Voipbuster χρεώσεις

Μανωλάς Βλάσης

AVClub Enthusiast
19 June 2006
800
Παιδιά, καλησπέρα.
Επανέρχομαι μετά από καιρό στο θέμα των χρεώσεων της Voipbuster. Κατέθεσα σήμερα τα 10 Ευρώ στην εταιρεία (λόγω κάποιων δυσκολιών που είχα με τις κάρτες) και παρατήρησα ότι κάθε τηλεφώνημα το χρεώνει με 3 λεπτά ανεξάρτητα από τη διάρκεια. Θεωρητικά λοιπόν μέσα σε 4 μήνες είναι δυνατόν να κάνω τόσα τηλεφωνήματα, ώστε να υπερβώ το όριο των 10 Ευρώ. Ξέρει κανείς τι συμβαίνει στην περίπτωση αυτή; Πρέπει δηλαδή να ξανακαταθέσω άλλα 10 Ευρώ μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα ή ισχύει κάτι άλλο;
Ξέρω ότι το θέμα έχει αναφερθεί παλαιότερα, αλλά δεν καλύφθηκα πάνω σ' αυτό που ρωτάω. Αν κανείς γνωρίζει κάτι, θα του ήμουν ευγνώμων για την απάντηση.

Εγω νομιζα οτι τα σταθερα τηλεφωνα ειναι τζαμπα. Ετσι μου ειπε και 1 φιλος μου που το χει βαλει.

Τα σταθερά τηλέφωνα είναι τσάμπα εφόσον καλείς μέσω του δικού σου υπολογιστή, χρησιμοποιώντας τον client του voipbuster και το δικό σου bandwidth. 3 λεπτά σε χρεώνουν αν καλείς μέω της ιστοσελίδας τους, εκτός αν άλλαξε κάτι πρόσφατα.
Εκτός από τα τηλέφωνα που είναι τσάμπα ή μέχρι 3 λεπτά η κλήση, υπάρχουν και προορισμοί που έχουν χρέωση, πχ κινητά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ή σταθερά σε συγκεκριμένες χώρες. Άρα μπορείς να εξαντλήσεις το υπόλοιπό σου με όποιον συνδιασμό κλήσεων θες. Αν παρόλα αυτά σου μείνει υπόλοιπο στο τέλος των 4 μηνών έχεις 2 επιλογές:
α) δεν ξανακατεθέτεις και χάνεις το υπόλοιπό σου
β) καταθέτεις άλλα 10 ευρώ (+16% ΦΠΑ) και μεταφέρεται και το προηγούμενο υπόλοιπό σου στο νέο υπόλοιπο.

Last edited:
Επειδη χρησιμοποιω αρκετο διαστημα το συγκεκριμενο προγραμμα, ειναι οπως τα λεει και ο Θοδωρης. Αν καλεις μεσω υπολογιστη (δηλαδη να μιλας με μικροφωνο συνδεδεμενο με τον υπολογιστη σου) τοτε τα τηλεφωνηματα σε σταθερα τηλεφωνα ειναι εντελως δωρεαν. Αν πατας το κουμπι που λεει "directcall" , τοτε χτυπαει πρωτα το δικο σου τηλεφωνο και μετα αυτοματα καλει στον αριθμο που δηλωνεις. Αυτο ομως σε χρεωνει οπως λες 3 λεπτα το λεπτο κι οχι το τηλεφωνημα! Η συνδρομη που βαζεις ειναι οπως ακριβως λεει ο Θοδωρης. Ελαχιστο 10 (+16%) το οποιο και εχεις περιθωριο να το ξοδεψεις μεσα σε 120 μερες.
-bye-

Re: Απάντηση: Voipbuster χρεώσεις

panosxgr said:
Επειδη χρησιμοποιω αρκετο διαστημα το συγκεκριμενο προγραμμα, ειναι οπως τα λεει και ο Θοδωρης. Αν καλεις μεσω υπολογιστη (δηλαδη να μιλας με μικροφωνο συνδεδεμενο με τον υπολογιστη σου) τοτε τα τηλεφωνηματα σε σταθερα τηλεφωνα ειναι εντελως δωρεαν. Αν πατας το κουμπι που λεει "directcall" , τοτε χτυπαει πρωτα το δικο σου τηλεφωνο και μετα αυτοματα καλει στον αριθμο που δηλωνεις. Αυτο ομως σε χρεωνει οπως λες 3 λεπτα το λεπτο κι οχι το τηλεφωνημα! Η συνδρομη που βαζεις ειναι οπως ακριβως λεει ο Θοδωρης. Ελαχιστο 10 (+16%) το οποιο και εχεις περιθωριο να το ξοδεψεις μεσα σε 120 μερες.
-bye-

Σωστός ο Πάνος :grandpa:

ΧΡΗΣΤΟΣ .Σ said:
Σωστός ο Πάνος :grandpa:

Νομιζω οτι ειναι 0,03 η κληση και οχι 0,03/λεπτο αν καλεις με Direct
απο το FAQ:
How much will I be charged for my calls?^ top

Nothing! - if you are calling any land line in one of our free* destinations, or any of your online friends.

Calls to all other (PSTN) phone numbers will be charged the applicable tariff for the destination you are calling. Rates are in Eurocents per minute and calls are rounded up to next minute. Apart from that there are no other charges; no subscription, registration, or administration fees! When using the DirectCallBack, we charge a 3 cent connection fee.

μια κληση οπως ειναι στην λιστα που αναφερει και την χρεωση απο τον λογαριασμο μου:
2006-08-04 09:24:13 +30228602xxxx to +3021066xxxxx 00:14:35 0.0300

Θωμα, καλημερα -bye-
Μηπως λεμε τα ιδια? Γιατι το 0.03€ στο 1min ειναι οπως ειπα κι εγω παραπανω 3 λεπτα στο λεπτο! :grinning-smiley-043
Παντως δεν ειναι η κληση, το χρησιμοποιω πανω απο 1 χρονο και ξερω τι σου λεω. -bye-

panosxgr said:
Θωμα, καλημερα -bye-
Μηπως λεμε τα ιδια? Γιατι το 0.03 στο 1min ειναι οπως ειπα κι εγω παραπανω 3 λεπτα στο λεπτο! :grinning-smiley-043
Παντως δεν ειναι η κληση, το χρησιμοποιω πανω απο 1 χρονο και ξερω τι σου λεω. -bye-

κοιτα τοτε μια ματια στην λιστα με τις κλησεις που εχεις κανει με direct call και δες εχεις πανω απο 0,03 σε καμια απο αυτες ??
εγω καλω μονο με direct γιατι εδω ειναι πολυ φορτωμενο το δυκτιο. παντως στην δικη μου λιστα δεν εχω καμια πανω απο 0,03 , εχω μονο 0,05 για SMS και αλλα ποσα αν ειναι για κινητο , δεν θα επρεπε να ειχα στην κληση που ειδα απο την λιστα μου που ειναι 00¨14¨35 0,03Χ15= 0,45 αν ειναι οπως λες εσυ ?? εμενα μου λεει οτι με εχει χρεωσει μονο 0,03. Μιλω για τις δωρεαν κλησεις που γινονται με το Direct call.

κλησεις που χρεωνοντε ειναι ανα λεπτο χρεωση , αλλα οι δωρεαν ειναι εντελως δωρεαν εκτος αν καλεις με το Direct call οπου εχει μια χρεωση 0,03 ανα κληση.

απο το FAQ:
How much will I be charged for my calls?
Nothing! - if you are calling any land line in one of our free destinations
When using the DirectCallBack, we charge a 3 cent connection fee.

Θωμα, επειδη τηλεφωνω καθημερινα με directcall, (οταν ειναι ωρες αιχμης, επειδη ειναι φορτωμενο το δικτυο και δεν μπορω να μιλησω καλα μεσω ιντερνετ) ισχυει αυτο που σου λεω. Δηλαδη με χρεωνει 0.03€ το καθε λεπτο, επειδη τηλεφωνω σε σταθερο. Φυσικα αν μιλησω μεσω ιντερνετ ειναι εντελως δωρεαν. Στην αρχη ηταν οπως λες εσυ, αλλα τους τελευταιους μηνες (δεν θυμαμαι ποτε ακριβως) αλλαξε, γιατι προφανως δεν τους συνεφερε. Οπως και στην αρχη δεν ειχες οριο 120 μερες οπως τωρα και ειχες ελαχιστη καταθεση 5€ κι οχι 10€ που ειναι τωρα το ελαχιστο ποσο.

Εκτος κι αν με χρεωνει εμενα ετσι επειδη παιρνω απο Αγγλια-Ελλαδα. Δεν ξερω...Λες να ειναι αυτο?

Δηλαδη αν παρω τωρα ενα σταθερο με direct call και μιλησω 2 λεπτα τοτε στην λιστα με τις κλησεις θα με εχει χρεωσει 0,06 € ?????? το κανω τωρα

Δες πρωτα το ποσο που εχεις πριν τηλ και δες και μετα και πες μας να δουμε τι γινεται.

Κι εγώ πάντως έχω την αίσθηση ότι είναι όπως τα λέει ο Θωμάς.
3 λεπτά ανά κλήση ανεξαρτήτως διάρκειας αν καλείς από την ιστοσελίδα τους.
Θα το επαληθεύσω όμως για σιγουριά.

Προφανως αναγνωριζει οτι παιρνω τηλ σε διαφορετικη χωρα για αυτο με χρεωνει παραπανω εμενα, δεν εξηγειται αλλιως