Web designer

Αν είναι τσάμπα και δεν έχεις καλύτερο τρόπο να σκοτώσεις την ώρα σου, πήγαινε.
Σε καμία άλλη περίπτωση!

Αυτοί παίζει να ξέρουν λιγότερα από εσένα. :p

Τσαμπα δε. Είναι
Θέλω να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι για αυτό το ψαχνω

Sent from my iPhone 4s using Tapatalk

Άλλο πράγμα ο web designer, άλλο ο web developer.
Για designer πρέπει να γνωρίζεις σχεδιαστικά προγράμματα και να έχεις "μάτι".
Για developer πρέπει να γνωρίζεις γλώσσες προγραμματισμού.

Καμία σχέση δηλαδή το ένα με το άλλο.
Εσύ με τι θέλεις να ασχοληθείς για αρχή;

Όπως τα λέει ο Tzimisce. Τα σεμινάρια αυτά το μόνο που θα σου δώσουν είναι ένα αχταρμά αμφιβόλου γνώσης ώστε να μπορείς να ανταπεξέλθεις (στην καλύτερη των περιπτώσεων) σαν υπάλληλος σε κανα γειτονικό μαγαζάκι με ψηφιακές εκτυπώσεις, που by the way κάνει και κανα site.

Και κάτι ακόμα. Το web design, όπως το ξέραμε/ξέρουμε, είναι πλέον "παρωχυμένο".
Το μέλλον είναι στο product design.

Και δεν εννοώ τον βιομηχανικό σχεδιασμό προϊόντος, αλλά εταιρείες οι οποίες έχουν ενα "προϊόν" και dedicated teams απο UI/UX designers & Front/Back End developers να το αναπτύσσουν συνεχώς.
Τέτοια products είναι το eFood, TaxiBeat, Spotify, Facebook κλπ κλπ... ακόμα και η Bang & Olufsen προς αυτή την κατεύθυνση κινείται σχεδιάζοντας την webική της εικόνα και ας μην ανήκει στην κατηγορία αυτή 100%.

Όπως τα βλέπω εγώ τα πράγματα, oι ειδικότητες που -σήμερα- κοιτούν το μέλλον αισιόδοξα είναι (με σειρά προτεραιότητας):
β€’ Front/Back End Developer
β€’ UX designer
β€’ UI designer

Exactly...
Εγώ π.χ. είμαι full stack developer και δεν μπορώ να τραβήξω στραβή γραμμή στο photoshop. :p

Ανάλογα με το project βέβαια μπορεί ο designer να είναι από αναγκαίος μέχρι άχρηστος.
Ενώ σε ένα site ξενοδοχείου ο designer είναι ίσως πιο βασικός ακόμη και από τον developer, σε ένα project "εσωτερικής κατανάλωσης" όπως π.χ. jira, confluence, replicon κλπ είναι τελείως άχρηστος και ο developer δουλεύει με ένα bootstrap και τελειώνει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό ας πούμε είναι καλύτερο.

Ανάλογα με το project βέβαια μπορεί ο designer να είναι από αναγκαίος μέχρι άχρηστος.

Ενώ το ανάποδο, δεν.

Ενώ σε ένα site ξενοδοχείου ο designer είναι ίσως πιο βασικός ακόμη και από τον developer...

Εκτός και αν έχει κανά booking engine απο πίσω και τράπεζες και και... :grinning-smiley-043

Εκτός και αν έχει κανά booking engine απο πίσω και τράπεζες και και... :grinning-smiley-043

Μην τσιμπάς. Αυτά είναι third party, εκτός αν το budget είναι εξαψήφιο.
Και πάλι μπορείς να επενδύσεις σε καλύτερα πράγματα από το να ανακαλύψεις τον τροχό.

Αλλά τη φοβίσαμε την κοπέλα και έφυγε τελικά.

Πάντως το internet πλέον έχει πολλά καλά walkthrough για οτιδήποτε.
Ξεκινάς με ένα bootcamp γενικού περιεχομένου και συνεχίζεις μόνος σου, είτε θες να γίνεις designer είτε θες να γίνεις developer.
Για designer δεν γνωρίζω, αλλά για developer, αν πιάσεις τη φιλοσοφία του oop (που είναι στα πάνω του για κάποιον ηλίθιο λόγο) και του mvc μαθαίνεις μετά ότι θέλεις με διάβασμα και video στο youtube.
Όρεξη να έχεις.

Ισχυει και στο design. Ειχα μεχρι πριν λιγο καιρο στην ομαδα designer αυτοδιδακτο ο οποιος ηταν απιστευτος και αυτη τη στιγμη χτιζει μια πολυ δυνατη καριερα σε product εταιριες που ανεφερα και πιο πανω.

Υπαρχουν τα μεσα να μαθεις μονος σου αλλα θελει πονο.

Παντως -και για να μην τη φοβισουμε τη κοπελα- πολλοι ξεκινανε στηνοντας wordpress με ωραιοτατα ετοιμα templates, παιρνοντας το βαπτισμα ετσι.

Ειναι μεγαλο σχολειο το wordpress.

Site στήνεις με το wordpress.
Developer/designer δεν γίνεσαι όμως.

Αν ήταν έτσι τα πράγματα και εγώ θα ήμουν καρδιοχειρούργος επειδή έχω δει 8 κύκλους του House.

Ένας web developer έχει το top ten του owasp για ευαγγέλιο.
Αμφιβάλω αν όσοι λένε ότι είναι web developers και στήνουν site με το wordpress γνωρίζουν καν την ύπαρξή του.

Εγω το λέω απο άποψη πρώτης επαφής και εξοικείωσης, και κυρίως σε ότι αφορά το design.
Τα templates για wordpress είναι εξαιρετικής αισθητικής και λειτουργικότητας (fast, full of features, fully responsive κλπ κλπ) με αποτέλεσμα όσο ασχολείσαι μαζί τους, να σου εντυπώνεται και η αισθητική, οι "κανονες" κλπ.

Προφανώς και δεν μιλάω να μείνει κανείς εκεί.
Απο τα σεμινάρια όμως που πρωτοανέφερε, πιστεύω καλύτερα να δουλέψει wordpress.

That's all.

Εγω θέλω να μάθω να κανω ιστοσελίδες!!!! Να σχεδιάζω δηλαδή!!! Τι πρέπει να παρακολουθήσω; Σόρρυ αν σας μπέρδεψα

Εάν είστε under 30, καλό είναι να απευθυνθείτε σε κάποια σχολή για σπουδές πάνω στο αντικείμενο.
Εάν είστε over 30, για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω πώς να σας κατευθύνω.

Με σεμινάρια και λοιπές ταχύρυθμες διαδικασίες δεν γίνεται δουλειά.

25 χρονων είμαι!!!!

Αυτό που σας έστειλα; Πως σας φΑίνεταί; Δεν έχει wordpress οπως λέτε όμως
Εγω έχω γνώσεις απο υπολογιστή κλπ απλά θα μπυ άρεσε μα ασχολούμαι με ιστοσελίδες και μα φτιάχνω για αυτό το ψάχνω...για μόνιμη δουλειά σεν το κάνω απλά επειδή μου αρέσει ήθελα μα το δω και να μάθω...για αυτο βλεπω τα σεμιναρια...γιατι σε ιεκ είναι πανακριβα

Καλύτερα να ασχοληθείς και να μάθεις μόνη σου κατά την γνώμη μου.

Αν και δεν το'χω το αντικείμενο, μπορώ να σου πω ότι για πολλά άλλα αντικείμενα που δεν είχα (Photoshop, Matlab, 3DMax κλπ κλπ), χρησιμοποιήσα το youtube. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες βιντεάκια που σου δείχνουν πως να κάνεις κάτι συγκεκριμένο με κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ξεκίνα να τα χαζεύεις, ξεκίνα να αναπαράγεις κάποια απ'αυτά με τα δικά σου χέρια, και σιγά σιγά το παζλ θα συμπληρώνεται. Τουλάχιστον έτσι, σε κάνα χρόνο θα έχεις καταλάβει αφενός αν η δουλειά σου αρέσει, αφετέρου τι μπορείς να κάνεις ήδη και τι παραπάνω θα σου χρειαστεί.

Φοβάμαι πως οποιαδήποτε σχολή του τύπου "σπουδάζεις επάγγελμα" κυρίως θα σε γδύσει, όσο μπορεί, δίνοντας σου ή τίποτα ή ελάχιστα παραπάνω απ'οσα θα μάθαινες με τον παραπάνω τρόπο.

Εγω θέλω να μάθω να κανω ιστοσελίδες!!!! Να σχεδιάζω δηλαδή!!! Τι πρέπει να παρακολουθήσω; Σόρρυ αν σας μπέρδεψα

Αυτό ρώτησα βασικά.
Web designer = βγάζω ένα αποτέλεσμα σε μορφή φωτογραφίας και αναλαμβάνει κάποιος να το υλοποιήσει.
Web developer = αυτός που παίρνει τη "φωτογραφία" και την κάνει ιστοσελίδα.

Κάτι σαν σχεδιαστής μόδας vs ράφτης ένα πράγμα.

Για τον προγραμματισμό, αν το έχεις, ποτέ δεν είναι αργά.
Ακόμη και σήμερα να ξεκινήσεις να μαθαίνεις μία γλώσσα, αν είσαι γρήγορη και η γλώσσα καινούργια, θα είσαι στην ίδια μοίρα με πολλούς άλλους προγραμματιστές.
Π.χ. δεν είναι αργά να μάθεις μία angular ή μία nodejs από τη στιγμή που είναι στην αγορά εδώ και 5-6 χρόνια.