Βλάβη σε οπτικη εξοδο Acer X3900

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Γεια σας,σε ολους.Ειμαι σχετικα καινουριος στον χωρο του ηχου και της εικονας και παρα το οτι χρονια και χρονια εχω και ασχολουμαι με PC,εχω μεινει απο θεμα γνωσεων σε..νηπιακο επιπεδο.
Το θεμα μου ειναι οτι μετα την αγορα του Harman Kardon HD990 ως πηγη,το οποιο εχει εισοδο για οπτικη ειναι και ενσωματωμενο DAC,θα ηθελα μεσω αυτου να παιξω καποια μουσικα αρχεια,flac συγκεκριμενα απο τον υπολογιστη που εχω στο Home Cinema.
Το προβλημα ειναι οτι η ηδη εγκατεστημενη εξοδος εχει χαλασει και μετα απο επικοινωνια με την Acer Θεσσαλονικης μου ειπαν οτι ειναι στη μητρικη πλακα και πως δε με συμφερει,και πως καλυτερα να ψαχτω για μια εξωτερικηπου θα παιζει μαλλον καλυτερα..
Τη βοηθεια σας παρακαλω,γιατι πραγματικα δεν εχω ιδεα πως θα τη συνδεσω,αν συνδεεται στον υπολογιστη μου,τι να ψαξω κτλ.
Επισης ο ηχος του υπολογιστη απο αγορας του,ειναι συνδεδεμενος με HDMI στον A/V τελικο που εχω.Καποια βοηθεια απο εσας τους...τελειοφοιτους/αποφοιτους σε ενα νηπιο...??(συγχωρεστε με αν απο αποψη ορολογιας δεν τα εχω γραψει σωστα)

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Καθως περιμενω καποια απαντησh,εψαξα στο forum,αυτη μου κανει τη δουλεια?Behringer UCA-222 ?Επισης αν υπαρχει κατι καλυτερο για ηχο τοσο μουσικης η παιχνιδιων.Ταινιες δε βλεπω απο τον pc,αλλα αν μπορουσα με μια νεα καρτα ταυτοχρονα(και σε δευτερευουσα αξια)να παρω και πολυκαναλο ηχο μεσω συνδεσησ της και με τον πολυκαναλο Denon μου,δε θα με χαλουσε..
Τα εκανα κιμα οπως σας τα εγραψα ρε παιδια??...:-((

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Που εισαι ρε Θαναση!Ναι απο οτι ξερω εχει,για να το τσεκαρω 1 λεπτακι...για ταυτοχρονη συνδεση και με τον πολυκαναλο?(Windows 7 32bit)

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Αυτο αφηνει απο οτι καταλαβα αναλλοιωτο τον ψηφιακο ηχο,για να πιασει δουλεια το dac του player.Ποσα τα φραγκα και απο που??

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,661
Θεσσαλονίκη
Νομίζω πως το μαραφέτι αυτό (το hiface 1 όχι το 2) σε ξεσκαρτάρει με ουσιαστική αναβάθμιση μάλιστα σε σχέση με το προηγούμενο setup που είχες με κόστος στα 150 ευρώ ή κάτι τέτοιο. Αλλιώς για πολυκάναλο νομίζω πας σε εξωτερική πολυκάναλη κάρτα ήχου από τον κόσμο των υπολογιστών και αντικαθιστάς ουσιαστικά αυτό που είχες χωρίς κάποια βελτίωση. Δεν ξέρω αν αξίζει. Από πηγές για ταινίες τι χρησιμοποιείς?

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Αυτο που με ενδιαφερει ειναι απλα,να διωξω τον ηχο απο τον υπολογιστη προς τον player και απο εκει στο Yamaha.Απλως η γκαντεμια ειναι που χαλασε η μητρικη στον τομεα της ψηφιακης.Δηλαδη αν αλλαξω μητρικη και δουλεψω απο την οπτικη εξοδο της(τη μανισια δηλαδη)Θα εχω χειροτερα αποτελεσματα στον ηχο απο τον να βαλω το usb που προανεφερες?Για ταινιες δε με πολυβλεπω Θαναση...

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,661
Θεσσαλονίκη
κοίτα, αυτό το χρησιμοποιούν και για να συνδέσουν dac του διχίλιαρου που δεν έχουν έξοδο usb λόγω σχεδιασμού ή παλαιότητας και να στριμάρουν από υπολογιστή. Κάτι λέει αυτό. Στο πρώτο λινκ που σου έβαλα πέρα από τα χαρακτηριστικά ο κατασκευαστής έχει ανεβάσει και λινκ με reviews. Οπότε...

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Και ειναι coaxial αυτο?Για να καταλαβω ρε θαναση η ποιοτητα του ηχου μου που θα περασει απο αυτο στο DAC,δεν επηρεραζεται καθολου απο την καρτα ηχου που εχει μεσα το Acer(που δεν δεχεται ευκολα αλλη εσωτερικη λογω compact κατασκευης)

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,661
Θεσσαλονίκη
Αποτι καταλαβαίνω η κάρτα ήχουδεν εμπλέκεται καθόλου. όλο και,κάποιος θα το έχει στο forum να πει λεπτομέρειες.

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Αντε να δουμε καμια απαντηση για να μη σκασω το 150αρι τζαμπα αφου η καρτα ηχου μου θα ειναι βασικη.Για αυτο που προανεφερα Behringer UCA-222 μηπως εχεις καποια γνωμη??

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,661
Θεσσαλονίκη

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,418
Terra
Μόνο optical έξοδο έχει το Acer Άγη; Για δες μήπως δίνει και καμμιά coaxial...

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Βρε παιδες!βοηθειστε με να καταλαβω αν αυτα τα interface οπως λεγονται,οπως το hiface 2,με τη συνδεση στο usb,επηρεαζονται καθολου απο την καρτα ηχου του pc.Επισης αν θα καταλαβω διαφορα ενος τοσο καλου interface οπως το προαναφερθεν μεσω του DAC του Harman Kardon.Αν οχι,τι μου προτεινετε?????

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,661
Θεσσαλονίκη
Η άλλη λύση είναι να πας σε usb dac αλλά το budget ανεβαίνει... Το σύστημα σου από την άλλη έχει πολύ καλά στοιχεία και θα μπορέσει πιστεύω να αναδείξει τη διαφορά μεταξύ των πηγών. Τώρα το αν αξίζει ή όχι... Δικό σου το καρπούζι δικό σου και το μαχαίρι.
Γύρω στα 400 ευρώ από Ελλάδα παίζει αυτό: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/99895-Teac-UD-H01 Έχουν γραφτεί πολύ καλά λόγια από τα παιδιά που το έχουν πάρει και είναι καινούργιο μοντέλο, φετινό.
Στα 700 παίζει αυτό το οποίο έχω: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/84816-audiolab-m-dac οπότε κάνε κανένα τηλ μήπως και βολέψει καμία εκδρομή στις Σέρρες να στο φέρω να το ακούσεις (κερνάς πίτσες και κοκα κόλα λάιτ γιατί παίρνω αντιβίωση.. σου γυρνάω και τον dickinson). Αυτό έχει κερδίσει και τα φετεινά βραβεία eisa.
Μετά στο χιλιάρικο πας σε αυτό: http://audio-soul.gr/shop/product.php?id_product=67 καθώς και σε αντίστοιχη τιμή έχω δει στο forum κάποια μτχ που φαίνονται αρκετά ενδιαφέροντα.
Και πάει λέγοντας...
Με το πρώτο δεν ξέρω κατά πόσο αξίζουν τα 400 ευρώ. Σίγουρα αναβάθμιση θα γίνει αλλά δεν ξέρω αν αξίζει. Τα υπόλοιπα θεωρώ (λίγο αυθαίρετα ομολογουμένως) πως θα αξίζουν αλλά ρίχνεις αρκετά λεφτά μετα...
Για κάτι πιό άμεσο που και πάλι θα έχει να προσφέρει και δε νομίζω πως θα το μετανιώσεις είναι το hiface που σου έγραψα πριν.

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Ευχαριστω Θαναση.Για αρχη,αφου δεν μπορω να πω οτι ακουω πολυ μουσικη απο το pc,απλως μπηκα στο τρυπακι να δοκιμασω,λογω του DAC toy Harman,αναζητω μια φτηνη λυση,απλα για να γινει η μετατροπη απο usb σε οπτικο.Απο την αλλη το hiface που μου προτεινες παντου εχει διθυραμβικα σχολια οσων αφορα τη σχεση ποιοτητας/τιμης,αλλα δεν ξερω κατα ποσο επηρεαζεται η οχι απο την ποιοτητα των λοιπων κυκλωματων του Acer και κατα ποσο θα φανει η αξια του απο ενα συμβατικο DAC του player μου και οχι ενως DAC σαν αυτο που εχει εσυ π.χ.