βοήθεια σε ήχο .mkv

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

dimitris_av

AVClub Enthusiast
9 January 2011
1,086
Κηφισια Αττικής
καλησπέρα παιδιά θα ήθελα την βοήθειά σας σε κάτι. Έχω μια ταινία mkv μεγάλης ανάλυσης - μεγάλο αρχείο. όμως για κακή μου τύχη έχει ντουμπλαριστεί ο ήχος στα ρώσικα και εκνευρίστηκα...
υπάρχει πρόγραμμα να μου αναλύει τα αρχεία των ήχων της ταινίας και να αφαιρεί τα ανεπιθύμητα "ντουμπλαρίσματα"?
εγώ το κάνω αυτό στο convert x to dvd όπου μπορείς να δείς την ταινία ανελυμένη στα αρχεία που την αποτελούν και εκεί αφαιρείς τα ανεπιθύμητα ή προσθέτεις ότι εσύ θες αλλά άν πάω εκεί θα χαμηλώσω πολύ την ανάλυση του αρχείου μιας που το mkv ειναι 10 gb. ευχαριστώ πολύ.

Last edited by a moderator:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,078
ΑΘΗΝΑ
Re: Απάντηση: βοήθεια σε ήχο .mkv

http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/

βλέπεις όλα τα stream που περιέχει μέσα το mkv αρχείο... (ήχους, βίντεο, υπότιτλους, κεφάλαια...) Εγώ με αυτό βάζω ελληνικά στα παιδικά ταινιάκια!

λιγο πιο αναλυτικα...?

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
από το πακέτο των εργαλείων, αυτό που θες είναι το mmg.exe (το mkvmerge GUI). Ρίξε μέσα (drag n drop, ή add από τα κουμπακια) ένα αρχείο mkv για να καταλάβεις τι δείχνει και τι επιλογές έχει, και συνεχίζουμε...
Μετά πρέπει να έχεις και το αντίστοιχο .ac3 π.χ. ελληνικό stream ήχου, και να το ενσωματώσεις...

Last edited:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,078
ΑΘΗΝΑ
Re: Απάντηση: βοήθεια σε ήχο .mkv

από το πακέτο των εργαλείων, αυτό που θες είναι το mmg.exe (το mkvmerge GUI). Ρίξε μέσα (drag n drop, ή add από τα κουμπακια) ένα αρχείο mkv για να καταλάβεις τι δείχνει και τι επιλογές έχει, και συνεχίζουμε...
Μετά πρέπει να έχεις και το αντίστοιχο .ac3 π.χ. ελληνικό stream ήχου, και να το ενσωματώσεις...

αμ αυτο που το βρισκεις ξεχωριστα ειναι το θεμα..

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
Απάντηση: Re: Απάντηση: βοήθεια σε ήχο .mkv

αμ αυτο που το βρισκεις ξεχωριστα ειναι το θεμα..

στις καλές γειτονιές, τα βρίσκεις όλα... Διαφορετικά μπορείς να βρεις το αυθεντικό BR, να ξεχωρίσεις τον ελληνικό ήχο, και να τον ενσωματώσεις στο mkv...