Re: Βοήθεια για επιλογή home cinema για έναν αρχάριο
Όντως αλλά τελικώς αποδεικνύεται χρήσιμη η λογική να μη χρειάζεσαι δεύτερο μηχάνημα για αυτά. Θυμίζω ας πούμε πόσο βολικό είναι το internet radio και το spotify.
Kατόπιν τρώγοντας ερχεται η όρεξη ακόμα και σε DSD μέσω wi-fi (5,6MHz).
Μα ούτως ή άλλως θα το βάλεις το δεύτερο μηχάνημα για να τα 'χεις όλα (μουσικά αρχεία over lan, spotify, internet radio
+ ταινίες, φωτο).
Η ethernet σ' έναν
AV ενισχυτή δεν χρειάζεται, πέρα από τις αναβαθμίσεις στο firmware.
Εκτός κι τον έχεις μόνο για μουσική χρήση, που στην περίπτωση αυτή δεν παίρνεις AV αλλά δικάναλο...
Κατα τ' άλλα συμφωνώ ότι όσο λιγότερα μηχανήματα τόσο καλύτερα. Στην περίπτωση αυτή όμως δεν το γλυτώνεις το μηχάνημα που θα λειτουργεί ως player όλων των media αρχείων, δικτυακών και μη...
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Ευχαριστώ για την βοήθεια.Ο χώρος ειναι περιπου 50 τ.μ.Σε κάτι ολοκληρώμενο (νομίζω 5.1 δεν είναι καταληλότερο για τον χώρο

θα κερδίσω κάτι αν τα επιλέξω μόνος μου τα μέρη σε σχέση με το να πάρω κατι έτοιμο;(μιλάω να τα πάρω όλα τώρα χώρις να υπάρχει προοπτική μελλοντικής αναβάθμισης).Η λύση που πρότεινε ο Γιώργος δεν πρέπει να συμπληρωθεί με ένα woofer;Αν υπάρχουν άλλες προτάσεις ευπρόσδεκτες.Άμα υπάρχει κατι που αξίζει πολύ μπορεί να φτάσω άντε μεχρι 570-580.Επίσης από τι έχω διαβάσε τα ηχεία που σαν ορίζοντιες στήλες είναι καλύτερα από αυτα πχ που τα βάζεις στον τοίχο ετσι;Ακόμα αν επιλέξω μόνος μου τα κομμάτια ξεχωριστά πρέπει να προσέξω κατι ή χρειάζεται να αγοράσω κάτι παραπάνω από καλώδια κλπ;Γίνομαι κουραστικός αλλά είμαι τελίως άσχετος όπως καταλάβατε.
Έχεις μεγάλο χώρο που πρέπει να καλύψεις (50τμ). Πιστεύω ότι τα κυρίως θα ήταν καλύτερα να είναι δαπέδου.
Με το budget αυτό εγώ θα έπαιρνα έναν entry level AV ενισχυτή και με το ζόρι το ζεύγος των main ηχείων.
Και στο μέλλον συμπληρώνεις το σύστημα με τα υπόλοιπα κανάλια...
Έτσι θα πάρεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από ένα home cinema 'πακέτο', αλλά θα δώσεις και περισσότερα χρήματα (σε βάθος χρόνου)...