βοηθηστε με να φτιαξω το παλιο ραδιο του παππου μου

αγαπητοι μου φιλοι καλησπερα σας...

εχουμε στο σπιτι μας το ραδιοφωνο του παππου μου μαρκας ERRES και λογικα πρεπει να ειναι ενα απο αυτα τα τρια που παραθετω..
http://img820.imageshack.us/img820/9485/erres587.jpg
http://img192.imageshack.us/img192/4435/erres595.jpg
http://img36.imageshack.us/img36/9669/erres596.jpg

παρακαλω οποιον μπορει να μου δωσει πληροφοριες ωστε να ακουσω ξανα τον ηχο να βγαινει απο αυτο το ομορφο ραδιοφωνο να με βοηθησει... καθε βοηθεια δεκτη.. να σας πω οτι ειμαι παντελως ασχετος με τετοιου ειδους εγχειρηματα...

m_v_

Established Member
2 July 2008
102
Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι είναι το ERRES Fonoramic KY587.
Country: Netherlands
Manufacturer/Brand: Erres, Van der Heem NV; Den Haag
Year: 1958 Type: Radio - or past WW2 tuner
Valves / Tubes 8: ECC85 ECH81 EF89 EF89 EM84 EABC80 EL84 EZ81
Principle Super-Heterodyne (Super in general)
Tuned circuits 6 AM circuit(s) 8 FM-circuit(s)
Wave bands Broadcast, Long Wave, Short Wave plus FM.
Power type and voltage Alternating Current supply (AC) / 110-250 Volt
Loudspeaker 4 Loudspeakers
Material Wooden case
Shape Tablemodel with Push Buttons.
Dimensions (WHD) 680 x 370 x 240 mm / 26.8 x 14.6 x 9.4 inch

Τι έχει, δεν παίζει?

Aggelos M.

AVClub Fanatic
19 June 2006
10,972
Παντως αν υπαρχει καποιος που μπορει να συμμορφωσει "τετοια" μηχανακια θα με ενδιεφερε και μενα μια που υπαρχει καποιο ραδιοφωνο στο σπιτι των γονιων μου αλλα δεν ξερω ακριβως ποιο ειναι τωρα.

Σορυ για το off topic

23 December 2007
1,700
Παντως αν υπαρχει καποιος που μπορει να συμμορφωσει "τετοια" μηχανακια θα με ενδιεφερε και μενα μια που υπαρχει καποιο ραδιοφωνο στο σπιτι των γονιων μου αλλα δεν ξερω ακριβως ποιο ειναι τωρα.

Σορυ για το off topic
Υπαρχει ενας τουλαχιστον που λεγεται Δημήτρης Νταλιπης(εχει και site)

Απο πισω επανω στο χαρτινο καπακι γραφει το μοντελο. Βαλε και καμια φωτογραφια να δουμε την κατασταση του.
Εχει FM?

φωτο θα βαλω αυριο μολις βαλω καποιον και μου το κουβαλησει ωστε να το βγαλω και να ανεβασω.... τωρα δεν μπορω να δω ειναι τεχνικα αδυνατο... αυριο ομως θα το κανω....ελπιζω να μην θελετε να το ανοιξω απο την πισω μερια γιατι το φοβαμαι μιας και ειναι μοναδικο κομματι μην το καταστρεψω....

η αληθεια ειναι οτι πρωτα απ ολα δεν μπορω να βρω το καλωδιο τροφοδοσιας του ωστε να δω αν παιζει η οχι.... ελπιζω να κανω τα μαγικα και να το βρω ωστε να γινει δοκιμη και να ξερω αν ειναι σε θεση να παιξει.....

Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι είναι το ERRES Fonoramic KY587.
Country: Netherlands
Manufacturer/Brand: Erres, Van der Heem NV; Den Haag
Year: 1958 Type: Radio - or past WW2 tuner
Valves / Tubes 8: ECC85 ECH81 EF89 EF89 EM84 EABC80 EL84 EZ81
Principle Super-Heterodyne (Super in general)
Tuned circuits 6 AM circuit(s) 8 FM-circuit(s)
Wave bands Broadcast, Long Wave, Short Wave plus FM.
Power type and voltage Alternating Current supply (AC) / 110-250 Volt
Loudspeaker 4 Loudspeakers
Material Wooden case
Shape Tablemodel with Push Buttons.
Dimensions (WHD) 680 x 370 x 240 mm / 26.8 x 14.6 x 9.4 inch

Τι έχει, δεν παίζει?

μπορει και να παιζει.... καλωδιο του λειπει....

αληθεια αυτα τα καλωδια που τα βρισκουμε....????

παντως τετοιου ειδους ραδιοφωνα μπορουν να επισκευαστουν??

σας ευχαριστω που με βοηθατε....

επανερχομαι..... το ραδιοφωνο ειναι αυτο.....
27092011306.jpg

By tzanetosg
27092011305.jpg

By tzanetosg at 2011-09-27

δυστηχως οπως θα δειτε εκει που ειναι το χαρτακι που λεει το μοντελο δεν υπαρχει ολο με αποτελεσμα να μην μπορω να καταλαβω ποιο ειναι... θα χαρω να βρω λυση....

23 December 2007
1,700
Από ότι βλέπω στις φωτογραφίες που έχεις βάλει πρέπει να είναι κατά 99% ίδιο με το δικό μου.
Αν μπορείς γράψε μας τι τύπους λυχνιών φοράει. Το γράφει στο πίσω μέρος του στο χάρτινο καπάκι στο κέντρο .
Αν ξεβιδώσεις αυτό το καπάκι (οι 4 απλές βίδες από πίσω ) στα αριστερά έχει άλλο ταμπελακι που γράφει το μοντέλο του. Σου βάζω και μια φωτο από το δικό μου να καταλάβεις. Αν βγάλεις με προσοχή το καπάκι δεν παθαίνει τίποτα. Βαλε και καμία φωτογραφία του μηχανισμού από πίσω να εκτιμήσουμε την κατάσταση του. Μην το βάλεις να λειτουργήσει γιατί μετά από τόσα χρόνια μπορεί να έχει πάθει ζημία και με το ρεύμα μπορεί να πάθει μεγαλύτερη. Αν είμαστε κοντά μπορώ να το δω και να σου πω σε τι κατάσταση είναι λειτουργικά .

Attachments

• PB230117.jpg
    PB230117.jpg
    109.6 KB · Views: 68
και συνεχιζοντας τις φωτο τις οποιες μου ειπατε οτι θελετε.... ηταν ευκολο τελικα 4 βιδουλες... και που αποκαυψε την ομορφια και το αρωμα μιας αλλης εποχης... ηταν η πρωτη μου επαφη με αυτην την τεχνολογια... και με την σκονη επισης....ευτηχως που δεν το φυσιξα...... :Banane0::Banane0::Banane0:

και ναι η πριζα του ειναι μεσα τελικα......αλλα φυσικα δεν εκανα καμμια βλακεια να το συνδεσω....

φαίνεται σε πολύ καλή κατάσταση. Αν είσαι λίγο τολμηρός βάλτο μπρος

χαζη ερωτηση.... και σε εσενα πχ να το εφερνα να το φτιαξεισ το πρωτο πραγμα που θα εκανες θα ηταν να το βαλεις στην μπριζα?? αν ναι να το κανω αυριο το βραδυ

23 December 2007
1,700
Κανονικά κάνεις έναν καλό οπτικό ελενχο σε όλο το κύκλωμα, κοιτάς για τυχών σκασμένους πυκνωτές η για άλλα σημεία μαυρισμένα η κομμένα και αν όλα είναι καλά συνδέεις στην τροφοδοσία σε σειρά με την παροχή μια λάμπα πυρακτώσεως 100W και δίνεις τάση. Αν δεν ανάψει η λάμπα ζωηρά τότε την αποσυνδέεις και δίνεις κανονικά τάση. Το χέρι κρατάει πάντα το φις. Αν ακούσεις το παραμικρό Τσαφ η δεις τίποτε καπνό βγάζεις αμέσως το φις, αν όχι και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις λάμπες κάτι θα πρέπει ν' ακούσεις.
Προσωπικά βέβαια θα το έκανα πούπουλα φτερά, θα το καθάριζα καλά , θα έψαχνα τα πάντα και μετά θα το έβαζα μπρος.
Πάντως το δικοσου φαίνεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν το δικό μου.
Αν φοβάσαι πες μου να το κάνουμε μαζί......

23 December 2007
1,700
Α και ΠΡΟΣΟΧΗ οι τάσεις μέσα στο κύκλωμα είναι πάνω από 230V και μάλιστα συνεχές. ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΕΙΝΑΙ ΣΒΗΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ

Κανονικά κάνεις έναν καλό οπτικό ελενχο σε όλο το κύκλωμα, κοιτάς για τυχών σκασμένους πυκνωτές η για άλλα σημεία μαυρισμένα η κομμένα και αν όλα είναι καλά συνδέεις στην τροφοδοσία σε σειρά με την παροχή μια λάμπα πυρακτώσεως 100W και δίνεις τάση. Αν δεν ανάψει η λάμπα ζωηρά τότε την αποσυνδέεις και δίνεις κανονικά τάση. Το χέρι κρατάει πάντα το φις. Αν ακούσεις το παραμικρό Τσαφ η δεις τίποτε καπνό βγάζεις αμέσως το φις, αν όχι και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις λάμπες κάτι θα πρέπει ν' ακούσεις.
Προσωπικά βέβαια θα το έκανα πούπουλα φτερά, θα το καθάριζα καλά , θα έψαχνα τα πάντα και μετά θα το έβαζα μπρος.
Πάντως το δικοσου φαίνεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν το δικό μου.
Αν φοβάσαι πες μου να το κάνουμε μαζί......

Α και ΠΡΟΣΟΧΗ οι τάσεις μέσα στο κύκλωμα είναι πάνω από 230V και μάλιστα συνεχές. ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΕΙΝΑΙ ΣΒΗΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ

το μονο που δεν κανω ειναι να το πειραξω...... ναι το ομολογω φοβαμαι να το πειραξω.... καταρχην δεν ξερω αν θα μπορεσω να βρω κανα κομματι αν τυχον σπασω κατι η πολυ χειροτερα αν μου κανει κανα καλο τσαφ....

οποτε Στελιο ναι θελω να το κανουμε μαζι..... :music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,211
Εχει ο θειος μου ενα philips bx459b/10
Επειδη εχει γενεθλια, σκεφτομουν για δωρο να το δωσω στο παραπανω site που αναφερθηκε για επισκευη.

Απο οσο μου ειπε, δεν ειχε καποιο προβλημα, απλα επαιζε με μπαταρια.
Τωρα δεν ξερω αν υστερα απο χρονια εχει καποιο προβλημα που χριζει επισκευης, και πως θα γινει να παιζει με ρευμα.

Το ερωτημα μου ειναι αν το παραπανω site εχει λογικες τιμες, ή ειναι καλυτερα να στραφω σε καποιο αλλο ειδος δωρου. ?
Επισης δεν γνωριζω τιποτε για το συγκεκριμενο philips.
Ειναι αντικα. ?
Εχει fm ωστε να παιζει σταθμους ραδιοφωνου. ?
Οποτε, σε σχεση με μια χρεωση για αυτο, αξιζει να ασχοληθω για αυτο ή οχι. ?

23 December 2007
1,700
Εχει ο θειος μου ενα philips bx459b/10
Επειδη εχει γενεθλια, σκεφτομουν για δωρο να το δωσω στο παραπανω site που αναφερθηκε για επισκευη.

Απο οσο μου ειπε, δεν ειχε καποιο προβλημα, απλα επαιζε με μπαταρια.
Τωρα δεν ξερω αν υστερα απο χρονια εχει καποιο προβλημα που χριζει επισκευης, και πως θα γινει να παιζει με ρευμα.
Θέλει τροφοδοτικο που να βγαζει 90V και 1,5V συνεχες που πρεπει να το κατασκευασει καποιος
Το ερωτημα μου ειναι αν το παραπανω site εχει λογικες τιμες, ή ειναι καλυτερα να στραφω σε καποιο αλλο ειδος δωρου. ?

Για παρε ενα τηλέφωνο να δεις τι λεει
Επισης δεν γνωριζω τιποτε για το συγκεκριμενο philips.
Ειναι αντικα. ?
Ειναι του 1956

Εχει fm ωστε να παιζει σταθμους ραδιοφωνου. ?
οχι δεν εχει FM εχει μονο μακρα μεσαια και βραχεα
Οποτε, σε σχεση με μια χρεωση για αυτο, αξιζει να ασχοληθω για αυτο ή οχι. ?
Για λογους συναισθηματικους Ναι
-bye-