WD Passport Elite (έλεος με το καλώδιο)

Steliosfan

AVClub Enthusiast
13 August 2006
720
NeverLand
Πρόσφατα έμαθα ότι το καλώδιο του WD passport elite είναι "ειδικό/κοντό/μοναδικό(??)¨" για τον εν λόγω σκληρό, γι'αυτό και δεν άναβε ο σκληρός όταν τον συνέδεα στο extension usb cable που έχω στο pc μου...

και είχα σπάσει το κεφάλι μου....

Μπορείτε Please please να μου πείτε αν υπάρχει κάποιο usb καλώδιο να αγοράσω, ώστε να μην χρειάζεται να σκύβω όλη την ώρα ώστε να συνδέω το καλώδιο του σκληρού που έρχεται με την συσκευασία και έχει μέγεθος δαχτύλου 10 μηνών παιδιού?

Ευχαριστώ

Δεν φταίει απαραίτητα το καλώδιο.

Με τον δικό μου WD Passport στους περισσότερους υπολογιστές που τον έχω δοκιμάσει δεν έχει πρόβλημα με οποιοδήποτε καλώδιο, ακόμα και με προεκτάσεις. Αλλά θυμάμαι να έχω πέσει σε μηχάνημα που ήθελε σώνει και καλά το δικό του κοντό καλώδιο.

Παίζει μεγάλο ρόλο και το motherboard του υπολογιστή. Δεν είναι όλες οι USB θύρες ίδιες.

Παίζει μεγάλο ρόλο και το motherboard του υπολογιστή. Δεν είναι όλες οι USB θύρες ίδιες.

σαφέστατα....

ενας δικός μου wd 80άρης πχ στο γραφείο παίζει μόνο από την πισινή usb.

Στο σπίτι δε είναι το αντίβαρο (καταλύτης) γιά να παίζει άνετα η κάρτα ήχου...

Η διαφορά είναι στο vlotage της θύρας usb. Κάποιες έχουν χαμηλό και άλλες πιο μεγάλο. Αναλόγως λοιπόν πρέπει να συνδέεις εξωτερικούς σκληρούς χωρίς τροφοδοσία μόνο σε θύρες με υψηλό voltage.

Αν το πρόβλημα σας προκύπτει από θύρα usb που δεν δίνει το απαραίτητο ρεύμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα διπλά καλώδια σύνδεσης... που έχουν και ένα έξτρα (συνήθως κόκκινο) βύσμα για 2η usb θύρα από την οποία τραβάνε μόνο ρεύμα.

Re: Απάντηση: WD Passport Elite (έλεος με το καλώδιο)

Αν το πρόβλημα σας προκύπτει από θύρα usb που δεν δίνει το απαραίτητο ρεύμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα διπλά καλώδια σύνδεσης... που έχουν και ένα έξτρα (συνήθως κόκκινο) βύσμα για 2η usb θύρα από την οποία τραβάνε μόνο ρεύμα.
Σωστός.

Πάντως, νομίζω είναι η ώρα για ένα συγκριτικό καλωδίων USB.

Έτσι για να πέσουν οι μάσκες και τα σαγόνια και να ζήσουν και οι τίμιοι σπόνσορες / έμποροι από την Γουατεμάλα tm

:p

Να προσθέσω κι εγώ, οτι το πρόβλημα οφείλεται ΚΑΙ στην ποιότητα του usb-controller του εξωτερικού δίσκου.

Παράδειγμα :
Δοκίμασα τον ΙΔΙΟ 2,5'' σκληρό, με 2 διαφορετικά εξωτερικά cases .

Με το πρώτο case, ο σκληρός δούλευε μόνο από τις πίσω usb - που κατα κανόνα δίνουν περισσότερο ρεύμα - και μόνο με 2πλό καλώδιο.

Με το δεύτερο case, δούλευε από όλες τις usb και με μονό καλώδιο.

Last edited:
Πάρε ένα χαμπάκι με εξωτερική τροφοδοσία και καθάρισες.

Όντως η ποιότητα του κουτιού παίζει τον πρώτο ρόλο.

Nα συμπληρωσω πως και σε εναν Seagete Freeagent 2.5" αντιμετωπισα ακριβως το ιδιο προβλημα.
Για τον ιδιο λογο με πολλους αλλους (οτι ηταν πολυ κοντο το original και δε με βολευε) αποφασισα να χρησιμοποιησω ενα απο τα πολλα ιδια που μου εχουν ξεμεινει απο κινητα HTC και απο αλλες συσκευες. Με εκπληξη ανακαλυψα, οτι το καλωδιο που χρησιμοποιω εδω και καιρο για το κινητο μου, δεν δουλευε.

Τελικα αναμεσα σε 3 "μακρυα" καλωδια που δοκιμασα, το ενα δουλεψε και μαλιστα προσεξα οτι ηταν το λιγο πιο χοντρο απο τα υπολοιπα.
Ξερω οτι η παρατηρηση μου ακουγεται αστεια και μπορει να μην εχει καν σχεση, αλλα αυτη ηταν η μονη διαφορα που προσεξα να υπαρχει.

Κοίτα στο site τους για accessories. Μπορεί να δίνουν ένα μακρύτερο.

ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις !!!

και πάνω που νόμιζα ότι πλέον, πάνω κάτω, τα ξέρω όλα θεωρητικά, τσουπ να και ένα καινούριο πραγματάκι που ποτέ μου δεν είχα συναντήσει...

Πως έλυσα το πρόβλημα μου?

Είχα ένα αντίστοιχο καλώδιο από canon φωτογραφική. Το συνδέω όλο χαρά στις πλαϊνές θύρες USB... και τίποτα.... μόλις το συνέδεσα στις πίσω, δούλεψε ρολόϊ....

:)

Σωστό και αυτό. Ο λόγος που δεν ξεκινάει είναι ότι δεν παίρνει αρκετό ρεύμα. Οι usb του m/b λογικά δίνουν περισσότερο ρεύμα από τις μπροστινές.
Εμένα ο σκληρός έχει 2 υποδοχές για usb, οπότε δεν έχει πρόβλημα τροφοδοσίας. Αλλά δεν έχω δοκιμάσει ως τώρα να βάλω 2 μακριά καλώδια να δω τι θα γίνει. Λογικά θα παίζει.

Παιδιά αυτό που ανέφερε ό φίλος παραπάνω είναι και σωστό.Τα πιο χοντρά καλώδια USB δουλέυουν .Δεν έχω κόψει κανένα για να δώ αν είναι έμα διατομής αγωγών - αντίσταση (πολύ πιθανό) ή καποιο φίλτρο - μόνωση.
Απ'οσο ξέρω καλώδια χοντρά και ειδικά καποια που είναι διαφανή ειναι αυτά που χρειάζεστε.Βέβαια πάντα παίζει και το θέμα MB.....κουτιού ..... π.χ οι μπροστινές USB σταμάτησαν κάποια στιγμή να δουλεύουν έτσι απλά.(στα Stickακια κανένα πρόβλημα...υποψιάζομαι καποιό ψιλοκάψιμο της επαφής -> αύξηση της αντίστασης )