VIDEO BETA

destur

New member
20 January 2010
1
Thessaloniki
Γεια χαρά!
Καταρχάς δεν ξέρω αν βάζω τοπικ στο σωστό θέμα, αλλά δεν βρήκα και κάτι πλησιέστερο. Αν υπάρχει, παρακαλώ τον moderator να το μετακινήσει.
Πέσαν στα χέρια μου διάφορες βιντεοκασέτες από το εξωτερικό, σε τύπο beta. Για όποιον δεν ξέρει, είναι του μεγέθους λίγο μικρότερης από τη γνωστή vhs. Το πρόβλημα είναι ότι εκείνα τα video palyers δεν πιάσαν στην Ελλάδα τη δεκαετία του 80, για ελάχιστο χρονικό διάστημα (κάτι μήνες) παίξανε και μετά φύγανε, αφού κατακλυστήκαμε από τις vhs. ΕΡΩΤΗΣΗ: Μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω ένα τέτοιο player ή έστω ένα παλιό φωτογραφείο. ή τέλος πάντων κάπου να ψηφιοποιήσω τις κασέτες; Είμαι Θεσσαλονίκη!

Εχεις ψαξει σε φωτογραφεια? Αν ρωτησεις μπορει να μην κανουν αυτοι την δουλεια αλλά μπορει να σου πει ποιος κανει αυτη την δουλεια ή μπορει να τις στειλουν σε καποιους συναδελφους/συνεργατες τους.
Ωστοσο ειναι σιγουρο οτι λειτουργουν?
Καποτε ειχα ακουσει οτι υπηρχε ειδικη θηκη και επαιζε σε VHS.
Επισης ειχα ακουσει βγαζοντας τα καρουλια απο την beta και βαζοντας σε κασετα VHS, επαιζε κανονικα.
Για ψαξε λιγο στο νετ...

Παντως στο ebay υπαρχουν συσκευες betamax video...

Last edited:
Καποτε ειχα ακουσει οτι υπηρχε ειδικη θηκη και επαιζε σε VHS.
Επισης ειχα ακουσει βγαζοντας τα καρουλια απο την beta και βαζοντας σε κασετα VHS, επαιζε κανονικα.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, πρόκειται για εντελώς διαφορετικά φορμά...

Αμα ψάξεις στο internet υπάρχουν διάφορα ρετρο φορουμ οπου ασχολούνται με την ρετρο τηλεόραση.Απο ένα ελληνικό φορουμ τέτοιου είδους ειχα πετύχει μια φορά ένα τύπο που έγραφε σε beta "εκπομπές της ερτ των 80s" αμα ψάξεις στο youtube θα βρείς τα ανάλογα βίντεο βρές το άτομο αυτό και ρώτα το ίσως σε βοηθήσει.Λες απο το εξωτερικό απο ποια χώρα παίζει ρόλο το σύστημα που ειναι γραμμένες όπως λεει και ο φιλος απο πάνω.Αγορα δεν θα σε συνέφερε απο το ebay τα περισσότερα βίντεο που θα βρείς φτηνά στο αμερικάνικο ebay ειναι "ξεχαρβαλομένα" μονο μέσα από ε.ε αξίζει τον κόπο αλλα ειναι ακριβά οπωτε για δυο-τρεις κασσέτες δεν νομίζω να αξιζει τον κόπο.Οτι άλλο θες στην διάθεση σου

Πολυ καλο site,απιστευτος πλουτος πληροφοριων,τα παιδια εκει ειναι απιστευτα.

όχι γιατι το beta γραφει σε διαφορετικές συχνοτητες το chroma και το luminance και η διαμετρος της κεφαλης στο beta ειναι περιπου 7 cm ενω στο vhs περιπου 6. Στελνω και λινκ για ενα βιντεο που δειχνει τι γινεται αμα παρεισ τα καρουλια απο betamax κασετα και τα βαλεις σε vhs και την παιξεις στο vcr: https://www.youtube.com/watch?v=kHB3IuWHhuU. Ειναι εντιποσιακο οτι ο ηχος δεν χανει το pitch γιατι ειναι linear mono!!