Βοήθεια σε επιλογή τηλεόρασης 60 ιντσών

christos79

New member
27 December 2014
7
0
Καλησπέρα σε όλους,

Έχω διαβάσει πολυ προσεκτικά διάφορα που βρήκα εδώ στο φορουμ αλλά χρειάζομαι μια επιπλέον βοήθεια στην επιλογή μου
Μπαίνοντας στο ζουμί θέλω να αγοράσω μια τηλεόραση για το σαλόνι
Απόσταση θέασης 4 μέτρα
Χρήση 70% τηλεόραση μέσω OTE δορυφορικής και 30% ταινίες
Σημαντικό το 3D που μας ενδιαφέρει ενώ το smart έτσι και έτσι καθώς έχω και την Samsung 6500 46 ιντσών για αυτό
Άρα από όσα διάβασα πρέπει να πάω σε 60 ίντσες και πάνω
Ψάχνοντας εδώ απέρριψα την πρώτη επιλογή που είχα κάνει αρχικά η οποία ήταν η LG 60LB650V γιατί από ότι διάβασα εδώ έχει διάφορα θέματα με το μαύρο
Μετά απέρριψα και την Sony 60W855 καθώς από ότι διάβασα εδώ το 3D δεν είναι καθόλου καλό

Τώρα έχω μείνει με την Samsung 6240AW στις 60 ίντσες και την Sharp LC60LE652V

Εκτός εάν κατέβω στις 55 ίντσες και πάω στην Samsung UE55H8000 ή στην UE55H7000SL

Το ταβάνι μου στα χρήματα είναι τα 1,800

Κάθε γνώμη δεκτή και εάν έχετε κάποια άλλη πρόταση είμαι ανοικτός να το ψάξω

ευχαριστώ
[h=2][/h]

Η συγκεκριμένη Sharp που αναφέρεις είναι προϊστορικό μοντέλο (μέσα 2013 κυκλοφόρησε).

Βασικά οι λύσεις είναι οι δύο που αναφέρεις (Samsung 60H6200 και Sony 60W855) , όσο αφορά το 3D θα δεις 10 ταινίες στην αρχή και μετά θα το βαρεθείς οπότε μην το λαμβάνεις υπόψη σαν κριτήριο επιλογής.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

:4616:

Την sharp ξεχνα την.
Τσιπικο φινιρισμα και υποδιεστερη εικονα.
Μονοδρομος η samsung 6240 που ανεφερες.
Εχει και οικονομικα γυαλια με 16 ευρω το κομματι.

Διαφωνω με τον yperion για το 3D.
Μια χαρα θα βλεπεις ολες τις μελλοντικες περιπετειες και τα animation σε 3D
Αλλωστε δεν υπαρχουν και πολλές για να βαρεθεις.
2-3 ταινιες βγαινουν τον μηνα το πολυ

Re: Απάντηση: Βοήθεια σε επιλογή τηλεόρασης 60 ιντσών

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και εγώ η αλήθεια είναι ότι στην Samsung είμαι απλά προβληματίζομαι για το εάν θα πρέπει να κατέβω 5 ίντσες και να πάω στις 55 ίντσες στην Samsung UE55H8000 ή στην UE55H7000SL

Εκεί είναι το μεγάλο δίλημμα.

Ξέρω ότι τα 4 μέτρα απόσταση που έχω ακόμα και η 60 θα είναι οριακά αλλά από την άλλη οι 2 samsung στις 55 είναι πολύ καλύτερες από ότι η 60αρα εάν έχω καταλάβει καλά

Σε αυτό τι προτείνεται ?

Χρόνια πολλά σε όλους

Αυτο εξαρταται απο σενα και μονο τι θα προτιμησεις.
Παραπανω ιντσες ή ποιοτητα εικονας;
Εγω πχ ηθελα τις ιντσες και πηρα την 6200.
Και στην τελικη μια χαρα εικονα εχει. Δεν ξερω τι καλυτερο εχουν οι αλλες που λες.

Για να ειναι ακριβοτερες, σιγουρα κατι καλυτερο θα εχουν, αλλα το θεμα ειναι οτι δεν με ενοχλει κατι σε αυτην που εχω

Re: Απάντηση: Βοήθεια σε επιλογή τηλεόρασης 60 ιντσών

Ξέρω ότι τα 4 μέτρα απόσταση που έχω ακόμα και η 60 θα είναι οριακά αλλά από την άλλη οι 2 samsung στις 55 είναι πολύ καλύτερες από ότι η 60αρα εάν έχω καταλάβει καλά

Οριακά καλύτερη είναι η H7000 σε σχέση με την σειρά 6 , η H8000 είναι χειρότερη (λόγω του ότι είναι κυρτή η εικόνα θα είναι παραμορφωμένη)...

The curve creates subtle geometric distortions. The most prominent is the slight bow-tie shape, where the edges of the screen seem larger than the middle. It's most noticeable on letterbox bars and other content with horizontal lines that stretch across the screen, but again, it's not that obvious from the standard position/distance.
As I moved off-angle, the distortions increased. The near edge seemed larger than it should be, and the middle to far middle seemed too small, before growing again at the far edge. A flat TV also has its own distortions, of course, but to me the ones on the curved TV were slightly more obvious.

http://www.cnet.com/news/trouble-with-the-curve-what-you-need-to-know-about-curved-tvs/

Στην απόσταση σου αν είναι να δώσεις παραπάνω χρήματα κάνε το για να πάρεις 65" και όχι για να πέσεις σε 55".

οκ σας ευχαριστώ πάρα πολύ!
Πάμε για την 60 τελικά
Την 65 δεν μπορώ να την φτάσω καθώς η 6400 κάνει περίπου 2,500 και δεν μπορώ να ανέβω τόσο.

Αν είναι όντως έτσι, είναι φοβερή τιμή για την σειρά 6. !!

Περίεργο που υπάρχει μόνο σε τρία καταστήματα.

Την Sony την έχω απορρίψει λόγω χειρότερου 3D από την Samsung

Τις 65 ιντσών που έβαλες στο skroutz τις φοβάμαι γιατί από ότι έχω καταλάβει επειδή δεν είναι Ελληνικής αντιπροσωπείας δεν ισχύει η εγγύηση για όλα τα μέρη

Εάν έχω καταλάβει λάθος μου λέτε

H Thomson από ότι διάβασα εδώ είναι ότι χειρότερο καμία σχέση με τις παλιές thomson οπότε και αυτή έχει απορριφθεί

Thomson , Hitachi και Philips είναι παραγωγής Κινεζικών εταιρειών που απλά φέρουν τα συγκεκριμένα σήματα για να είναι πιο αναγνωρίσιμες εμπορικά. Βέβαια αν θέλουν οι Κινέζοι κάνουν θαύματα , πχ. από τότε που αγόρασαν την Volvo (η Geely Automobile) βλέπουμε όχι μόνο δεν έχει πέσει η ποιότητα αλλά έχει ανέβει!

Είναι δύσκολο να βρεις τεστ για Thomson (στην Αμερική οι ίδιες τηλεοράσεις κυκλοφορούν ως TCL). Κάποιες απόψεις αγοραστών απο Γερμανικά site την τοποθετούν πάνω απο τον μέσο όρο... http://www.testberichte.de/p/thomson-tests/65uz7866-testbericht.html

Βέβαια η αγορά τηλεόρασης 4k την παρούσα στιγμή είναι πεταμένα λεφτά καθώς αντίστοιχο υλικό δεν υπάρχει.