Vivitek 1188

mondaseki

New member
30 May 2015
25
Παιδια ειδα σε αλλο φορουμ οτι υπαρχει το μοντελο αυτο της vivitek και το πηραν μερικα παιδια και φαινεται πολυ καλο μοντελο με σφραγισμένο οπτικα και κρυσταλινους φακους και με πολυ καλη κινηση.
Εχει κανενας κάποια γνωμη για το νεο μοντελο αυτό;
Ειναι ενδιαφερο μοντελο και με καλη τιμη στα 1300 ευρο.

Τον έχω δει και είναι πολύ καλός για τα λεφτά που ζητάει. Αν το μπάτζετ σου είναι αυτό και δεν μπορείς να πας σε Epson tw9200 τότε πραγματικά έχει ενδιαφέρον το μοντέλο της viivitek.

Re: Απάντηση: Vivitek 1188

Αναφερουν σε ποιο καταστημα το εχουν demo?
Καλυτερα να τους βλεπεις πριν αγορασεις

Και γιατί να μην πάρει κάποιος τον γνήσιο τον optoma HD50 και να πάει στον κλώνο vivitek, δεν καταλαβαίνω..

Απάντηση: Re: Vivitek 1188

Στο άλλο φόρουμ υποστηρίζουν το αντίθετο.

"Άλλωστε η Vivivtek είναι παλιά στους προβολείς και κατασκευάζει και τους Optoma."

Τι ισχύει τελικά ;

Οπου iphone optoma, όπου elephone vivitek και όπου foxconn η delta electronics για να γίνει κατανοητό το παράδειγμα.
H apple κατασκευάζει τα iphone στα υπερσύγχρονα εργοστάσια της foxconn στην Κίνα. Σχεδιασμένα από την ίδια άλλα σε κατασκευή αποκλειστικά της foxcon ή οποία έχει τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία σε ηλεκτρονικές κατασκευές. Έρχεται τώρα η foxconn και συμφωνεί με την apple να πουλάει το iphone με άλλο όνομα, δικό της, elephone για παράδειγμα και με δικό της software. Ας πούμε ότι βγει στην αγορά αυτό το elephone σε ίδια τιμή με το iphone (μέρος της συμφωνίας). Δεν λέω, ίδια ακριβώς τηλέφωνα είναι, γιατί όμως εγώ να προτιμήσω το elephone και να μην πάρω το "πρωτότυπο" iphone?Οπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος...

Ο οπτομα αραγε έχει τα ιδια χαρακτεριστικα με τον vivitek και την ιδια κατασκευη;
Σφραγισμενο οπτικα και γυαλινους φακους;
Αν ειναι στην ιδια τιμη θελει σκεψη
Αντιπροσοπος δεν ειναι και ο Bon studio;

Είναι ο ίδιος ακριβώς προβολέας...το τι θα επιλέξεις είναι καθαρά δική σου απόφαση. H optoma δεν έχει Ελληνική αντιπροσωπεία νομίζω..

Ο οπτομα αραγε έχει τα ιδια χαρακτεριστικα με τον vivitek και την ιδια κατασκευη;
Σφραγισμενο οπτικα και γυαλινους φακους;
Αν ειναι στην ιδια τιμη θελει σκεψη
Αντιπροσοπος δεν ειναι και ο Bon studio;

γιατι δεν κανεις μια ερωτηση και διπλα οπου λογικα θα το εχουν ψαξει πριν τον αγορασουν..

Κάτοχος του Vivitek H1188 εδώ και τρεις μήνες.
Σε γενικές γραμμές είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του.
Αντικατέστησε τον Benq W1070 του οποίου είναι καλύτερος σε όλους τους τομείς.
Προτιμήθηκε από τον Optoma HD50 λόγω του τσιπ επεξεργασίας εικόνας της Pixelworks το οποίο προσδίδει στον Vivitek, σύμφωνα με την παρουσίαση και τις μετρήσεις που έγιναν από γαλλικό site, καλύτερο contrast και ομαλότερη κίνηση. Δεν έχω δει τον Optoma HD50 για να σας πως αν δικαιώθηκα για την επιλογή.
Εδώ η δοκιμή:
http://www.projection-homecinema.fr/2015/07/18/test-vivitek-h1188hd/

Βασικά όλη την έρευνα την έκανε ο Γιάννης ο ichaltou. Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από την γαλλική παρουσίαση και τα πολύ θετικά σχόλια που εκφράζονται στο αμερικάνικο avsforum για την μικρότερη έκδοση H1186.
Δεν υπήρχαν άλλες αναφορές για τον προβολέα και ίσως ήμασταν οι πρώτοι που τον αγοράσαμε στην Ελλάδα.

Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η Α/Β δοκιμή του με τον Optoma HD50..

Ο οποίος ichaltoy ομως τον πουλάει κιολας.
Πολυ νωρις δεν ειναι; Η δεν του αρεσει η εικονα η ειναι προβληματικο κομματι.
Παντως πρεπει να ειναι πολυ καλο κομματι σαν προβολέας γενικα.

To contrast δεν βλέπω σε τι έχει να κάνει με το τσιπ επεξεργασίας...τέσπα, καλορίζικος και καλοθέατος!