Vintage amplifier restoration.

να σαι καλα Γιαννη, καλη ιδεα το ξυλο, αρκει να τον φτιαξω...
λοιπον καλου κακου αλλαξα την r153, τον c133 και την d112
Αλλα καμια αλλαγη, δεν λαλαει καθολου
ρευμα ηρεμια δεν καμια ενδειξη απο τα tp. Παει απο το 0 στο 0,01 και παλι πισω. Το πολυμετρο ειναι σεταρισμενο στα 200mv. Μου κανει εντυπωση ποσω καιει η r153 ουτε να την αγγιξω δεν μπορω. Ειναι λογικο?
Γενικα τι αλλο κοιταω? στο δευρευον τα ρευματα φαινονται σωστα

επισης δεν ζεσταινεται καθολου η ψυκτρα με τα τρανζιστορ. Δεν θα επρεπε εστω και λίγο?

Eπειδή δεν έχω το σχεδιο μπροστά μου, η r153 είναι η μεγάλη πράσινη???
Αν είναι αυτή όντως ζεματάει.
Δες αν είναι εντάξει τα τρίμερ ρύθμισης του ρεύματος ηρεμίας.
Σε μένα το ένα ήταν χαλασμένο και μόλις το άλλαξα πήρα μέτρηση.

H ψύκτρα δεν ζεσταινεται πολύ.
Ειδικά χωρίς σήμα ίσα-ίσα που την αισθάνεσαι ελάχιστα χλιαρή, λίγο πάνω από το κρύο δηλαδή.

Ναι η μεγάλη η πράσινη είναι, οκ τότε.Πάντως και χωρις σήμα παραμενει κρύα η ψύκτρα. Θα τσεκάρω τα τρίμερ πάλι. Θέλουν σήμα πρώτα? Τα τσέκαρα χωρις ηχεία και χωρις σήμα

Το τρίμμερ παρόλο που ήταν χαλασμένο ο ενισχυτάκος δούλευε.
Πάντως έτσι κι αλλιώς καλά είναι να τα αλλάξεις.

Τα εξόδου υποψιάζομαι...

και εγω αυτο σκεφτόμουν Γιαννη, αντε και χαλασμενα να ηταν, να εδινε απλα αλλα αντι αλλον. Αλλα να μην λαλάει καθολου?Εστω ενα θορυβο...
Θα τσεκαρω τα τρανζιστορ το απογευμα

Απάντηση: Re: Vintage amplifier restoration.

και εγω αυτο σκεφτόμουν Γιαννη, αντε και χαλασμενα να ηταν, να εδινε απλα αλλα αντι αλλον. Αλλα να μην λαλάει καθολου?Εστω ενα θορυβο...
Θα τσεκαρω τα τρανζιστορ το απογευμα

Διάβαζα έτσι για να περνά η ώρα... τα περασμένα μεγαλεία όταν ήμανε ενεργότερος...
Τελικά Bill τον έσιαξες τον λουξμανάκο?

Ευτυχως οχι με τα χερια μου. Δεν ηθελα να τον παιδεψω πολυ, φοιτικο ενθυμειο του ξαδελφου μου και μου τον εδωσε να τον κοιταξω οταν χαλασε. Τον εστειλα τελικα στον Σάκη και τον εκανε καινουργιο. Ανελαβα μονον τα κοσμιτικα, τον περασα ενα ωραιοτατο μπανακι, ξαναπερασα ενα χερι μαυρο το καπακι να φυγουν οι γρατζουνιες και βρηκα κανουργια nos αυτακια προσοψης απο ενα σουηδο παπππου. Να σταθω Γιαννη στον παππου γιατι πρεπει να ειναι ο μοναδικος που εχει στοκ απο luxman ανταλλακτικα εποχης..ωραιοτατος φιλοκοτατος και εμπορας παλαιας κοπης, με εγδυσε με χαμογελο και ιστοριες. Αν τον χρειαστει καποιος http://www.eiman.se/
Με τα πολλα εγινε πραγματικα ολοκαινουργιος και η ανακατασκευη μαζι με ενα ζευγαρακι roister 8.2 πηγαν δωρο γαμου στο ξαδελφακι μου. Εξαιρετικο μηχανημα.
Αντε και μας ελειψαν τα ψαχουλεματα σου

Απάντηση: Re: Vintage amplifier restoration.

Ευτυχως οχι με τα χερια μου. Δεν ηθελα να τον παιδεψω πολυ, φοιτικο ενθυμειο του ξαδελφου μου και μου τον εδωσε να τον κοιταξω οταν χαλασε. Τον εστειλα τελικα στον Σάκη και τον εκανε καινουργιο. Ανελαβα μονον τα κοσμιτικα, τον περασα ενα ωραιοτατο μπανακι, ξαναπερασα ενα χερι μαυρο το καπακι να φυγουν οι γρατζουνιες και βρηκα κανουργια nos αυτακια προσοψης απο ενα σουηδο παπππου. Να σταθω Γιαννη στον παππου γιατι πρεπει να ειναι ο μοναδικος που εχει στοκ απο luxman ανταλλακτικα εποχης..ωραιοτατος φιλοκοτατος και εμπορας παλαιας κοπης, με εγδυσε με χαμογελο και ιστοριες. Αν τον χρειαστει καποιος http://www.eiman.se/
Με τα πολλα εγινε πραγματικα ολοκαινουργιος και η ανακατασκευη μαζι με ενα ζευγαρακι roister 8.2 πηγαν δωρο γαμου στο ξαδελφακι μου. Εξαιρετικο μηχανημα.
Αντε και μας ελειψαν τα ψαχουλεματα σου

Bill είχαμε καιρό να τα πούμε.
Χάρηκα ιδιαίτερα, όπως επίσης χάρηκα που φτιάχθηκε ο LUX.
Το αξίζει αυτό το μηχανάκι και ηχητικά και οπτικά.

Ελπίζω κάποια στιγμή να ξαναπιάσω κολλητήρι, αν και χρειάζομαι πλέον μεγενθυτικό φακό...

:ernaehrung004:
Γιαννη τα σκεφτηκε ολα ο κινεζος για εσενα πριν απο εσενα
LUPA-STAND.jpg

(οχι πως δεν εχεις ενα καπου κρυμμενο....)
μην ψαχνεις δικαιολογια αποχης, ουτος η αλλος το χομπι αδικαιολογητο ειναι