WebInterface. Τι πάει λάθος ?

Athanasis

AVClub Enthusiast
3 August 2009
927
O Dreambox (800 HD) μου είναι ενωμένος με το PC μέσω router.

Δεν μπορώ να έχω access στο webinterface μέσω Firefox.

Για IP address (στα «Network Options» του Dreambox 800 HD, βάζω για παράδειγμα 192.168.002.120) τότε:

Δεν παίρνω κανένα αποτέλεσμα όταν στον Firefox βάλω: ftp://192.168.002.120
ή http://192.168.002.120

Δουλεύει μόνο όταν έχω τα Settings του DHCP στο ON και στον DB και στο PC. Όμως αυτό δεν είναι λύση αφού τότε δεν θα έχω ένα σταθερό ΙP για τον DB.

Τι λέτε να φταίει ?

Θανάσης

Βρήκα τη λύση παιδιά

Το "IP routing" πρέπει να να είναι ENABLED. Αυτό φαίνεται όταν τρέχουμε το command "ipconfig /all" απο το cmd.

(From Microsoft) In XP....:grandpa:
To enable TCP/IP forwarding, follow these steps:

1. Start Registry Editor (Regedit.exe).
2. In Registry Editor, locate the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters
3. Set the following registry value:
Value Name: IPEnableRouter
Value type: REG_DWORD
Value Data: 1
A value of 1 enables TCP/IP forwarding for all network connections that are installed and used by this computer.
4. Quit Registry Editor.

Τώρα λειτουργούν όλα ρολογάκι !

θανάσης

Όχι και τόσο ρολογάκι.

Για να λειτουργήσει το ρημάδι, κάθε φορά που του αλλάζω IP, πρέπει να του κάνω κανονικό Restart. Αλλιώς κάνει προβλήματα.

Η άποψη σας?

Θανάσης

Σε σχέση με το 2ο μου POST πιο πάνω εχω να πώ κάτι.....

Μαλακίες στο τετράγωνο. Τυχαία δούλεψε.

Δεν έχει σημασία αν το IP routing είναι Enabled or Disabled. Λάθος μου.

To θέμα είναι απλό. Απλα, πρέπει κάθε φορά που αλλάζω IP στον DreamBox, να τον κάνω complete restart. OFF and ON again.

Έχει ένα μήνα που πεδεύομαι με αυτά τα χαζο σκιρτίσματα του Dreambox. Φυσικά έμαθα, δεν λέω, για αυτό και δεν θυμώνω για την ώρα που έκαψα πάνω σε αυτό το καταραμένο το κουτάκι. :antlers: Είμαι φρικιό με τα Λινουξάτα, ομολογώ!

Θανάσης

Αφού εχεις μονίμως συνδεμένο το DM στο router, άσε το DHCP εντός. Θα σε γλιτώσει από πολλούς μπελάδες κατά καιρούς.
Και μη φοβάσαι για την ΙΡ. Θα μείνει η ίδια αυτή που θα πάρει και την πρώτη φορά.

Γενικότερα, δεν φταίει το DM γι'αυτό. Δεν έφτιαξε εκείνο τους κανόνες δικτύωσης...

Re: Απάντηση: WebInterface. Τι πάει λάθος ?

Γειά σου και πάλι dimfil

Γενικότερα, δεν φταίει το DM γι'αυτό. Δεν έφτιαξε εκείνο τους κανόνες δικτύωσης...

O χρήστης θα μπορούσε να αλλάζει το ΙP στον DB χωρίς να απαιτείται Restart του.

Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Απάντηση: WebInterface. Τι πάει λάθος ?

O χρήστης θα μπορούσε να αλλάζει το ΙP στον DB χωρίς να απαιτείται Restart του

Στον "κόσμο" της δικτύωσης δεν έχει κανένα πρακτικό (και ουσιαστικό) νόημα να αλλάζεις συνεχώς στατικές διευθύνσεις ΙΡ. Πόσο μάλλον σε ένα "home" περιβάλλον που μπορείς εξαρχής να βάλεις μια ελεύθερη ΙΡ χωρίς να προβληματιστείς ιδιαίτερα για το ποια θα είναι αυτή ή ακόμα καλύτερα να αφήσεις το DHCP να κάνει τη δουλειά για την οποία είναι φτιαγμένο: να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του χρήστη!

ΥΓ. Λάβε υπόψη σου τη σημείωση του Alex...

Ευχαριστώ για το χρόνο και για τη βοήθεια. Πράγματι το προβλημα του Restart δεν είναι σοβαρό, αφού δεν χρειάζεται να αλλάζεις τα ΙPs.

Όμως για τον τύπο δοκίμασα και το Network Restart. Δεν πιάνει. Θέλει εξολοκλήρου Restart. Anyway. Not a big Deal !!!

Take Care
Θανάσης

Re: Απάντηση: WebInterface. Τι πάει λάθος ?

Και μη φοβάσαι για την ΙΡ. Θα μείνει η ίδια αυτή που θα πάρει και την πρώτη φορά.
Εκτός απο την περίπτωση διακοπής ρεύματος.Επειδή τον έχω σε access point, μετά απο διακοπή άλλες φορές παίρνει το access point την πρώτη ελεύθερη IP και άλλες ο 800άρης.

Αν ο Router σου λειτουργεί σαν DHCP (server), θα έχει στις ρυθμίσεις του DHCP την επιλογή Reservations. Εκεί μπορείς να ρυθμισεις ποιό IP θα πάρει κάθε συσκευή (πελάτης) του δικτύου σου, όταν συνδεθεί σ' αυτό.
Αρκεί να δηλώσεις (στον Router / DHCP / Reservations) το MAC* της συσκευής και το IP που θέλεις να παίρνει. To MAC συνήθως αναγράφεται και στο κουτί συσκευασίας της συσκευής που μπορεί να δικτυωθεί (οπως πχ στη περίπτωσή μας, ο DB).

(*) MAC = Media Access Control - Καθε κάρτα δικτύου έχει ένα μοναδικό (θεωρητικά), MAC Address σε δεκαεξαδική μορφή πχ 00-12-ΑΑ-1F-C8-F2-81

Απάντηση: Re: WebInterface. Τι πάει λάθος ?

Αν ο Router σου λειτουργεί σαν DHCP (server), θα έχει στις ρυθμίσεις του DHCP την επιλογή Reservations....

Δεν είναι απαραίτητο. Πάρα πολλά από τα routers της αγοράς δεν έχουν τη σχετική επιλογή.
Ωστόσο, έχω ξανατονίσει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όσον αφορά το DHCP. Ενεργοποιήστε το και αφήστε το να κάνει τη δουλειά του. Αν αισθάνεται κάποιος ότι πρέπει να βάλει static IP ντε και καλά, ας το κάνει μια φορά και ας το αφήσει μετά στην ησυχία του. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάζει κάθε τρεις και λίγο...

Τα "μπερδέματα" αρχίζουν όταν πειράζει κανείς ανεξέλεγκτα τις ρυθμίσεις που βρίσκει μπροστά του...

Re: Απάντηση: Re: WebInterface. Τι πάει λάθος ?

Δεν είναι απαραίτητο. Πάρα πολλά από τα routers της αγοράς δεν έχουν τη σχετική επιλογή.
Ωστόσο, έχω ξανατονίσει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όσον αφορά το DHCP. Ενεργοποιήστε το και αφήστε το να κάνει τη δουλειά του. .
Θα μου επιτρέψεις να πω ότι, άν χρειάζεσαι προσβαση στο δίκτυό σου από έξω - οπότε ορίζεις ότι κάποια ports κατευθύνονται σε συγκεκριμένα IP του δικτύου σου - αυτά (τα IP) δεν μπορούν να αλλάζουν κάθε τόσο. Αρα η χρήση του reservation στον DHCP (αντί του "καρφωτού" IP στις συσκευές), είναι η λύση..

Ακόμη δεν χρειάστηκα το DHCP, και το Router μου δεν διαθέτει επιλογή reservation στον DHCP.

1. Εξ´ όσων βλέπω και πειραματίζομαι, για να έχεις πρόσβαση στο Διαδύκτιο από τον Dreambox σου χωρίς DHCP πρέπει στην επιλογή IP gateway του DB να έχεις το IP του Router σου. Στην δική μου περίπτωση 192.168.2.1

2. Εξ´ όσων βλέπω και πειραματίζομαι, για να έχεις πρόσβαση στο Διαδύκτιο μέσω του PC σου από τον Dreambox σου χωρίς DHCP πρέπει στην επιλογή IP gateway του DB να έχεις το IP του PC σου. Στην δική μου περίπτωση συνδέω τον DB στο διαδίκτυο κατευθείαν μέσω ρουτερ και όχι PC.

Θανάσης