Vishay SBYV27-200-E3/54, Soft Recovery, 2A / 200V

26 June 2006
14,830
Athens
Ξεκινάω με μία μικρή, πραγματική ιστορία όπου “Αυτός” είναι ένας πωλητής ebay (στοιχεία σε όποιον θέλει μέσω πμ) – τα συμπεράσματα δικά σας:

Εγώ: Παραγγέλνω 8 κομμάτια

Αυτός: Μου στέλνει 40

Εγώ: Κοιτάω ξανά στη σελίδα στο ebay: 1 item = 5 diodes, που σημαίνει ότι πλήρωσα για 40 (= 8x5) κομμάτια. Του αναφέρω αν γίνεται να μου επιστραφεί η διαφορά, δεν χρειάζομαι 40 διόδους! Δεν μου απαντάει. Του στέλνω μήνυμα την επόμενη μέρα ότι δεν μου αρέσει που με αγνοεί.

Αυτός: “Σου απάντησα σε χθεσινό μήνυμα ότι έγινε ορθογραφικό λάθος. Η τιμή αφορούσε ανά τεμάχιο και όχι για 5. Είστε όλοι τόσο αγενείς εκεί στην Ελλάδα?”

Εγώ: Δεν πήρα κανένα μήνυμα που να το λέει αυτό (όντως, διπλο-τσέκαρα το ebay inbox μου). Επίσης, του λέω, δεν μπορείς να “ισοπεδώνεις” ένα ολόκληρο έθνος επειδή νομίζεις ότι έχεις δίκιο.

Αυτός: “Δεν φτάνει που έχεις 32 δωρεάν διόδους, νευριάζεις και από πάνω! Ουάου.”

Εγώ: Στείλε μου σε παρακαλώ τα πλήρη στοιχεία της διεύθυνσής σου να σου επιστρέψω τα 32 κομμάτια με δικά μου ταχυδρομικά. Και κράτα τα “ουάου” για πάρτη σου όταν τα παραλάβεις.

Αυτός: “Δεν τα χρειάζομαι. Μπορείς να δώσεις τη χρηματική διαφορά για φιλανθρωπικούς σκοπούς!”

Ε, λοιπόν σκέφτηκα κάτι καλύτερο. Θα κρατήσω τις 8 διόδους για μελλοντική κατασκευή και θα χαρίσω τις υπόλοιπες 24, ανά τετράδες (6 συνολικά).

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας και θα δούμε πως θα βολέψουμε την παραλαβή. Θα προτιμούσα Αθήνα γιατί ο ελεύθερος χρόνος μου είναι δυσεύρετος.

Θα σε θερμοπαρακαλούσα να μας γράψεις από ποιο κράτος ήταν ο πωλητής (αν και αυτό πολλές φορές είναι πλασματικό).
Θα εκπλαγώ εάν ήταν Κινέζος.

Μας έχουν ρίξει πολύ ανάθεμα, μετά την κρίση...

Κράτα μερικές ακόμα, τα πόδια τους κόβονται εύκολα αν τα στρίψεις πολύ.
Θα μπορούσες να γράψεις στο feedback ότι στέλνει παραπάνω κομμάτια ως δώρο. :)

Αυτός: “Σου απάντησα σε χθεσινό μήνυμα ότι έγινε ορθογραφικό λάθος. Η τιμή αφορούσε ανά τεμάχιο και όχι για 5. Είστε όλοι τόσο αγενείς εκεί στην Ελλάδα?”

Αν είναι ο Άγγλος,γράψτου "για αγενείς δεν ξέρω,πάντως παίζουμε καλύτερη μπάλα :flipout:"

Re: Απάντηση: Vishay SBYV27-200-E3/54, Soft Recovery, 2A / 200V

Θα σε θερμοπαρακαλούσα να μας γράψεις από ποιο κράτος ήταν ο πωλητής (αν και αυτό πολλές φορές είναι πλασματικό).
Θα εκπλαγώ εάν ήταν Κινέζος.

Μας έχουν ρίξει πολύ ανάθεμα, μετά την κρίση...

Άγγλος είναι. ΝΑ σου κρατήσω μία τετράδα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Vishay SBYV27-200-E3/54, Soft Recovery, 2A / 200V

Άγγλος είναι. ΝΑ σου κρατήσω μία τετράδα?

Άγγλος λοιπόν ο ασθενής, ως συνήθως!
Ευχαριστώ Σταύρο, μην κρατήσεις για μένα 4-τράδα

Ειναι παρα πολυ ακριβός, τηρουμένων των αναλογιών. Πεντε φορες πανω απο την κανονική τιμη.

Ίσως γι'αυτό να χρέωσε αρχικά 5άδα / item (το διόρθωσε τώρα - είναι 5 φορές πιο ακριβός). :)
Anyway, δε βγήκα και ζημιωμένος. 40 μου έστειλε. :) :)
BTW, είδατε τα αρνητικά σχόλια τελευταία?

Εχθές εβαλα παραγγελία στον ποντικαρα, και πήρα σχεδόν τις ιδιες. Γιατι δεν τον προτιμας? ειναι εγγυημένα γνήσιες και στην καλύτερη τιμη της αγορας. Αν ξεπεράσεις τα 65 (νομιζω) ευρω τα μεταφορικα δεν χρεώνονται.

Πάνο, συνηθίζω να κάνω τις αγορές μου από ebay (ο ποντικαράς δεν έχει ποτέ ΟΛΑ αυτά που ψάχνω).
Πρώτη φορά πέφτω σε τέτοιον ηλίθιο. BTW, η παρακάτω εικόνα για του λόγου το αληθές (πριν τη διόρθωση):

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    109.3 KB · Views: 54
Βέβαια, το παραπάνω το διαπίστωσα εκ των υστέρων. Μεγάλη διαφορά όντως. Η προσφορά προς τα μέλη ισχύει μέχρι το βράδυ.

Δε φτάνει που δεν προσέχει τι γράφει, μας τη "λέει" και από πάνω:

"Price is for 1 - Please read the description above carefully so that you know exactly what you are buying."