Βλάβη θύρας HDMI (ARC) σε LG 42LA620S (2013 model)

ika

Supreme Member
20 September 2010
5,616
Αθήνα
Αφού δουλεύουν οι 2 από τις τρεις HDMI μην το σκαλίζεις...
10+ ετών είναι, δύσκολα βρίσκονται καινούργια ανταλλακτικά, ίσως σε μεταχειρισμένο, όπως πχ

thodorisk

Established Member
14 September 2024
112
Πάντως να ξέρεις ότι σε μια παλιά μου Phillips Smart TV (2012 - ο Θεός να την κάνει Smart TV πλέον;))όταν έβαζα το TVbox μου (S905X3 with custom rom) έβγαζε μαύρη οθόνη παρόλο που "καταλάβαινε" ότι κάτι ήταν συνδεδεμένο. Τίποτα δεν έπιανε, εκτός από τα 2 παρακάτω:
1. Καμιά φορά όπως σου είπα να αλλάξω τις θύρες HDMI από το τηλεκοντρόλ
2. Κυρίως όμως ίσως να ανοίξω το TVbox (να μπουτάρει πλήρως), να βγάλει "μαύρη" οθόνη και μετά χωρίς να κλείσω το TVbox να κλείσω από το τηλεκοντρόλ την τηλεόραση και να την ξανανοίξω. Μετά ως δια μαγείας εικόνα στην TV:cool:.
Πλέον δεν το κάνει αυτό εδώ και καιρό, όμως υπήρξε μεγάλο χρονικό διάστημα που το έκανε.

***Δοκίμασε και το εξής....βγάλε την τηλεόραση από το ρεύμα....πάτα το φυσικό κουμπί της ON/OFF για 1+ λεπτό (χωρίς ρεύμα), ίσως άφησέ την επιπλέον εκτός ρεύματος κανα 5λεπτο και ξαναδοκίμασε.
Την λυση 1 την ειχα ηδη δοκιμασει χωρις επιτυχια, αλλα το εκανα και παλι καλου κακου.
Την λυση 2 καθως και το τελευταιο που ανεφερες μολις τα εκανα αλλα παλι χωρις επιτυχια.
Μαλλον τα φτυσε η συγκεκριμενη θυρα.

thodorisk

Established Member
14 September 2024
112
Αφού δουλεύουν οι 2 από τις τρεις HDMI μην το σκαλίζεις...
10+ ετών είναι, δύσκολα βρίσκονται καινούργια ανταλλακτικά, ίσως σε μεταχειρισμένο, όπως πχ
Μεγαλο το κοστος οντως, και δεν αξιζει κιολας να ασχοληθω. Σιγουρα ομως θα δοκιμασω το σπρει μπας και βοηθησει.

thodorisk

Established Member
14 September 2024
112
Πάντως αν αποφασίσεις για ανταλλακτικό, εδώ είναι διά 4 και εδώ διά 2.
Και αυτό.
Συν μεταφορικά και το ρίσκο του μεταχειρισμένου.
Μπααα, μεγαλο το κοστος για τηλεοραση 12ετιας, κι ολο αυτο για μια θυρα hdmi. Εκτος κι αν αρχισουν και τα φτυνουν η μια πισω απο την αλλη με την σειρα. Οσο αντεξει γενικοτερα σαν τηλεοραση. Ευχαριστω πολυ παντως για την αναζητηση!
(y)(y)(y)

athlon6401

AVClub Addicted Member
12 December 2018
2,321
Λογικά κάποια από τα pins έχουν κοπεί από την πλακέτα. Όχι όλα όμως, γι' αυτό και κάνει detect ότι κάτι συνδέθηκε. Ένας καλός χειριστής κολλητηριού πιθανότατα θα μπορεί να το επιδιορθώσει - αν μπορεί να αντικαταστήσει το βύσμα στο σημείο που βρίσκεται και να το κολλήσει στη πλακέτα.
edit: απ' ότι βλέπω στις φωτογραφίες της πλακέτας είναι σε σημείο που μπορεί να δουλευτεί. Άρα σίγουρα αλλάζει ο κονέκτορας πάνω στην πλακέτα. Δε χρειάζεται να αλλαχτεί όλη η πλακέτα.

• Like
Reactions: thodorisk

ika

Supreme Member
20 September 2010
5,616
Αθήνα
Μπααα, μεγαλο το κοστος για τηλεοραση 12ετιας, κι ολο αυτο για μια θυρα hdmi. Εκτος κι αν αρχισουν και τα φτυνουν η μια πισω απο την αλλη με την σειρα. Οσο αντεξει γενικοτερα σαν τηλεοραση. Ευχαριστω πολυ παντως για την αναζητηση!
(y)(y)(y)
Σωστά, από 250€ παίρνεις μια καινούργια 43άρα επώνυμη

• Like
Reactions: thodorisk

thodorisk

Established Member
14 September 2024
112
Λογικά κάποια από τα pins έχουν κοπεί από την πλακέτα. Όχι όλα όμως, γι' αυτό και κάνει detect ότι κάτι συνδέθηκε. Ένας καλός χειριστής κολλητηριού πιθανότατα θα μπορεί να το επιδιορθώσει - αν μπορεί να αντικαταστήσει το βύσμα στο σημείο που βρίσκεται και να το κολλήσει στη πλακέτα.
edit: απ' ότι βλέπω στις φωτογραφίες της πλακέτας είναι σε σημείο που μπορεί να δουλευτεί. Άρα σίγουρα αλλάζει ο κονέκτορας πάνω στην πλακέτα. Δε χρειάζεται να αλλαχτεί όλη η πλακέτα.
Εχω εναν μαστορα αρκετα κοντα μου. Ισως του ριξω ενα τηλ αν δε βγαλω ακρη με το σπρει που θα παρω σημερα αργοτερα. (y)

thodorisk

Established Member
14 September 2024
112
Σωστά, από 250€ παίρνεις μια καινούργια 43άρα επώνυμη
Ασε και εχω αρχισει και γλυκοκοιταω κατι 43αρες android (που θελω σιγουρα να ειναι η επομενη μου) τηλεορασεις! 😁😁

ika

Supreme Member
20 September 2010
5,616
Αθήνα
Δεν ξέρω αν σε βολεύει εδώ, αλλά μου άλλαξε πρόσφατα ένα USB3 header σε motherboard που όλοι οι άλλοι που ρώτησα μου λέγαν πως δεν γίνεται. (19 Pin, μπελαλίδικο).
Και λαμβάνει/στέλνει με boxnow αν βγάλεις το PCB και του το στείλεις, αν είναι άβολο να τρέχεις στην Νίκαια.

• Like
Reactions: athlon6401

thodorisk

Established Member
14 September 2024
112
Δεν ξέρω αν σε βολεύει εδώ, αλλά μου άλλαξε πρόσφατα ένα USB3 header σε motherboard που όλοι οι άλλοι που ρώτησα μου λέγαν πως δεν γίνεται. (19 Pin, μπελαλίδικο).
Και λαμβάνει/στέλνει με boxnow αν βγάλεις το PCB και του το στείλεις, αν είναι άβολο να τρέχεις στην Νίκαια.
Βολευει αρκετα! Περιστερι ειμαι εγω. Μιλας παντα για την περιπτωση να επιδιορθωσει την θυρα σωστα?

thodorisk

Established Member
14 September 2024
112
εχει και στο Περιστέρι fixitv
Μονο κορυδαλλο βλεπω στην σελιδα. Παρεπιπτοντως μολις αγορασα το σπρει και ψεκασα την θυρα. Ηδη στεγνωνει εδω και 20 λεπτα. Περιμενω να δω μηπως και παρει μπρος!

ika

Supreme Member
20 September 2010
5,616
Αθήνα
Untitled.jpg

takis

Supreme Member
11 August 2006
3,775
--------------------
Μονο κορυδαλλο βλεπω στην σελιδα. Παρεπιπτοντως μολις αγορασα το σπρει και ψεκασα την θυρα. Ηδη στεγνωνει εδω και 20 λεπτα. Περιμενω να δω μηπως και παρει μπρος!
αυτο στεγνωνει αμεσως οποτε δεν χρειαζεται χρονο αναμονης ,ελπιζω να πηρες χωρις λαδι

thodorisk

Established Member
14 September 2024
112
View attachment 247795

Α οκ. Δεκτο. Εγω πηγα εκει που λεει επικοινωνια και ειδα μονο κορυδαλλο. Δυστυχως το σπρει δεν εκανε τιποτα....
αυτο στεγνωνει αμεσως οποτε δεν χρειαζεται χρονο αναμονης ,ελπιζω να πηρες χωρις λαδι
Χωρις λαδι πηρα ναι, αλλα δυστυχως δεν εκανε τιποτα απολυτως