ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ SCART

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

andre74

Banned
13 September 2008
5,733
Γεια παιδιά, έχω το εξής πρόβλημα με μια παλιότερη CRT που κατά τα άλλα παίζει μια χαρά.

Όσο είναι κουμπωμένος στο SCART (μοναδική είσοδος της TV) ο δέκτης της Νόβα, ακόμη κι όταν αποεπιλέξουμε το AV και γυρίσω σε ένα συμβατικό κανάλι κεραίας η εικόνα παραμένει κολλημένη στο Νόβα με παράσιτα. Ακούω τον ήχο από το συμβατικό κανάλι αλλά όχι την εικόνα, που τρεμοπαίζει και μένει κολλημένη στο Νόβα.

Το ίδιο και αν έχω αναμμένο DVD ή άλλη συσκευή στο SCART, για όσο τροφοδοτείται με ρεύμα η άλλη συσκευή δεν ξεκλειδώνει το AV.

Γνωρίζει κανείς τρόπο επέμβασης; Μου έδωσε τεχνικός καλώδιο SCART όπου κάποια ποδαράκια αποσύνδεσε αλλά δεν διορθώθηκε.
Θα αγόραζα καινούρια TV αλλά δεν χωράει μεγαλύτερη από 26'' σε εκείνο το σημείο (άνοιγμα ντουλάπας) και το καθυστερώ.
Μπορούμε προσωρινά να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα;

skysound

Supreme Member
28 January 2007
7,151
Θεσσαλονίκη
21 pins στο scart ειναι πολλα για να ειναι ολα συνδεδεμενα,
σε μια απλη εξοδο CVBS.

5 φτανουν και αυτα ειναι το video, το αριστερο και το δεξι καναλι audio,
η γειωση audio, και η γειωση video, κατα προτιμηση με one way συνεσμολογια,
οσον αφορα εξοδους και εισοδους.

andre74

Banned
13 September 2008
5,733
Πιο σαφής, με κανένα σχεδιάκι που θα μπορούσα ίσως να τροποποιήσω μόνος μου ένα καλώδιο? Ποια πιν είναι αυτά που περιγράφεις?

skysound

Supreme Member
28 January 2007
7,151
Θεσσαλονίκη
Αν δεν ειναι η συνδεση RGB, (που μαλλον δεν ειναι)
http://en.wikipedia.org/wiki/SCART στο σχημα δεξια:

1 με 2
3 με 6
2 με 2
19 με 20
17 με 17

Στη πρωτη στηλη τα pins του scart του δεκτη
στη δευτερη το scart της TV. Μονον αυτα.
Καθε scart θα προοριζεται αποκλειστικα για τη μια απο τις δυο συσκευες. (one way καλωδιο)
Αλλοιως εχει βλαβη το καναλι AV.

Last edited: