Virtual machine σε win 8

20 June 2006
9,531
Θεσσαλονίκη
Δυστυχώς εχω καποια προγράμματα μου δεν τρεχουν στα οκταρια και για αυτό το λογο θελω να περάσω τα xp στα win8.1 μεσω virtual machine.
Εχω βρει καποιους οδηγους αλλα για να αποφύγω σφαλματα αν μπορει καποιος να μου δωσει κάποιες κατευθύνσεις.
Κατά αρχήν δεν εχω ιδεα από εικονικα συστήματα και είναι η πρωτη φορα που θα κανω κατι τετοιο.
Αν καταλαβα καλα ως τωρα η εικονική μηχανη είναι ένα πρόγραμμα που επιτρέπει την εγκατάσταση διαφόρων λειτουργικών χωρις την αναγκη διαχωρισμού του δισκου και επιλογης λειτουργικού με καποιον Boot manager .
Παρολα αυτά παρατηρώ σε αυτόν τον οδηγο πως υπάρχει επιλογή δημιουργίας νεου δισκου ή εγκατάσταση στον υπάρχον δισκο.
create-new-virtual-hard-disk.jpg

Αυτό σημαίνει πως δημιουργεί καποιο partition δίνοντας άλλη ονομασία δισκου;
Λογο του ότι κάποια από τα προγράμματα που χρησιμοποιώ ζητουν εγκατάσταση στον C αν επιλέξω δημιουργία νεου δισκου αυτό θα σημαίνει αλλαγη του γράμματος του δισκου ;
Τι σημαίνουν οι παρακατω επιλογες στις δυο εικονες και τι θα πρεπει να προσέξω ;
VDI-Virtual-Box-Disk-Image.jpg

virtual-disk-storage-details.jpg

Υπαρχει κατι άλλο που θα πρεπει να γνωρίζω;

Δεν είναι ανάγκη να δώσεις partition η ολόκληρο δίσκο.
Το VM μπορεί να βλέπει σαν δίσκο του ένα αρχείο (μεγάλο όσο και ο πιθανός δίσκος)
Οπότε επέλεξε μια μορφή τύπου αρχείου, όπως το VDI, VMDK, και κάνε εκεί την εγκατάσταση.
Επέλεξε να ‛δεσμευθεί όλος ο χώρος εξ αρχής’/FixedSize, δηλαδή εάν θες να δώσεις 20GB δίσκο (είπαμε ένα αρχείο θα είναι στο δίσκο σου), να δημιουργηθεί το αρχείο και να κρατηθεί εξ αρχής όλος ο χώρος, θα κερδίσεις κάτι λίγο σε ταχύτητα.