volume bypass-ποιοι ενισχυτες?

BENZINA

Senior Member
11 June 2007
512
Thessaloniki
Δεν ξερω αν εχει ξανασυζητηθει το θεμα,αλλα θα ηθελα να ρωτησω ποιοι ενισχυτες εχουν τη δυνατοτητα να κανουν bypass το volume τους,ωστε σε συνδεση τους με τα preouts του avr(οταν θα παιζουν ταινιες) να μην χρειαζεται να ρυθμιζω την ενταση του ενισχυτη ξεχωριστα.Για παραδειγμα οι nad εχουν αυτη τη δυνατοτητα?

o 372 νομίζω πως ναι , την δυνατότητα αυτή την έχουν όσοι ενισχυτές έχουν είσοδο main in (ή bypass ή όπως αλλιώς την ονομάζει ο κάθε κατασκευαστής)...

η είσοδος αυτή ουσιαστικά παρακάμπτει το προενισχυτικό στάδιο του ολοκληρωμένου και χρησιμοπεοιεί μόνο το τελικό

το θέμα έχει ξανασυζητηθεί , ενδεικτικά σου αναφέρω κάποια μοντέλα που έχουν την δυνατότητα αυτή

nad 372
audiolbab 8000s
hegel Νομίζω ο Η1
creek destiny
musical fidelity A3.5
Denon 1500
Atoll IN200
Onkyo 9555, 9755
Arcam A90
Cambridge 740 A, και ο 840Α
primaluna dialogue σε λαμπάτο

υπάρχει και η λύση ενός προενισχυτή με είσοδο bypass οπότε φορτώνεις πάνω του και τα δικάναλα και το ρίχνεις σε έναν τελικό
προενισχυτής με τέτοια λειτουργία ο parasound 2100
http://www.parasound.com/nc/2100.php

Last edited:
ο parasound 2100 ειναι μια οικονομικη και καλη επιλογη γυρω στα 600 ευρω
υπαρχουν και αλλοι προ που κανουν bypass , οπως ο parasound ομως πιο ακριβοι (Mccormack 1600ε ,PCA-2 2200ε και ο Perseus με λαμπα δεν θυμαμαι εταιρια γυρω στα 2000 ευρω)
Σε λιγες ημερες ο parasound θα βρισκεται καινουργιος σπιτι μου...

Με ολοκληρωμενο ως τελικο και πολυκαναλο ραδιοενισχυτη για προ,δε γινεται σωστη δουλεια?Πχ. ενας συνδυασμος yamaha rxv863 - nad c355.Ή αξιζει να δωσεις κανα 100 παραπανω για καθαρο τελικο?Το κοστος δε θελω να ξεφυγει πανω απο 1200-1300 συνολικα για τα ενισχυτικα και ψαχνω τον καλυτερο συνδυασμο τοσο για να ακουω σωστα τη μουσικη μου οσο και να εχω αξιοπρεπη πολυκαναλο ηχο.Γιαυτο κιεχω απορριψει τη χρηση μονο ενος avr για την ενισχυση.(Τα ηχεια μου ειναι τα dali ikon 6,ουτε σαμπ υπαρχει ακομα ουτε κεντρικο)

Πολυκαναλος ραδιοενισχυτης για προ, ειναι απλα μη αποδεκτο αν θες καλο ηχο στην δικαναλη ακροαση
φυσικα τα παντα ξεκινουν απο τον πιο αδυναμο κρικο του συστηματος σου που δεν ειναι αλλο απο τα ηχεια
σε αυτα πρεπει να ριξεις το βαρος και μετα να χτισεις το αλλο συστημα
πρωτα αναφερομαι στα main σου και μετα σε κεντρικο και πισω ενδεχομενως
αποφυγε να δωσεις λεφτα για ενισχυτες και να εχεις μετρια ηχεια
πρωτα τα ηχεια και μετα πως θα τα οδηγησεις
ελπιζω να μην σε μπερδεψα ,οφειλα να σου πω την πραγματικοτητα

Με τους ΝΑD δεν θα πετυχει αυτο που θες για πρακτικους λογους.Για να ελευθερωθει η εισοδος τελικου σταδιου πρεπει να βγαζεις τους βραχυκυκλωτηρες στη πισω οψη κατι καθολου βολικο.

Last edited:
Αναφερεσαι σε αυτα που εχω ή γενικα μιλας?Απο τα ηχεια ξεκινησα πρωτα,τα ακουσα αρκετη ωρα ,τα συγκρινα και με αλλα και πηρα αυτα που θεωρω οτι ταιριαζουν στις συνθηκες που τα θελω αλλα και στα λεφτα που ηθελα να δωσω.Αν τωρα θεωρουνται μετρια ή κακα ηχεια και απο ποιους βγαινει αυτη η κριση,δε με πολυνοιαζει να σου πω.
Δυστυχως δεν υπαρχουν τα απειρα χρηματα για να αγορασω και προ και τελικο και πολυκαναλο,αλλα και δε θελω να γεμισω με ενα σωρο μηχανηματα,που στα δικα μου αυτια δε θα κανουν φοβερη διαφορα.Ψαχνοντας λοιπον τη χρυση τομη,ρωταω και μαθαινω.Ευχαριστω για τις συμβουλες

αυτα που εχεις δεν τα ξερω και δεν τα κρινω
μιλησα γενικα και δεν ειμαι υπερ της αποψης να δινει καποιος περισοτερα απο οσο αντεχει η τσεπη του
αν τα ηχεια που εχεις σου αρεσουν τοτε καλως
τα τσεκαρω τωρα και βρηκα αυτα
Frequency range+/- 3 dB [Hz] min 37

Frequency range+/- 3 dB [Hz] max 30000

Sensitivity (2,83 V/1 m) [dB] 91,5

Nominal impedance [ohms] 6

Maximum SPL [dB] 111

Recommended amp. power [Watts] min 25

Recommended amp. power [Watts] max 150

Crossover frequencies [Hz] 800/3.200/14.000
αρα τα ηχεια σου ειναι ευαισθητα και δεν εισαι (ευτυχως) υποχρεωμενος να δωσεις λεφτα και να πας σε τελικο
τωρα για πες μου εχεις δικαναλο ολοκληρωμενο για να κουμπωσεις ενα προ (με δικαναλη ακροαση) και να χρειαστει ετσι να αγορασεις ενα οχι και πολυ ακριβο AV ,δενοντας ετσι το ολο συστημα οπως θα κανω και εγω?

νομίζω οτι ο denon 1500 θα σε ικανοποιήσει

σαν δικάναλος έχει αξιόλογο ήχο και δύναμη

θα συνδέσεις πάνω του όλα τα δικάναλα που έχεις (cd, πικάπ κλπ), και στη είσοδο main in θα βάλεις την pre out του πολυκάναλου

με ένα πάτημα κουμπιού στην πρόσοψη του ενισχυτή αυτός γίνεται απλά τελικός για το Home cinema (όπου το volume ελέγχεται από τον πολυκάναλο), και με το ίδιο κουμπί ξαναγίνεται απλώς ολοκληρωμένος για να ακούς δικάναλα το cd σου

επίσης πολύ βολικός στο θέμα της συνδεσμολογίας είναι o audiolab 8000S, Πιστέυω με τα 60 w που έχει θα είναι αρκετός για τα ηχεία σου , άκουσε τον ... νομίζω οτι είναι και ο πιό οικονομικός από αυτούς που σου ανέφερα πριν, εάν δεν κάνω λάθος έχει γύρω στα 600 με 650 ευρώ

εάν πας σε αυτή την λύση, πολύ σημαντικό είναι η αλλαγή από τελικό σε ολοκληρωμένο να γίνεται εύκολα

δηλ. ιδανικά με κουμπί στην πρόσοψη του ενισχυτή και ακόμη καλύτερα και από το remote, υπάρχουν ενισχυτές που έχουν αυτή τη δυνατότητα , αλλά είτε το κουμπί είναι στο πίσω μέρος (thule ia100) , είτε έχουνε γέφυρα (που σημαίνει οτι πρέπει κάθε φορά να βάζεις και να βγάζεις την γέφυρα) ... όπως είναι ο advance 305.

"τα ηχεια σου ειναι ευαισθητα και δεν εισαι (ευτυχως) υποχρεωμενος να δωσεις λεφτα και να πας σε τελικο"

..και ηταν και ενας ακομη σημαντικος λογος που τα επελεξα(αφου ακουσα κιαλλα πιο "μουσικα"μεν ηχεια,αλλα πιο δυσκολοδηγητα,π.χ τα epos)
Δικαναλο εχω εναν παλιο kenwood,ολοκληρωμενο (ανευ τηλεχειριστηριου,γιαυτο και απορριπτεται κιο audiolab) και θελω να παρω για αρχη εναν καινουριο που να εχει τη δυνατοτητα της συνδεσης με avr αλλα οχι να ξεφυγει πολυ σε τιμη.
" θα συνδέσεις πάνω του όλα τα δικάναλα που έχεις (cd, πικάπ κλπ), και στη είσοδο main in θα βάλεις την pre out του πολυκάναλου.

με ένα πάτημα κουμπιού στην πρόσοψη του ενισχυτή αυτός γίνεται απλά τελικός για το Home cinema (όπου το volume ελέγχεται από τον πολυκάναλο), και με το ίδιο κουμπί ξαναγίνεται απλώς ολοκληρωμένος για να ακούς δικάναλα το cd σου"

Αυτο ακριβως ψαχνω,αλλα νομιζα οτι μπορουν και οι nad.O denon κοστιζει γυρω στα 700 απο οτι βλεπω.Αν παρω κι εναν φτηνο avr(καναν yamaha) δε θα εχω αυτο που θελω?

Last edited:
Αυτο ακριβως ψαχνω,αλλα νομιζα οτι μπορουν και οι nad.O denon κοστιζει γυρω στα 700 απο οτι βλεπω.Αν παρω κι εναν φτηνο avr(καναν yamaha) δε θα εχω αυτο που θελω?
νομιζω οτι η λυση του denon ειναι μονοδρομος για σενα και μπορεις να κανεις αυτο που θελεις δηλαδη συν ενα φθηνο AV ,αναλογα βεβαια τι φορμα θελεις να αποκωδικοποιει
μετα θα πας και για τα αλλα ,κεντρικο sub και πισω για να δεσεις το HT

Βρηκα κιαυτους που εχουν τη δυνατοτητα (αναγραφομενη ως home theater bypass, theater throughput, unity gain, fixed input,κτλ.)
Cambridge Audio Azur 740A/840A (integrated)
Parasound 2100 (preamp)
Bel Canto S300i (integrated)
Musical Fidelity A5 (integrated)
NAD M3 (integrated)
Krell KAV400XI (integrated)

Re: Απάντηση: volume bypass-ποιοι ενισχυτες?

BENZINA said:
(ανευ τηλεχειριστηριου,γιαυτο και απορριπτεται κιο audiolab) Αυτο ακριβως ψαχνω,αλλα νομιζα οτι μπορουν και οι nad.O denon κοστιζει γυρω στα 700 απο οτι βλεπω.Αν παρω κι εναν φτηνο avr(καναν yamaha) δε θα εχω αυτο που θελω?

δεν κατάλαβα για ποιό λόγο απορρίπτεται ο audiolab ??? επειδή δεν έχει remote?? έχει remote , και από όλους αυτούς που αναφέρθηκαν έχει την μεγαλύτερη ευελιξία ....

Re: Απάντηση: volume bypass-ποιοι ενισχυτες?

Βρηκα κιαυτους που εχουν τη δυνατοτητα (αναγραφομενη ως home theater bypass, theater throughput, unity gain, fixed input,κτλ.)
Cambridge Audio Azur 740A/840A (integrated)
Parasound 2100 (preamp)
Bel Canto S300i (integrated)
Musical Fidelity A5 (integrated)
NAD M3 (integrated)
Krell KAV400XI (integrated)

ο mf a5, o nad m3 και ο krell ξεφεύγουν από το budget σου, είναι πολύ πιο ακριβοί

την δυνατότητα αυτή στα λεφτά σου έχουν:

denon 1500 περίπου 700-750 ευρώ
audiolab 8000s περίπου 650 ευρώ
Cambridge Audio Azur 740A περίπου 850 ευρώ
nad 372 περίπου 900 ευρώ
onkyo 9555 πιο φθηνός εάν αγοραστεί απο Γερμανία
Cambridge Audio Azur 740A περίπου 850 ευρώ

ο cambridge 740 δεν έχει ακριβώς είσοδο bypass, αλλά η κάθε του είσοδος έχει ρυθμιζόμενο gain

ξεκίνα να ακούς αυτούς και βλέπεις

O Αudiolab που λες εσυ μηπως ειναι αυτος? http://www.audioevolution.gr/products.asp?main_id=32&Sub_id=34&Prod_id=167
που οντως εχει τηλεκοντρολ ενω εγω εβλεπα τον 8000se, που δεν εχει.
Ο nad c355 επισης πρεπει να εχει αυτην τη δυνατοτητα (στα σπεκς δε βλεπω να ανφερεται καποια διαφορα μεταξυ 355 & 372)

O Αudiolab που λες εσυ μηπως ειναι αυτος? http://www.audioevolution.gr/products.asp?main_id=32&Sub_id=34&Prod_id=167
που οντως εχει τηλεκοντρολ ενω εγω εβλεπα τον 8000se, που δεν εχει.
Ο nad c355 επισης πρεπει να εχει αυτην τη δυνατοτητα (στα σπεκς δε βλεπω να ανφερεται καποια διαφορα μεταξυ 355 & 372)

ναι αυτός είναι ο audiolab o 8000S

ο c355, από ότι είδα στο manual, έχει γέφυρα στο πίσω μέρος στις εισόδους main in και preout, οπότε δεν σε βολεύει (θα πρέπει κάθε φορά να βάζεις και να βγάζεις την γέφυρα για να αλλάζεις την λειτουργία από τελικό σε ολοκληρωμένο)

Last edited: