VOLUME ΣΕ DENON 3800H.

cinephile

Senior Member
7 November 2023
352
Καλημερα.Μηπως γνωριζει καποιος γιατι σε denon 3800h το volume του ενισχυτη φτανει μεχρι 91 db to max ενω γραφει οτι παει εως 98db?Η αν εχεις το -79db εως 18db τοτε φτανει εως το 11 db .Δηλαδη η μπαρα του ηχου δεν τερματιζει.Ασχετα αν δεν το βαζουμε ποτε γιατι υπαρχει κοφτης?Η εχει προβλημα εμενα και παει μεχρι εκει?Αν γνεριζει καποιος?

Οταν βαζω το apple tv στη θυρα του avr που ειναι media player παει ο ηχος εως 11db max.Oταν το apple tv το βαλω στη θυρα του avr που ειναι blu ray τοτε τερματιζει η ενταση.Μηπως ειναι καλυτερα να το βαλω στη θυρα του bluray λογω πιο πολλων db?

Τα κλασικά 7dB δυναμικού εύρους που χάνονται λόγω ισοστάθμισης. Καλά είναι. Αν ήταν παραπάνω θα σήμαινε ότι κάτι πήγε λάθος. Συνολικά όμως έτσι ακούς δυνατότερα σε όλο το φάσμα.
όλα τα συστήματα ισοστάθμισης κόβουν headroom.

Για τις διαφορές στάθμης λόγω των πηγών, κάπου στο μενού έχει να το ρυθμίσεις κι αυτό.

Kαλημερα Pleo.Αυτο σημαινει οτι αυτα τα 7 db που χανω θα το παω εκει στη ρυθμιση +7?Το εχει default 0.

Το εβαλα +7 και εγινε σεισμος για την ιδια ενταση στον ενισχυτη.Αρα οσο offset χανω κατα την καθε πηγη μπορω να το ανεβαζω εκει οσα db λειπουν?Μου ανεβασε ολη τη σταθμη των ηχειων πολυ καλυτερα.Η μηπως ειναι λαθος και πρεπει να ειναι στο default :0 ?

Όχι. Σημαίνει απλώς ότι 7dB δυναμικού εύρους χάθηκαν από την ισοστάθμιση. Το 0dB στο Volume εξακολουθεί να είναι η στάθμη αναφοράς (το οποίο είναι πολύ δυνατά έτσι κι αλλιώς) και αυτό πλέον κατόπιν ισοστάθμισης αφορά όλο το φάσμα των συχνοτήτων.
Σκέψου ότι εγώ όταν θέλω να γκαζώσω σε demo, το έχω πάει το πολύ μέχρι -6,5dB σε χώρο 80 τετραγωνικών. Βοηθάνε και τα sub της SVS βέβαια σε αυτό που κουνάνε τους καναπέδες, αλλά γενικώς δεν υπάρχει θέμα να ξεμείνεις από δύναμη.

Είναι άσχετο το source level με το headroom που κόβει η ισοστάθμιση. Το source level είναι για να ρυθμίσεις τις διαφορές έντασης μεταξύ των πηγών σου, όχι να πεις ότι αφού έκοψε 7dB headroom να το βάλω +7dB.

Και τοτε γιατι μου δυναμωσε τοσο πολυ τον ηχο?Δεν βοηθαει να το ανεβασω εκει?

Source level:0 kαι volume avr 25db.Και μετα για την ιδια ενταση αvr 25 db οταν το εβαλα +7 το source level εγινε πολυ δυνατοτερος ο ηχος .Πειραζει αν το αφησω η κατι χανω αλλου και ειναι προβλημα?Οτι πεις σε ακουω.

Αν έχεις διαφορά μεταξύ των πηγών σου, δηλαδή στο ίδιο περιεχόμενο η μία παίζει πιο χαμηλά από την άλλη, το source level θα εξισορροπήσει τη διαφορά μεταξύ τους.
Μην ανεβάζεις τόσο πολύ, τα στρεσάρεις τα μηχανήματα.
Συνήθως 1-2dB διαφορά βάζεις, μπορεί να λέω και πολύ.

+7dB ξέρεις πόσο πιο δυνατά είναι; Σκέψου ότι κάθε +10dB έχουμε διπλασιασμό της έντασης... .

Για την ιδια πηγη βλεπω την διαφορα σε μια ταινια στο apple tv.Ok αν ειναι να μην παθω ζημια .Το αφηνω στο default:0

Αν υπάρχει διαφορά, να προσθέσεις. Απλώς όχι τόσο πολύ. Και δεν χρειάζεται να μετρήσεις για να βάλεις τη διαφορά. Με το αυτί αρκεί. Αποκλείεται η μία πηγή με την άλλη να έχει τόσο μεγάλη διαφορά.

Απο οτι καταλαβα αυτο διορθωνει τις διαφορες απο πηγη σε αλλη πηγη.Εγω ομως που βλεπω μονο ταινιες και μονο απο μια πηγη αν το βαλω ενα +2 db φανταζομαι ειναι οκ οχι προβλημα ετσι?Γενικα δεν ακουω τερμα σταθμες στις ταινιες απλα θελω λιγο να "ακουγεται"η ταινια.Αρα το τσιμπαω ενα +2 db και ειμαι οκ?

Αν πρόκειται για μία πηγή δεν χρειάζεται να ρυθμίσεις το source level. Ανεβάζεις απλά την στάθμη από το Volume.

Ακούς πολύ δυνατά πάντως αν έχουν γίνει όλα σωστά με τις ρυθμίσεις (ισοστάθμιση κλπ).

Έχεις πάρει ενισχυτάρα πάντως, αν μου επιτραπεί να πω. Ειδικά αυτή την περίοδο που παίζει πιο φτηνά και από της μικρότερης πλατφόρμας το ξαδελφάκι του Cinema 60. Ο 3800Η είναι ο αντίστοιχος του Cinema 50 και σου δίνει πράγματα που δεν υπάρχουν αλλού.

Σκέψου ότι μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις μέχρι και ως επεξεργαστή pre βάζοντας τελικούς όπου θέλεις και μάλιστα κλείνοντας την παροχή ισχύος σε όποια κανάλια θέλεις.
Έχει 4 ανεξάρτητες εξόδους sub, έχει LFE distribution για όποιον δεν έχει sub και άμα θέλεις βάζεις και Dirac (πολύ σύντομα και με DLBC) είναι τίγκα στα format που παίζει και γενικώς πολλά χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό.
Και τώρα ήρθε και έδεσε και η τιμή.

Αν έχεις διαφορά μεταξύ των πηγών σου, δηλαδή στο ίδιο περιεχόμενο η μία παίζει πιο χαμηλά από την άλλη, το source level θα εξισορροπήσει τη διαφορά μεταξύ τους.
Μην ανεβάζεις τόσο πολύ, τα στρεσάρεις τα μηχανήματα.
Συνήθως 1-2dB διαφορά βάζεις, μπορεί να λέω και πολύ.

+7dB ξέρεις πόσο πιο δυνατά είναι; Σκέψου ότι κάθε +10dB έχουμε διπλασιασμό της έντασης... .
Κάθε +10db έχουμε διπλασιασμό έντασης;
Όχι κάθε +3db ;;

Κάθε +10db έχουμε διπλασιασμό έντασης;
Όχι κάθε +3db ;;

Κάθε +3dB έχεις διπλασιασμό της ισχύος που απαιτείται για να τα φτάσεις αυτά τα 3 παραπάνω dB. Άλλο η ένταση άλλο η ισχύς. Δεν είναι το ίδιο. Για να αντιληφθείς διπλασιασμό έντασης θέλεις +10dB. Για να αυξήσεις την ένταση +3δΒ θέλεις τη διπλάσια ισχύ.

• Like
Reactions: vlad66
Μια και έχεις VUμετρα στον Advance μπορείς να το δεις αυτό. Δες ας πούμε τα 0.5W που είναι λογικά λίγο πιο κάτω από τη μέση και δες πόση διαφορά έχει η ένταση όταν δείχνει 1watt. Δεν είναι διπλάσια ένταση σε καμία περίπτωση.

Μια και έχεις VUμετρα στον Advance μπορείς να το δεις αυτό. Δες ας πούμε τα 0.5W που είναι λογικά λίγο πιο κάτω από τη μέση και δες πόση διαφορά έχει η ένταση όταν δείχνει 1watt. Δεν είναι διπλάσια ένταση σε καμία περίπτωση.
Θα το τσεκάρω με το ντεσιμπελόμετρο ;)