wharfedale 220 vs zali densor 1 vs monitor audio bx1 vs q2020ι ή άλλο μεχρι 250 ευρω

geo555

New member
9 January 2012
34
thessaloniki
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Για μέτριο ηχοσυστημα σαλονιου. Ποιο από τα τρία προτείνετε?
Μένω θεσσαλονικη, δεν έχω την πολυτελεια να τα ακουσω.

τα wharfedale πηραν απο το whathifi.com 5 αστερια.
δεν ξερω αν λεει κατι αυτο.

αν ειχα περισσοτερα λεφτα θα επαιρνα τα bx2 που φαινονται καλύτερα από reviews sto youtube.

Με τι ενισχυτή θέλεις να τα ταιριάξεις; Γιατί τα monitor audio είναι το ακριβώς αντίθετο σε χαρακτήρα από τα wharfedale για παράδειγμα.

Με τι ενισχυτή θέλεις να τα ταιριάξεις; Γιατί τα monitor audio είναι το ακριβώς αντίθετο σε χαρακτήρα από τα wharfedale για παράδειγμα.

μπορεις να μου το εξηγησεις αυτο? και αν εχεις να προτεινεις και κατι σε ενισχυτη μεχρι 250?
προς το παρον εχω ενα παλιο kenwood απο το 1988 που σκεφτομαι να τον αλλαξω.

Τα 220 έχουν κάμποσο μπάσο και πολύ, έως υπερβολικό laid back χαρακτήρα, σχεδόν μουντό είναι ψηλά. Τα ΒΧ1 και 2, το ακριβώς αντίθετο.

ευχαριστω, αρα μάλλον τα αποκλειω γιατι ειμαι του υψηλου και οχι του μπασου.
αρα με τα bx1, bx2 μπορεις να μου προτεινεις καποιον ενισχυτη?

ta dali απο οσο ειδα στο youtube υπερτονιζουν τις υψηλες. τα bx2 εχουν το πιο καθαρο ηχο.
απο κοντα δεν εχω ακουσει κανενα

τα συγκεκριμένα νταλί είναι εξαιρετικά ισορροπημένα ηχεία, για χώρους βέβαια μέχρι 12-15 τετραγωνικά ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

είναι δυνατόν να βγάλεις άκρη από το ΥΤ ;;;

Κατά τη γνώμη μου, τα dali είναι τα πιο ωραία (υποκειμενικό σαφέστατα αυτό) από όσα βλέπεις. Τα wharfedale θα τα διάλεγα μόνο αν δεν είχα χώρο και στην προσπάθεια να έχω ένα μικρό ηχείο ραφιού που θα ακούγεται σχεδόν σαν δαπέδου.
Τα BX1 ή 2, για να ξυπνήσουν έναν στρογγυλεμένο ενισχυτή και περισσότερο για αυστηρές ακροάσεις στη θέση ακρόασης, ενώ τα Q acoustics ως ένα ηχείο all rounder.
Σίγουρα όμως ανάμεσα σε όλα τα προηγούμενα θα διάλεγα τα Dali, εντελώς ιδανικά θα τα ήθελα στο μέγεθος του Monitor Audio ΒΧ2, δηλαδή ένα υποθετικό μοντέλο Zensor 1,5... .

Tα dali λεω και εγω (γιατι dali εχω :D ) δε θα ελεγα οτι υπερτονιζουν τις υψηλες απλα ειναι πιο "ενθουσιωδη" να το πω ετσι,δεν "ξυριζουν"σε καμια περιπτωση.
εγω τα zensor3 τα παιζω με nad316 που ειναι ενισχυτης στα λεφτα σου και εχω ισορροπημενο ηχο,απο κει και περα αναλογα με την παραγωγη σε αυτα που ακουω ρυθμιζω απο τον ενισχυτη πριμα/μπασα ,κατι εχω κανει μια δυο φορες σε κατι "καμμενα" black metal κομματια που εχουν παραγωγες επιτηδες χαλια για θεμα ατμοσφαιρας που εμενα δεν μου αρεσε στα συγκεκριμενα.

ευχαριστω ολους, αρα ειμαι αναμεσα σε dali 3 kai bx2 ή dali 1 και bx1

τα magnat monitor supreme 202 τα εχει ακουσει κανεις να μας πει καμια ιδέα πώς ακούγονται?

Εφ' όσον δεν τίθεται κάποιο χωροταξικό θέμα, ή δεν έχεις κάποιον σπάνιο και ιδιαίτερα μικρό ενισχυτή, δεν υπάρχει λόγος να κοιτάς τα μικρότερα μοντέλα των σειρών. Δηλαδή εάν μπορείς να πας στα Zensor 3 ή τα BX 2, ακόμα καλύτερα.

Εχω ξαναπει εδω οτι σε ακροαση που εκανα περυσι οντας σε αναζητηση με περιπου 14 ζευγαρια ηχειων συμπεριλαμβανομενων και του συγκεκριμενου νηματος οτι πρωτα σε ηχο κατεταξα τα dali zensor 3, ομορφος ζωντανος ηχος λιγο πιο μπροστα οι μεσουψηλες με επαρκεστατο και σφιχτο χαμηλο, στα δικα μου αυτια παντα ακουστηκε μεγαλυτερο σπ τον ογκο του κι αυτο εμενα προσωπικα μου λεει πολλα. Σαν τελευταιο κατεταξα το wharfedale, πολυ μουντο πιστευω ηθελε αλλο ενισχυτη πολυ λαμπρο για ν ακουστει.

Και ειδικά για το 220, πρέπει να βγάλεις τη σίτα του τουίτερ. Λόγω σχεδιασμού, το πλαστικό χείλος λειτουργεί αρνητικά. Το τουίτερ βρίσκεται ήδη μέσα σε κυματοδηγό και η σίτα το κάνει να ακούγεται λες και έχει ένα μικρό χωνί μπροστά. Όμως το μπάσο του για τέτοιο μέγεθος ηχείου είναι πράγματι εντυπωσιακό (σε όγκο).

Ισως ειναι κι αυτος ενας λογος που κανει το ηχειο μουντο κι ο φιλος απ ο,τι καταλαβα δεν ειναι του πολυ μπασου.

Τη διασπορά επηρεάζει η συγκεκριμένη σίτα. Μια χαρά... μουντό παραμένει και χωρίς αυτή.

Καλα εγω δεν κατεχω απ τα τεχνικα οσο εσυ, απ ο,τι φαινεται ομως τ αυτια μου επιβεβαιωνουν την διαπιστωση σου. Οπως και να χει γουστα ειναι αυτα, καποιος αλλος θα ξετρελλαθει με τον ηχο τους.

ήμουν σε παρόμοιο δίλλημα αν και δεν άκουσα τα q acoustics, μεταξύ Dali Zensor 3 και BX2, διάλεξα τα BX2 καθώς με ενδιαφέρει ο "καθαρός" ήχος και καταλαβαίνω γιατί πολλοί προτείνουν Dali, ωστόσο στα αυτιά μου τα MA BX2 ήταν ανώτερα.