Βλάβη θύρας HDMI (ARC) σε LG 42LA620S (2013 model)

thodorisk

Established Member
14 September 2024
112
Καλημερα σας,

Εντελως ξαφνικα σταματησε να λειτουργει η μια απ τις τρεις συνολικα HDMI θυρες σε LG 42LA620S (2013 model).
Πιο συγκεκριμενα αυτη που γραφει HDMI IN 1(ARC).
Οταν συνδεσω καποια συσκευη σε αυτη την θυρα π.χ ενα android tv box, και παω στην λιστα εισοδων, αναβει κανονικα η συγκεκριμενη HDMI 1 θυρα.
Αντιλαμβανεται δηλαδη οτι κατι συνδεθηκε. Αλλα οταν την επιλεξω δεν δειχνει απολυτως τιποτα. Συνδεοντας σε αλλη θυρα το ιδιο tv-box παιζει κανονικοτατα.
Εχω δοκιμασει κι αλλες συσκευες με το ιδιο παντα αποτελεσμα.
Απλα μου κανει εντυπωση οτι αναβει κανονικα.
Υπαρχει κατι που μπορω να κανω ή μας αποχαιρετησε η συγκεκριμενη HDMI?

Ευχαριστω!

thodorisk

Established Member
14 September 2024
112
Λες ε? Δεν το ειχα σκεφτει αυτο. Θα αγορασω με την πρωτη ευκαιρια και θα δοκιμασω μπας και....
Ευχαριστω για την πληροφορια!

• Like
Reactions: skysound

thodorisk

Established Member
14 September 2024
112
Ισως λιγο contact cleaner.
Πως σου φαινεται αυτο?
Morris Spray Προστασίας Ηλεκτρικών Επαφών 28608 Electro Protect 400ml

Αυτο ηθελα βασικα που λεει καθαριστικο αλλα δεν το εχει κοντα μου
Benman Spray Καθαριστικό Ηλεκτρικών Επαφών 28574 Contact Cleaner 400ml

Ιδια δουλεια κανουν παροτι το πρωτο δεν λεει καθαριστικο?

boymanos

Senior Member
23 February 2012
576
Καλημερα σας.
Εντελως ξαφνικα σταματησε να λειτουργει η μια απ τις τρεις συνολικα hdmi θυρες.
Πιο συγκεκριμενα αυτη που γραφει HDMI IN 1(ARC).
Οταν συνδεσω καποια συσκευη σε αυτη την θυρα π.χ ενα android tv box, και παω στην λιστα εισοδων, αναβει κανονικα η συγκεκριμενη HDMI 1 θυρα.
Αντιλαμβανεται δηλαδη οτι κατι συνδεθηκε. Αλλα οταν την επιλεξω δεν δειχνει απολυτως τιποτα. Συνδεοντας σε αλλη θυρα το ιδιο tv-box παιζει κανονικοτατα.
Εχω δοκιμασει κι αλλες συσκευες με το ιδιο παντα αποτελεσμα.
Απλα μου κανει εντυπωση οτι αναβει κανονικα.
Υπαρχει κατι που μπορω να κανω ή μας αποχαιρετησε η συγκεκριμενη HDMI?
Ευχαριστω!

Η συγκεκριμένη θύρα HDMI IN( ARC) είναι για να συνδέσεις home cinema, πως θα παίξει το tv box εκεί ? εννοείται ότι το βάζεις σε άλλη θύρα.

thodorisk

Established Member
14 September 2024
112
Η συγκεκριμένη θύρα HDMI IN( ARC) είναι για να συνδέσεις home cinema, πως θα παίξει το tv box εκεί ? εννοείται ότι το βάζεις σε άλλη θύρα.
Μα εκει το ειχα για χρονια συνδεδεμενο. Συγκεκριμενα απ το 2018 που το αγορασα το tv-box κι επαιζε μια χαρα 🫤

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,093
ΑΘΗΝΑ
να δοκιμαζες και μια επαναφορα και βαλε βγαλε πριζα για δεκα λεπτα,μηπως εχει σκαλωσει καπου το λογισμικο?

thodorisk

Established Member
14 September 2024
112
να δοκιμαζες και μια επαναφορα και βαλε βγαλε πριζα για δεκα λεπτα,μηπως εχει σκαλωσει καπου το λογισμικο?
Τα εχω δοκιμασει κι αυτα. Και επαναφορα, και πριζα εβγαλα. Τιποτα. Ανενδοτο! Απλα με παραξενευει που αντιλαμβανετα οτι κατι συνδεθηκε, αλλα δε δειχνει τιποτα...

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

skysound

Supreme Member
28 January 2007
7,157
Θεσσαλονίκη
Πως σου φαινεται αυτο?
Morris Spray Προστασίας Ηλεκτρικών Επαφών 28608 Electro Protect 400ml

Αυτο ηθελα βασικα που λεει καθαριστικο αλλα δεν το εχει κοντα μου
Benman Spray Καθαριστικό Ηλεκτρικών Επαφών 28574 Contact Cleaner 400ml

Ιδια δουλεια κανουν παροτι το πρωτο δεν λεει καθαριστικο?
Οχι το πρωτο. Αφηνει μη αγωγιμη επικαλυψη.
Χρησιμοποιησε οτιδηποτε γραφει "CONTACT CLEANER".

• Like
Reactions: thodorisk

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,093
ΑΘΗΝΑ
Τα εχω δοκιμασει κι αυτα. Και επαναφορα, και πριζα εβγαλα. Τιποτα. Ανενδοτο! Απλα με παραξενευει που αντιλαμβανετα οτι κατι συνδεθηκε, αλλα δε δειχνει τιποτα...
μαστα..
εχω παρομοια περιπτωση με τον βιντεοπροβολεα μου.
βλεπει οτι υπαρχει συσκευη επανω στις 2 θυρες HDMI,αλλα δεν το προβαλει.
λυση δεν βρηκα...

ath156

Established Member
28 January 2024
112
Δοκίμασες από το τηλεχειριστήριο να αλλάξεις σε άλλο HDMI port και ξανά πίσω στο HDMI που έχεις το TVbox?

thodorisk

Established Member
14 September 2024
112
μαστα..
εχω παρομοια περιπτωση με τον βιντεοπροβολεα μου.
βλεπει οτι υπαρχει συσκευη επανω στις 2 θυρες HDMI,αλλα δεν το προβαλει.
λυση δεν βρηκα...
Ωχ καταλαβα. Για να ειχες κι εσυ παρομοιο θεμα και να μην βρηκες ακρη....αστα βραστα. Την λυση του contact cleaner που προτεινε ο φιλος πιο πανω την εχεις δοκιμασει;
Δοκίμασες από το τηλεχειριστήριο να αλλάξεις σε άλλο HDMI port και ξανά πίσω στο HDMI που έχεις το TVbox?
Ναι το εχω δοκιμασει κι αυτο. Τιποτα απολυτως. Γενικα οτι και να συνδεσω σ αυτη την hdmi, ναι μεν αναβει σαν θυρα στην λιστα εισοδων, αλλα σημα δεν ερχεται.

ika

Supreme Member
20 September 2010
5,616
Αθήνα
Στην σελ 79 του οδηγού χρήσης, λέει για κλείδωμα εισόδων.
SMART ➾ Ρυθμίσεις ➙ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ➙ Σύστημα κλειδώμ..➙ Φραγή εισόδου.

Μήπως?

• Like
Reactions: thodorisk

thodorisk

Established Member
14 September 2024
112
Στην σελ 79 του οδηγού χρήσης, λέει για κλείδωμα εισόδων.
SMART ➾ Ρυθμίσεις ➙ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ➙ Σύστημα κλειδώμ..➙ Φραγή εισόδου.

Μήπως?
Δεν ηξερα καν οτι υπαρχει αυτο. Το εψαξα ομως μιας και το ειπες αλλα ηταν απενεργοποιημενο. Το ενεργοποιησα και το εκλεισα παλι, μηπως και, αλλα τιποτα.
Ευχαριστω για την βοηθεια παντως.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,093
ΑΘΗΝΑ
Ωχ καταλαβα. Για να ειχες κι εσυ παρομοιο θεμα και να μην βρηκες ακρη....αστα βραστα. Την λυση του contact cleaner που προτεινε ο φιλος πιο πανω την εχεις δοκιμασει;
οχι-δεν το εχω δοκιμασει.
αλλα δυσκολο μου κανει να ειναι θεμα επαφης,αφου δεν δουλευει κανενα απο τα 2 hdmi.
πιθανον η πλακετα των hdmi εχει προβλημα,που-λογικα-ειναι κοινη και για τις 2 θυρες

thodorisk

Established Member
14 September 2024
112
οχι-δεν το εχω δοκιμασει.
αλλα δυσκολο μου κανει να ειναι θεμα επαφης,αφου δεν δουλευει κανενα απο τα 2 hdmi.
πιθανον η πλακετα των hdmi εχει προβλημα,που-λογικα-ειναι κοινη και για τις 2 θυρες
Εγω εχω ψηθει να το δοκιμασω παντως. Ποτε δεν ξερεις. Εμενα απ τις 3 hdmi δουλεουν οι 2. Οπως και να χει θα ενημερωσω να ξερεις κι εσυ τι εγινε τελικα.

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

ath156

Established Member
28 January 2024
112

Ναι το εχω δοκιμασει κι αυτο. Τιποτα απολυτως. Γενικα οτι και να συνδεσω σ αυτη την hdmi, ναι μεν αναβει σαν θυρα στην λιστα εισοδων, αλλα σημα δεν ερχεται.
Πάντως να ξέρεις ότι σε μια παλιά μου Phillips Smart TV (2012 - ο Θεός να την κάνει Smart TV πλέον;))όταν έβαζα το TVbox μου (S905X3 with custom rom) έβγαζε μαύρη οθόνη παρόλο που "καταλάβαινε" ότι κάτι ήταν συνδεδεμένο. Τίποτα δεν έπιανε, εκτός από τα 2 παρακάτω:
1. Καμιά φορά όπως σου είπα να αλλάξω τις θύρες HDMI από το τηλεκοντρόλ
2. Κυρίως όμως ίσως να ανοίξω το TVbox (να μπουτάρει πλήρως), να βγάλει "μαύρη" οθόνη και μετά χωρίς να κλείσω το TVbox να κλείσω από το τηλεκοντρόλ την τηλεόραση και να την ξανανοίξω. Μετά ως δια μαγείας εικόνα στην TV:cool:.
Πλέον δεν το κάνει αυτό εδώ και καιρό, όμως υπήρξε μεγάλο χρονικό διάστημα που το έκανε.

***Δοκίμασε και το εξής....βγάλε την τηλεόραση από το ρεύμα....πάτα το φυσικό κουμπί της ON/OFF για 1+ λεπτό (χωρίς ρεύμα), ίσως άφησέ την επιπλέον εκτός ρεύματος κανα 5λεπτο και ξαναδοκίμασε.