Viewsonic PJD7820HD Αξίζει?

Με μια γρήγορη ματιά στο ίντερνετ θα διαπιστώσεις πως ο Viewsonic δεν έχει καλή χρωματική ακρίβεια και δεν παίρνει πολλές διορθώσεις. Το μαύρο του είναι χειρότερο και απο τον Benq (ίσως να φταίει και η πιο φωτεινή λάμπα του) και η ευκρίνεια του μοιάζει πιο πολύ για 720p προβολέα παρά για FullHD. Επίσης είναι υποδεέστερος από τον Βenq και στο 3D...

Είναι για λίγες ώρες σε προσφορά από το amazon.fr
http://www.amazon.fr/gp/product/ref=pe_493841_45621031_pe_row1_b3/?ASIN=B00H0O3JMU
Αξίζει να δώσεις κανείς +250 ευρώ για τον 1070?

Η τελικη με μεταφορικα βγαινει στα: EUR 685,48, με τα ιδια λεφτα παιρνεις και τον Optoma HD131xe απο το Amazon UK. Aυτη την στιγμη τον εχει £549.99 δλδ τελικη με μεταφορικα £572.10 περιπου στα EUR 686.22 αν πληρωσεις με Visa(υπολογισμενο απο το σαιτ της Visa) και βαλε και 1.5% η 2% προμηθεια(για αλλαγη απο ευρω σε λιρες) που μπορει να κρατησει η τραπεζα σου(αν κραταει) παει στα EUR 696-699 το πολυ 15 ευρω διαφορα. Ειναι ισαξιος του Benq(αν οχι καλυτερος σε καποια σημεια).

Edit: O Benq απο το ιδιο σαιτ (Amazon UK) παει στα EUR 761 με 2% προμηθεια απο τραπεζα οποτε δεν ειναι +250 διαφορα σε καμια περιπτωση.

Last edited:
Όταν έκανα την ερώτηση έβγαινε στα 550 ευρώ για λίγες ώρες.
Τώρα που ανέβηκε η τιμή δεν υπάρχει προσφορά και δίλημμα αγοράς.

Όταν έκανα την ερώτηση έβγαινε στα 550 ευρώ για λίγες ώρες.
Τώρα που ανέβηκε η τιμή δεν υπάρχει προσφορά και δίλημμα αγοράς.

Ηταν απο μαγαζι που εστελνε Ελλαδα? Εχω βρει απειρες φορες στο Μαζον πολυ καλες τιμες αλλα δεν στελνουν Ελλαδα η χρεωνουν πολλα μεταφορικα. 550 αν πηγαινε τελικη 580 θα ηταν καλη τιμη. Αν ηταν τελικη 550 θα ηταν κελεπουρι, αλλα εγω ομως παλι δεν θα τον επαιρνα γιατι εχω διαβασει πολλα review για αυτον και δεν ηταν πολυ ικανοποιητικα.

Η τελικη με μεταφορικα βγαινει στα: EUR 685,48, με τα ιδια λεφτα παιρνεις και τον Optoma HD131xe απο το Amazon UK. Aυτη την στιγμη τον εχει £549.99 δλδ τελικη με μεταφορικα £572.10 περιπου στα EUR 686.22 αν πληρωσεις με Visa(υπολογισμενο απο το σαιτ της Visa) και βαλε και 1.5% η 2% προμηθεια(για αλλαγη απο ευρω σε λιρες) που μπορει να κρατησει η τραπεζα σου(αν κραταει) παει στα EUR 696-699 το πολυ 15 ευρω διαφορα. Ειναι ισαξιος του Benq(αν οχι καλυτερος σε καποια σημεια).

Edit: O Benq απο το ιδιο σαιτ (Amazon UK) παει στα EUR 761 με 2% προμηθεια απο τραπεζα οποτε δεν ειναι +250 διαφορα σε καμια περιπτωση.

Off topic βέβαια, αλλά μπορείς να μου πεις τι παίζει με αγορά από Αγγλικό Amazon με χρεωστική και αν ισχύει η προμήθεία της τράπεζας για την μετατροπή?

To amazon.fr το πουλούσε και έβγαινε 550 τελική με δώρο ένα ζευγάρι γυαλιά και το blu-ray του γουλβερίνου.

Παρολο που ειμαι σε πολυ δυσκολη οικονομικη κατασταση αυτη την περιοδο, αν κανανε κατι αντιστοιχο για τον Optoma HD131xe θα τον αγοραζα χωρις δευτερη κουβεντα. Πολυ καλη τιμη!!!

Off topic βέβαια, αλλά μπορείς να μου πεις τι παίζει με αγορά από Αγγλικό Amazon με χρεωστική και αν ισχύει η προμήθεία της τράπεζας για την μετατροπή?

off topic απανταω...
Τα παρακατω ισχυουν για οποιαδηποτε συναλλαγη με πιστωτικη ή χρεωστικη VISA ή μεσο Paypal και χρηση πιστωτικης ή χεωστικης VISA. Ολα αυτα βεβαια ισχυουν και για pre-paid. Οταν κανουμε μια αγορα που το βασικο νομισμα συναλλαγης ειναι αλλο εκτος απο ευρω και η πιστωτικη μας καρτα ειναι σε ευρω τοτε μπορουμε να πηγαινουμε εδω να διαλεγουμε το νομισμα συναλλαγης και το νομισμα στην οποια ειναι η καρτα μας και η ιστοσελιδα της Visa μας βγαζει ποσο ακριβως θα χρεωθουμε. Αν ειναι συναλλαγη μεσο Paypal θα πρεπει να διαλεξουμε να χρησιμοποιησουμε την ισοτιμια της τραπεζας μας και οχι του Paypal που σχεδον παντα εχει πιο ασυμφορη ισοτιμια. Η Visa δεν κραταει καμια επιπλεον προμηθεια ΟΜΩΣ η τραπεζα μας πολυ πιθανο να εχει καποια fixed προμηθεια και μπορουμε να την ρωτησουμε λοιπον. Για παραδειγμα η δικη μου που ειναι Eurobank Visa κραταει 2%. Ενος φιλου που μολις αγορασε μια οθονη προβολεα απο ebay(σε λιρες) και εχει ΤΤ Visa(Ταχ. Ταμιευτηριο) του κρατησε 1.5%.

Αρα στην πιο πανω ιστοσελιδα ας υποθεσουμε οτι θελουμε να κανουμε μια αγορα σε Βρετανικες λιρες και το ποσο ειναι 100 λιρες. Παμε λοιπον στο Currency converter(δεν εχω καταφερει να μου τα βγαζει στα Ελληνικα) και παμε στο My Card is in και διαλεγουμε Euro και στο My Transaction was in: και διαλεγουμε Βρετανικες λιρες British Pounds(GBP), η οτι αλλο ειναι η αγορα μας. Μετα παμε στο Enter conversion fee (0-10%): και βαζουμε την προμηθεια που μας κραταει η τραπεζα μας στην δικη μου περιπτωση 2%. Αν η τραπεζα σας δεν κραταει προμηθεια τοτε δεν βαζετε τιποτα. Στο date ειναι η σημερινη ημερομηνια αλλα αν εχετε κανει καποια αγορα σε ημερομηνια παρελθοντικη μπορειτε να δειτε ποσο ακριβως θα χρεωθειτε για αυτην(και ενας ωραιος τροπος για να δειτε εαν ολα αυτα που γραφω ισχυουν). Στο Purchase amount βαζουμε το ποσο στο οποιο αγοραζουμε και στην περιπτωση μας ειναι 100 και παταμε το κουμπι "calculate exchange rate". Το αποτελεσμα ειναι

Results

Currencies fluctuate every day. The rate shown applies to transactions processed by Visa Europe on 24 March 2014 with a currency conversion fee of 2.00%.
100.00 BRITISH POUND = 122.35 EURO
* * * * *
1 BRITISH POUND = 1.223459 EURO
- Or -
1 EURO = 0.817355 BRITISH POUND
The 'currency calculator' below gives you an indication of the cost of
purchases you make when travelling internationally.

Αυτο σημαινει οτι θα χρεωθουμε ειτε αμεσα αν ειναι χρεωστικη η καρτα μας ειτε οταν λαβουμε τον λογαρισμο της πιστωτικη μας, 122.35 EURO υπενθυμιζω με προμηθεια τραπεζας 2%. Ελπιζω να κατατοπισα.

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ elgriego. Τα ανέφερες όλα αρκετά αναλυτικά. Άρα πρέπει να ρωτήσω την τράπεζα μου αν έχει προμήθεια (που μάλλον θα έχει).

Και εγώ για τον HD131 ενδιαφέρομαι. Οι τιμές εδώ είναι αρκετά παραπάνω απο το εξωτερικό για τον συγκεκριμένο προβολέα (και νομιζω δεν είναι Ελληνικής αντιπροσωπίας). Τώρα με την έκπτωση 50 λίρες είναι καλή η τιμή του και το σκέφτομαι γι' αυτό ήθελα να μάθω πόσο θα μου βγει τελική τιμη.

Και πάλι συγνώμη για το off topic.

Ευχαριστώ πολύ elgriego. Τα ανέφερες όλα αρκετά αναλυτικά. Άρα πρέπει να ρωτήσω την τράπεζα μου αν έχει προμήθεια (που μάλλον θα έχει).

Και εγώ για τον HD131 ενδιαφέρομαι. Οι τιμές εδώ είναι αρκετά παραπάνω απο το εξωτερικό για τον συγκεκριμένο προβολέα (και νομιζω δεν είναι Ελληνικής αντιπροσωπίας). Τώρα με την έκπτωση 50 λίρες είναι καλή η τιμή του και το σκέφτομαι γι' αυτό ήθελα να μάθω πόσο θα μου βγει τελική τιμη.

Και πάλι συγνώμη για το off topic.

Αν μπεις στο σαιτ της καθε τραπεζας τα γραφει. Συνηθως ειναι στους ορους της καθε καρτας και π.χ στην Εuronbank πας να κανεις αιτηση online για καρτα κατω στους ορους γραφει:

Επιβάρυνση συναλλαγών σε συνάλλαγμα:
2,00% επί του ποσού της συναλλαγής που πραγματοποιείται στο εξωτερικό. Οι χρεώσεις σε συνάλλαγμα θα μετατρέπονται σε ευρώ για τις κάρτες VISA από τη VISA INTERNATIONAL βάσει των ισοτιμιών της ενώ για τις κάρτες MASTERCARD και MAESTRO πρώτα σε δολάρια ΗΠΑ και στη συνέχεια σε ευρώ από την Τράπεζα, με βάση την ισοτιμία που καθορίζεται από τη MASTERCARD INTERNATIONAL.