VPN χωρις static ip

psta

New member
9 September 2011
46
Ταξιδευω συχνα εκτος Ελλαδας και με ενδιαφερει να μπορω να βλεπω ΕΟΝ. Απο το wifi του ξενοδοχειου δεν συνδεεται - για περιεργο λογο μπορω να δω μεσω συνδεσης με το mobile, αλλα μετα απο καποιο οριο downloaded data αρχιζει να γινεται αργο εως ακαταλληλο για παρακολουθηση. Απ' οτι διαβασα, η λυση ειναι VPN στο σπιτι και συνδεση απο το wifi του ξενοδοχειου. Μιας και ολοι οι routers οπτικης ινας που δινοντε απο τους ISPs στην Ελλαδα, δεν περιλαμβανουν vpn server, θα χρειαστω ενα αλλο μηχανακι που θα συνδεθει μετα το router με ονομα vpn gateway.

Το ερωτημα ειναι: για να συνδεθω στο router χρειαζομαι α) static ip ή β) να υποστηριζεται ddns. Η Νova ή η Cosmote υποστηριζουν ddns ή χρησιμοποιουν CG-NAT οποτε θα χρειαστει να πληρωσω καποιο ποσο (10 eur σε Nova/Cosmote, 3 eur σε ΔΕΗ) για να παρω static ip?
Μπορω να ρωτησω απ' ευθειας τους ISPs αλλα προτιμω απαντησεις απο ατομα με προσωπικη εμπειρια στο θεμα.
Η τωρινη συνδρομη μου ληγει σε 3 μηνες, ειμαι σε ADSL (ναι ουτε καν vdsl δεν ηταν διαθεσιμη) οποτε δεν εχω περιορισμους για provider etc. Εχουν σκαψει και περασει οπτικη ινα στην περιοχη οποτε σε 1-2-3 μηνες θα ειναι διαθεσιμες και fiber συνδεσεις.

Last edited:
Να υποθέσω ότι μιλάς για εκτός ΕΕ, γιατί εντός πρέπει να μπορείς να βλέπεις χωρίς θέμα.
Επίσης να υποθέσω ότι μιλάς για το κινητό σου, να βλέπεις από εκεί.
Για cosmote TV που είχα δοκιμάσει παλιότερα με VPN κάποιας εταιρίας και χώρα Ελλάδα, πράγματι καταλάβαινε ότι βρίσκεται πίσω από VPN και δεν λειτουργούσε. Σε αυτό η μόνη λύση είναι αυτή που είπες. Στήνεις ένα VPN στο σπίτι και ενωνεσαι εκεί. Θέλει βέβαια αρκετό καλό upload η γραμμή του σπιτιού σου για να μπορείς να βλέπεις.
Αλλά μια και μιλάμε για EON tv, γιατί δεν δοκιμάζεις πρώτα με ένα VPN εταιρείας για να δεις αν δουλεύει και αν όχι προχωράς στην λύση του σπιτιού

Στάλθηκε από το SM-S938B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστω για την απαντηση. Μιλαμε για Ελβετια. Θελω να βλεπω απο το λαπιτοπι. Η γραμμη ειναι 1GB down/300 GB upload. Θα δοκιμασω με VPN εταιρειας - θα εχουν καποιο testing period - εστω και 1 μερα προτου αρχισουν οι συνδρομες....

Το μόνο που δεν θα μπλοκαριστεί είναι να στήσεις VPN server στο σπίτι σου στην Ελλάδα σε κάποιο mini PC, Laptop, παλιό PC, κτλ ή αλλιώς σε κάποιο third party router που θα συνδέεται πάνω στου παρόχου (που δεν υποστηρίζει) που το υποστηρίζει, wireguard κατά προτίμηση λόγω ταχύτητας και απλότητας σύνδεσης. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το απλό Duck DNS για να παίρνεις την dynamic IP, σε cosmote τουλάχιστον μπορείς να τους πεις ότι πχ έχεις κάμερες και σε βγάζουν από CGNAT αν έχεις μπει, για του άλλους δεν ξέρω. Απαραίτητη τουλάχιστον 100άρα VDSL (που και αυτή θα ζορίζεται με τα 10Mbps upload της) ή ιδανικά FTTH στο σπίτι στην Ελλάδα, εξαρτάσαι αποκλειστικά από το upload speed του σπιτιού στην Ελλάδα, και 1Gbps να έχεις στο εξωτερικό δεν έχει σημασία αν λαμβάνεις τα 10Mbps πχ της 100αρας. Το πως θα στήσεις VPN, DuckDNS, open ports, 24/7 σύστημα πρέπει να το ψάξεις λίγο, δεν είναι plug and play

Η Cosmote TV/EON με αυτό τον τρόπο θα βλέπει οικιακή IP DSL/FTTΗ και δεν έχει λόγο να σε κόψει, με οποιοδήποτε αγορασμένο VPN που έχει IP που δεν είναι οικιακές αργά ή γρήγορα θα σε κόψει

Ταξιδευω συχνα εκτος Ελλαδας και με ενδιαφερει να μπορω να βλεπω ΕΟΝ. Απο το wifi του ξενοδοχειου δεν συνδεεται - για περιεργο λογο μπορω να δω μεσω συνδεσης με το mobile, αλλα μετα απο καποιο οριο downloaded data αρχιζει να γινεται αργο εως ακαταλληλο για παρακολουθηση. Απ' οτι διαβασα, η λυση ειναι VPN στο σπιτι και συνδεση απο το wifi του ξενοδοχειου. Μιας και ολοι οι routers οπτικης ινας που δινοντε απο τους ISPs στην Ελλαδα, δεν περιλαμβανουν vpn server, θα χρειαστω ενα αλλο μηχανακι που θα συνδεθει μετα το router με ονομα vpn gateway.

Το ερωτημα ειναι: για να συνδεθω στο router χρειαζομαι α) static ip ή β) να υποστηριζεται ddns. Η Νova ή η Cosmote υποστηριζουν ddns ή χρησιμοποιουν CG-NAT οποτε θα χρειαστει να πληρωσω καποιο ποσο (10 eur σε Nova/Cosmote, 3 eur σε ΔΕΗ) για να παρω static ip?
Μπορω να ρωτησω απ' ευθειας τους ISPs αλλα προτιμω απαντησεις απο ατομα με προσωπικη εμπειρια στο θεμα.
Η τωρινη συνδρομη μου ληγει σε 3 μηνες, ειμαι σε ADSL (ναι ουτε καν vdsl δεν ηταν διαθεσιμη) οποτε δεν εχω περιορισμους για provider etc. Εχουν σκαψει και περασει οπτικη ινα στην περιοχη οποτε σε 1-2-3 μηνες θα ειναι διαθεσιμες και fiber συνδεσεις.
Router που έχουν vpn και δεν χρειάζεται κάτι άλλο από εσένα, fritzbox και ubiquiti ξέρω σίγουρα ότι έχουν γιατί τα έχω χρησιμοποιήσει. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα. Στο ubiquiti ειδικά δεν χρειάζεται και πολύ παίδεμα, μια εφαρμογή κατεβάζεις στο τηλέφωνο (WiFiman) και έχεις συνδεθεί στο σπίτι σου.