Vista media center και DXVA (ATI)

antid0t

Senior Member
17 January 2007
546
Αθηνα
Το παλευω χρονια το σπορ, αλλα ακομη εχω ζητηματα...

Εχω στημενο HTPC, C2D 3.00GHz, καρτα γραφ. ATI 4550 (catalyst 10.4, φρεσκο).

Προσφατα απεκτησα FullHD projector, συνδεση HDMI. Παιζω 1080p ματροσκες, χωρις προβληματα, αλλα με CPU usage ~30-40%

Software Vista Home Premium, FFDSHOW, Haali Media splitter.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ:
Μπορω καπως να ενεργοποιησω το DXVA - χωρις να αλλαξω player (ξερω, εχω και KMPlayer, MPC, αλλα προτιμω το interface)?

[Ελπιζω να καταλαβαινω σωστα οτι το DXVA ειναι ουσιαστικα Hardware acceleration των codecs Η264 και X264....]

Ευχαριστω!

Για να κάνεις Hardware acceleration θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιον decoder που να την υποστηρίζει...

Αφού χρησιμοποιείς ffdshow μπορείς να κατεβάσεις μια φρέσκια έκδοσή του και θα διαπιστώσεις ότι εκτός του ffdshow video decoder υπάρχει πλέον και ο ffdshow DXVA decoder. Στο αντίστοιχο πεδίο τσέκαρε τα H264 και VC-1 και θα έχεις επιτάχυνση υλικού στα ανάλογα format και με εξωτερικούς ή ενσωματωμένους υπότιτλους παρακαλώ...

Ααααα, μαλιστα, σωστος - ευχαριστω!

Ποια releases χρησιμοποιουμε? Ειχα μεινει λιγο πισω με το FFDSHOW, μιας και μερικα περιεργα releases μου εβγαζαν προβληματακια...

κανα link?

Δεν κρατηθηκα και εκανα δοκιμη...

ιδου το παραδοξο:

- Χωρις DXVA εχω CPU usage 30-40%

- Με DXVA εχω CPU usage 0-3% Φανταστικο!

- Με DXVA και ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ εχω CPU usage 30-40% !!!!!
(ενεργοποιημένους απο το FFDSHOW, Post processing Surface Overlay - δεν εχει και αλλη επιλογη!)

Τι παιζει??? Αστειο μου φαινεται ολο αυτο.... ποιο το νοημα?

Ε, καλα τωρα, ενταξει. Βαρεθηκα τρελα.

Στο HTPC μου, με καρτα ATI 4550 δε δουλευει καν το FFDSHOW με DXVA - το media player δεν εχει εικονα (τη δοκιμη που ανεφερα την εκανα στο γραφειο με καρτα NVidia, και δουλεψε).

Οποτε εβαλα για δοκιμη το CoreAVC....οκ, δεν εχει υποτιτλους, αρα (διαβαζω) θελει VobSub. Το βαζω και αυτο και settings πουθενα - χαιρετισματα. :Banane0:

Καταλαβαινω οτι πρεπει να παω για CCCP ή παρομοιο - χαιρετισματα. :Banane0:

Συμπερασμα: επιστρεφω στο παλιο καλο FFDSHOW που τα παιζει ολα, με υποτιτλους, και ας με αφησουν ησυχο! Ευχαριστω για τις προτασεις! Τι μπερδεμα κι' αυτο...

Εγώ χρησιμοποιώ τον ενσωματωμένο decoder του MPC-HC με dxva και υπότιτλους μια χαρά... (H264, VC1 με win 7χ32))

Win7 (x86) - ATI 5450 (CCC 10.4)
Χρησιμοποιώ CoreAVC και fffdshow μόνο για υπότιτλους (disabled όλα τα codecs).
Στο ffdshow audio, ενεργά τα passthrough για DTS, Dolby True HD και DTS Master Audio.
Παίζουν όλα κανονικά, εκτός των αρχείων με DTS Master που παίζουν σπαστά. Αν ξετσεκάρω το passthrough για το Master Audio, στρώνει αλλά ο ένισχυτής AV γυρίζει σε Multi Channel In (αντί DTS MSTR AUDIO).
Θα δοκιμάσω το Σ/Κ το ffdshow DXVA και θα σας πώ..

Αχ παιδες, ειμαι ακομη με sVista.... Και επισης, επιμενω στο interface του Media centre - δεν εχω κεφια για mouse/keyboard μπροστα στον projector - και ειδικα, μιας και πρεπει να μπορουν και οι υπολοιποι στο σπιτι!

Φίλε antid0t, θεωρώ μέγα λάθος την εγκατάσταση codec packs. Ειδικά στα Vista που δεν έχουν το περίφημο media foundation των W7 όλα μπορούν να παίξουν με FFDShow... Εγώ τουλάχιστον όταν είχα τα Vista είχα μέχρι και liveTV και αναπαραγωγή DVD με FFDShow στα Media Center. Το πρόβλημα για μένα είναι στα 7άρια που χρειάστηκα κανά δυο decoders ακόμα για να δω τα πάντα όλα...

Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημά σου στο post 6. Επειδή έχεις το ίδιο CPU usage με το coreAVC; Θα σκεφτόμουνα το coreAVC μόνο αν έκανε upscaling. Κατά τα άλλα για μένα δεν γίνεται σύγκριση μεταξύ software και hardware acceleration. Είναι αμαρτία να έχεις 5άρα ΑΤΙ και να την έχεις να κάθεται. Μην ξεχνάς ότι ο FFDShow DXVA είναι σε beta στάδιο και το όποιο πρόβλημα θα λυθεί λίαν συντόμως. Στην τελική δοκίμασε κάποια προηγούμενη version από τους Ρώσους, δεν μπορεί κάποια θα σου κάτσει...

Αχ παιδες, ειμαι ακομη με sVista.... Και επισης, επιμενω στο interface του Media centre - δεν εχω κεφια για mouse/keyboard μπροστα στον projector - και ειδικα, μιας και πρεπει να μπορουν και οι υπολοιποι στο σπιτι!

Μην ανησυχείς, και εγώ δεν χρησιμοποιώ κανέναν απ' τους players που αναλύονται σ' αυτό το forum και ούτε βέβαια WMC.

Ευχαριστω για τα σχολια.

Απο γενικο ενδιαφερον, να αναφερω και τι αλλο ΔΕΝ δουλευει με τιποτα:

- Οποιαδηποτε version του FFDSHOW απο το 2008 και μετα (αρα πρεπει να κανω format το PC γιατι κατι εχει "κουνηθει" - που δεν υπαρχει περιπτωση).

- 24 Καρε/δευτερολεπτο = 1080p 24.... αχμμμμμ... Μια χαρα συνδεεται ο projector με το HTPC, στο desktop ειναι τραγικο το lag και το refresh (αλλα λογικο ειναι), και δοκιμαζω και ταινιουλα MKV στα 1080p24 και ολα τελεια. ΑΛΛΑ, καθε 15-20 δευτερολεπτα εχω σπασιματα. Σπασιμο γενικοτερα, δηλαδη! ΑΑΑΑΑα, εχω χασει 20 ωρες και βαλε μονο για να δω αυτο το ρημαδι το 24 καρε!!! (το οποιο μεταξυ μας, οσο δουλευει, δεν ειναι δα και τοοοοσο διαφορετικο απο τα 60Hz)...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: καθομαι στα αυγα μου, με 60Hz ειμαι πρωτος, και ας πα να κουρευεται και το FFDSHOW και τα 24Hz... Παλιο Καλο ClSiD FFDSHOW, και 60 Hz και υποτιτλοι!

Ευχαριστω και παλι για την ανταποκριση!

Ευχαριστω για τα σχολια.

Απο γενικο ενδιαφερον, να αναφερω και τι αλλο ΔΕΝ δουλευει με τιποτα:

- Οποιαδηποτε version του FFDSHOW απο το 2008 και μετα (αρα πρεπει να κανω format το PC γιατι κατι εχει "κουνηθει" - που δεν υπαρχει περιπτωση).

- 24 Καρε/δευτερολεπτο = 1080p 24.... αχμμμμμ... Μια χαρα συνδεεται ο projector με το HTPC, στο desktop ειναι τραγικο το lag και το refresh (αλλα λογικο ειναι), και δοκιμαζω και ταινιουλα MKV στα 1080p24 και ολα τελεια. ΑΛΛΑ, καθε 15-20 δευτερολεπτα εχω σπασιματα. Σπασιμο γενικοτερα, δηλαδη! ΑΑΑΑΑα, εχω χασει 20 ωρες και βαλε μονο για να δω αυτο το ρημαδι το 24 καρε!!!

Φίλε το 24p είναι άλλο κεφάλαιο...... Το σπάσιμο κάθε 20 sec σημαίνει ότι η ταινία σου είναι στα 23.967 καρε και το refresh toy projectora είναι 24!!!!! Τι θες να σου κάνει ο καημένος. Οπότε δύο λύσεις εδώ 1) ρυθμμίζεις το refresh στα 23,967 από τα CCC, ή 2) επιταχύνεις την ταινία σου από τα 23,967 στα 24 με το Reclock. Εγώ παίζω με την πρώτη λύση = αυτοματοποιημένη αλλαγή RR

Δοκίμασε , ανάλογα με το Windows MC που διαθέτεις [x86-x64] να κατεβάσεις ολοκληρωμένο πακέτο codec απόλυτα συμβατό με Media Center [χιλιοδοκιμασμένο σε ότι Windows θες και από μένα] από το CodecGuide.com .
Να πώ όμως πως , σε ATI 3870 με τελευταίους drivers και το CoreAVC και αυτό το πακέτο όταν ενεργοποιούσα τον DXVA decoder , είχε θέμα με το Aspect Ratio [όλα γίνονταν 4/3 ...!]

Καλησπερα σε ολους και καλως σας βρηκα.

Θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι εσεις ειστε πολυ πιο πεπειραμενοι απο εμενα.

Το συστημα μου εχει καρτα NVIDIA 8600 GTS.
Λειτουργικο WIN 7. TV PANNY 42U20.
Δουλευω παντα με MEDIA CENTER. Η ερωτησις μου αφορα αναπαραγωγη 720 και 1080.Στα 720 ουδεν προβλημα αλλα στα 1080 το CPU USAGE ΚΑΒΑΤΖΑΡΕΙ τα 85-90%.Εχω Codecs SHARK OO7 και επειδη δεν ειχα υποτiτλους ,στο πρωτο μενου του shark μου δινει την δυνατοτητα να παιξω με MPC αλλα οχι με ffd. Ετσι εχω υποτιτλους και ο επεξεργαστης πεφτει. Το προβλημα μου αφορα τα 1080 που εχω σπασιματα και σε μερικα σημεια δεν εχω συγχρονισμο ηχου. Τι με συμβουλευετε να κανω?

Ευχαριστω πολυ Βαγγελης