγαλύτερο θέμα στο streaming είναι το ελάχιστο, τραγικά ποταπό bitrate που διατίθεται στα Atmos objects (σχεδόν όλο το μέρος του audio bitrate δίνεται στα 5.1/7.1 του bed (ear level) layer).