vga σε projector

quintezz

New member
8 July 2009
9
Γεια σας παιδιά, ειναι το πρωτο μου θέμα μετά απο πολυ διαβασμα και αφου τα βρήκα σκούρα! Λοιπόν ζητώ την βοήθεια σας, στο εξής θεμα. Θέλω να στείλω εικόνα απο VGA(laptop) σε projector optoma 780. Το πρόβλημα ειναι η απόσταση που είναι 40μέτρα !!!. Μετά απο πολύ ψάξιμο πήρα δύο adaptor VGA to 3rca component. Εβαλα το ένα στο pc, το άλλο στον optoma.. και ενδιαμεσα rca καλώδιο, πιστευντας πως 8α έχει καποιο αποτελεσμα. Τα πραγματα ομως ήταν μαυρα στην κυριολεξία. Δεν δείνει σήμα ουτε στον optoma, ουτε σε αλλη εξωτερική οθόνη. Ενώ με vga 20m δείνει κανονικά .. Τι κανώ ? εχει κανεις καμιά ιδέα για επιτυχή σύνδεση ? Ευχαριστώ

21731.jpg

Γεια σας παιδιά, ειναι το πρωτο μου θέμα μετά απο πολυ διαβασμα και αφου τα βρήκα σκούρα! Λοιπόν ζητώ την βοήθεια σας, στο εξής θεμα. Θέλω να στείλω εικόνα απο VGA(laptop) σε projector optoma 780. Το πρόβλημα ειναι η απόσταση που είναι 40μέτρα !!!. Μετά απο πολύ ψάξιμο πήρα δύο adaptor VGA to 3rca component. Εβαλα το ένα στο pc, το άλλο στον optoma.. και ενδιαμεσα rca καλώδιο, πιστευντας πως 8α έχει καποιο αποτελεσμα. Τα πραγματα ομως ήταν μαυρα στην κυριολεξία. Δεν δείνει σήμα ουτε στον optoma, ουτε σε αλλη εξωτερική οθόνη. Ενώ με vga 20m δείνει κανονικά .. Τι κανώ ? εχει κανεις καμιά ιδέα για επιτυχή σύνδεση ? Ευχαριστώ

Δυστυχώς για τέτοια απόσταση δεν νομίζω ότι υπάρχει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα σου.

Και γενικά για μια τέτοια μεγάλη απόσταση η μόνη λύση που γνωρίζω και μπορεί να λειτουργήσει είναι HDMI σε 2 Χ UTP, με αντάπτορα, και στην άλλη άκρη πάλι 2 Χ UTP σε HDMI...

Άλλη λύση προσωπικά δεν γνωρίζω.

Υ.Γ. Αλήθεια αφού έχεις laptop γιατί δεν μπορείς να 'μειώσεις' τις αποστάσεις?

Για 40μ με αναλογική σύνδεση το ξεχνάς, εκτός αν μπορείς να πάρεις έξοδο component από το PC σου και να την συνδέσεις στην αντίστοιχη είσοδο του προβολέα. Και πάλι βέβαια θα έχεις χαμηλή ποιότητα εικόνας.

Γενικά συμφωνώ με τον Κώστα. Για την περίπτωσή σου είναι ιδανική η λύση HDMI-to-Ethernet, άσε που το κόστος της μπορεί να καταλήξει να είναι μικρότερο από τα 40μ καλώδιο component / VGA.

Καστομιά θέλει.

Αγοράζεις vga καλώδιο με το μέτρο. ΚΑΛΗΣ ποιότητας όμως θωρακισμένο, θα δώσεις κάτι παραπάνω. Ολα τα εξειδικευμένα καταστήματα ΕΙΚΟΝΑΣ-ΗΧΟΥ έχουν καλώδια με το μέτρο. Αγοράζεις βύσματα και βρίσκεις κάποιον τεχνικό να κάνεις τις (καλές) κολλήσεις.

Πάντως είνα πολλά τα μέτρα. Και να παίξει φοβάμαι για είδωλα κλπ που λόγω της μεγάλης εικόνας θα πολλαπλασιάζονται.

Με HDMI υπάρχουν λύσεις όπως αυτή που πρότεινε ο Κώστας παραπάνω, ή ακόμα και μετατροπή της HDMI σε οπτική ίνα . Δεν μπορείς να βρεις ένα laptop με hdmi ; Θα σου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι το VGA τόσα μέτρα. Και θα είναι και "κούκος" στο τέλος. Και με το HDMI μπορεί να σου στοιχίσει αλλά ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ η εικόνα με το VGA.

Εννοείται ότι υπάρχουν και λύσεις (ακριβές όμως) με ατόφια σύνδεση HDMI
http://cgi.ebay.com/50M-165FT-ATLON...rkparms=65:12|66:3|39:1|72:1205|293:1|294:100

Τα έχω δει με τα μάτια μου και παίζουν χαλαρά.

Τελικά ότι και να κάνεις προσπάθησε να είναι HDMI η σύνδεση.

Last edited:
Για 40μ με αναλογική σύνδεση το ξεχνάς, εκτός αν μπορείς να πάρεις έξοδο component από το PC σου και να την συνδέσεις στην αντίστοιχη είσοδο του προβολέα. Και πάλι βέβαια θα έχεις χαμηλή ποιότητα εικόνας.

Γενικά συμφωνώ με τον Κώστα. Για την περίπτωσή σου είναι ιδανική η λύση HDMI-to-Ethernet, άσε που το κόστος της μπορεί να καταλήξει να είναι μικρότερο από τα 40μ καλώδιο component / VGA.

Ευχαριστω πολυ , Δεν ήξερα και δεν περασε και απο το μυαλο μου. Και οσους ρωτησα κανεις δεν ήξερε την λύση. Ναι το λαπτοπ εχει εξοδο HDMI. Για να καταλάβω όμως και μη κανω καμια πατατα παλι. απο το laptop περνω adaptor HDMI to ethernet. Απλωνω καλωδιο δικτυου. Στον optoma εχει εισοδο για Ethernet αλλα μαλλον για αλλο σκοπο και οχι για δεομενα εικονας . Θελω να πω απο κει τι ανταπτορα βαζουμε μετα ? Εχει εκτος απο εισοδο VGA : DVI-D - svideo kai RJ45(ethernet) τι κανω ?ευχαριστω και τον Οικονομου

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=883535&postcount=11

Σε ενδιαφέρει η κάτω κάτω συσκευή.

thpic.php

Συνδέεις την μια από τις δυο συσκευές με το laptop σου μέσω HDMI, και την δεύτερη με τον προβολέα σου στη θύρα DVI-D (με αντάπτορα HDMI->DVI).

Τα συνδέεις και μεταξύ τους με δυο καλώδια Ethernet CAT5e ή καλύτερο, και κάνεις δουλειά.

Έχε όμως κατά νου, ότι αυτές οι τεχνολογίες είναι σχετικά "φρέσκες" και ως εκ τούτου που και που εμφανίζονται ασυμβατότητες, οπότε καλό είναι να έχεις κάνει συμφωνία με το μαγαζί που θα στο προμηθεύσει ότι θα το πάρουν πίσω σε περίπτωση που δεν σου δουλεύει σωστά.

Ολα καλα . προχωρησα στην αγορα του παραπανω αλλα ...... δεν εχω εικονα... οταν συνδεω το laptop με projector με VGA εχω αμεσως εικονα. Οταν το συνδεω με HDMI se DVI δεν εχω καν σημα.. Εχει κανεις καμια ιδεα ? εχω δοκιμασει ολες τις ρυθμισεις τισ καρτας ΑΤΙ αλλα τιποτα. Νομιζω πως φταει η εξοδος HDMI του laptop