Vista - Πώς αλλάζω το default input language?

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,156
ΑΘΗΝΑ
Το έχω ξαναρωτήσει κάπου και κάποιος μου είχε απαντήσει. Αλλά τώρα δεν το βρίσκω..
Λοιπόν, φρέσκια εγκατάσταση Αγγλικών Vista Ultimate, με δύο γλώσσες (Αγγλικά / Ελληνικά).
Οταν ξεκινάει (και περιμένει password) είναι στα Ελληνικά.
Επίσης, ανοίγοντας οποιοδήποτε πρόγραμμα, είναι στα ελληνικά. Πχ πάω να γράψω στον Internet Explorer "www" και βγάζει "ςςς".
Πώς μπορώ να αλλάξω τη default "γλώσσα εισαγωγής" σε Αγγλικά?
Ευχαριστώ.

Από Win 7, αλλά νομίζω είναι ακριβώς το ίδιο. Control panel > Clock, Language and region > change keyboards or other input methods --> καρτέλα "keyboards and languages" > change keybords, στο default input language επιλέγεις αγγλικά, ώστε αυτή να είναι η πρώτη γλώσσα.

Θα το δοκιμάσω, άν και θυμάμαι νομίζω, κάτι για κάποια καρτέλλα "Administrator..." εκεί στα languages και regional settings.

Όπως λέει ο Σώτος είναι (Region and Language λέγεται τώρα το app), αλλάζεις τη default γλώσσα, κάνε ΟΚ/Apply.

Για να βεβαιωθείς πας Control panel > Region and Language> change keyboards or other input methods --> καρτέλα "Administrative" --> Copy Settings

Έχει τριών ειδών "κατηγορίες" χρηστών:
1. Current USer
2. Welcome Screen (system users)
3. New USers

και τις αντίστοιχες παραμέτρους.

Λογικά πρέπει ο current user να έχει ίδιες παραμέτρους με το Welcome screen. Αν δεν έχει κάνε copy (με τα check boxes) τα settings(default language input) που άλλαξες στην αρχή στον current, στον Welcome Screen.