VT30 65αρα - Προπομπός προβλήματος;

20 June 2006
9,531
Θεσσαλονίκη
Από την πρώτη μερα ηταν γνωστό πως στα μοντέλα της σειρα υπήρχε θεμα με θόρυβο ( βόμβος ) που σε κάποιες περιπτώσεις ακουγόταν εντονα .
Σε εμένα όπως ειχα γραψει και στο αντίστοιχο τοπικ της VT30 ο θόρυβος αυτος ηταν μικρος και έπρεπε να στήσω αυτι για να τον αντιληφθώ.
Τις τελευταίες δυο μερες ένας παρόμοιος ηχος ( ισως και ο ιδιος) ακούγεται πιο εντονα και εύκολα ακομα και από την θεση θεασης.
Η γυναίκα μου μάλιστα με το βιονικό αυτι ακούει αυτό το bzzz…. ακομα και από την κουζίνα ( 5-7 μετρα απόσταση)
Ο θόρυβος δεν ξεκινα με το άνοιγμα την τηλεόρασης και αν την σβήσω για λιγα λεπτα σταματά ώσπου να ξανα ξεκινήσει το βούισμα την επόμενη μερα ή και μετα από λιγες ωρες
Αναρωτιέμαι λοιπόν τι μπορει να φταιει για αυτό το βουητό ( buzzing) και αν πρεπει να ετοιμάζομαι για τα χειρότερα.

Σε οσες τηλεορασεις συμβαινει αυτο το φαινομενο, κατα πολυ μεγαλο βαθμο, προερχετε απο το τροφοδοτικο.

Ο θόρυβος που περιγραφώ είναι μεγαλυτερος από τον θορυβο του τροφοδοτικού που εχω συνηθίσει ( αλλωστε ακούγεται πολύ χαμηλα)
Αυτος ο βομβος είναι πιο έντονος και μετα από το ανοιξε - κλεισε σταματά
Δεν φαντάζομαι να είναι και αυτος από το τροφοδοτικό γιατι ο σιγανος ήχος του τροφοδοτικού συνεχίζεται και μετα από την παύση του έντονου βομβου

Κάνε έναν έλεγχο πρώτα στα ανεμιστηράκια, Ανδρέα, μήπως έχει πιάσει χνούδι κανένα...

Εδώ και δύο μέρες δεν το έκανε.
Αν κάποια στιγμή δω πως ξανά αρχίζει θα την ξεκρεμάσω θα την βάλω στην βάση της ( για πρώτη φορά στα τριάμισι χρόνια που την εχω ) και θα την ανοίξω ώστε να παρατηρήσω αν όντως έχουν μπουκωσει οι ανεμιστήρες.

Ανδρέα, ο ήχος αυξομειώνεται αναλόγως του λευκού; Στην δικιά μου 50άρα, έχω παρατηρήσει ότι αν βάλω μια λευκή κάρτα, ακούγεται ένα μικρό buzzing από πίσω. Αν βάλω μια σκούρα κάρτα, δεν ακούγεται κάτι. Τα ανεμιστηράκια μου τα έχω φυσήξει με spray αέρα (τα κλασικά του εμπορίου που πουλάνε σε καταστήματα με DVDs, γραφική ύλη κλπ). Αυτό με ανησυχεί κι εμένα. Δεν ξέρω αν δοκίμασες με κάρτες αλλά κάνε μια δοκιμή. Κι εγώ ρώτησα προσφάτως για να την ανοίξω γιατί έχω αρχίσει να αγχώνομαι λίγο. Ίσως και να ήταν έτσι από την αρχή και απλά αν σου κάτσει κάτι μετά το βλέπεις/ακούς συνεχώς.

Άλλαζα σταθμούς και εισόδους άλλα και ρυθμίσεις ( dynamic κτλ) για να δω αυτό που λες άλλα δεν υπήρχε διαφορά στον ήχο.
Καρτέλες δεν έβαλα και είναι η τρίτη μέρα που δεν ακούγεται το έντονο buzz...
Το τροφοδοτικό φυσικά ακούγεται αν πλησιάσω άλλα αυτός είναι ο φυσιολογικός θόρυβος που έχω από την πρώτη μερα

Ο θόρυβος από τους μετασχηματιστές τροφοδοσίας, μεταβάλλεται ανάλογα με το περιεχόμενο της εικόνας...

Αφού δεν παρατήρησες κάτι τέτοιο, μάλλον η πιθανότητα να πρόκειται για ανεμιστηράκι, ενισχύεται...

Γιάννη, ο θόρυβος από τους μετασχηματιστές που ανέφερα και που διευκρίνισες, είναι κάτι ανησυχητικό ή να κοιμόμαστε ήσυχα;

Γιάννη, ο θόρυβος από τους μετασχηματιστές που ανέφερα και που διευκρίνισες, είναι κάτι ανησυχητικό ή να κοιμόμαστε ήσυχα;

Έτσι όπως το περιγράφεις, φαίνεται να είναι το φυσιολογικό buzzing που εμφανίζουν όλες οι Plasma κατά τη λειτουργία τους...

Αν η έντασή του σε ενοχλεί προσωπικά, υπάρχουν διάφορες "λύσεις" που μπορείς να δοκιμάσεις, από απλές (μεταβολή απόστασης από πίσω τοίχο, κάλυψη γυμνού τοίχου, κτλ.) έως πιο πολύπλοκες (αντικατάσταση βιδών στήριξης των επίμαχων πλακετών, ψεκασμός τους με ειδικά spray, κτλ.)...