Win XP σε φορητό: Γίνεται clean installation;

Θα μου πείτε φυσικά και γίνεται... Τί ακριβώς θέλω όμως:

Κάθε φορητό έρχεται με γνήσια windows xp και οι κωδικοί είναι στο αυτοκόλλητο στο κάτω μέρος του μηχανήματος. Δεν έρχεται όμως CD εγκατάστασης αλλά recovery CD. Τώρα μαζί με τα windows που είναι προεγκατεστημένα έρχονται και χίλιες δυό (άχρηστες για μένα) εφαρμογές με προεξάρχον το απίστευτο norton internet security σε trial έκδοση που γονατίζει το μηχάνημα με το καλημέρα. Χώρια που δεν μπορώ να το βγάλω εύκολα.
Συνηθισμένη λοιπόν λύση: Φορμάρισμα και εγκατάσταση των windows κανονικά απο το CD. Θέλω όμως να περάσω τους κωδικούς που ήρθαν με το φορητό. Είναι εφικτό;
Και για να το κάνω πιό δύσκολο: Σε φορητό vaio μπαίνουν αγγλικά windows. Μπορώ να κάνω εγκατάσταση Ελληνικών XP με τον κωδικό που ήρθε με το vaio. Αφού αγοράστηκαν και τα windows μαζί με το μηχάνημα γιατί να μην είμαστε νόμιμοι άλλωστε;

Αυτό που ρωτάς το δοκίμασα πριν λίγες μέρες σε ένα desktop dell: το αυτοκόλλητο των windows είχε κωδικό για ΑΓΓΛΙΚΑ windows XP home. Του πέρασα ΕΛΛΗΝΙΚΑ XP με τους κωδικούς αυτούς και τους είδε κανονικότατα. Μάλιστα έκανα και validation από το windows update και τα αναγνώρισε ως original.

Επιπλέον, για τους ίδιους λόγους με εσένα έχω περάσει παλιότερα σε ένα φορητό ΗΡ αντί για το recovery cd τα ΧP με clean installation και όλα πήγαν ρολόι.

Θα μου πείτε φυσικά και γίνεται... Τί ακριβώς θέλω όμως:

Κάθε φορητό έρχεται με γνήσια windows xp και οι κωδικοί είναι στο αυτοκόλλητο στο κάτω μέρος του μηχανήματος. Δεν έρχεται όμως CD εγκατάστασης αλλά recovery CD. Τώρα μαζί με τα windows που είναι προεγκατεστημένα έρχονται και χίλιες δυό (άχρηστες για μένα) εφαρμογές με προεξάρχον το απίστευτο norton internet security σε trial έκδοση που γονατίζει το μηχάνημα με το καλημέρα. Χώρια που δεν μπορώ να το βγάλω εύκολα.
Συνηθισμένη λοιπόν λύση: Φορμάρισμα και εγκατάσταση των windows κανονικά απο το CD. Θέλω όμως να περάσω τους κωδικούς που ήρθαν με το φορητό. Είναι εφικτό;
Και για να το κάνω πιό δύσκολο: Σε φορητό vaio μπαίνουν αγγλικά windows. Μπορώ να κάνω εγκατάσταση Ελληνικών XP με τον κωδικό που ήρθε με το vaio. Αφού αγοράστηκαν και τα windows μαζί με το μηχάνημα γιατί να μην είμαστε νόμιμοι άλλωστε;

ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΕΜΕΝΑ SE SONY VAIO OXI
περασες στην παρανομία!!! hehehehe (σε μενα δηλαδη αυτο έγινε)

Νομικά όχι δεν καλύπτεσαι. Τα αγγλικά έχουν άλλη τιμή από τα Ελληνικά. Τέσπα η Microcrap δεν το δέχεται.
Από την άλλη κανείς δεν πρόκειται να σε ελέγξει και να σου πει κάτι. Τώρα βέβαια γιατί θέλεις τα Ελληνικά δεν καταλαβαίνω αλλά ο καθένας ότι τον βολεύει.
Σε εμένα προσωπικά άλλες φορές έχει δουλέψει και άλλες όχι. Κάνε την εγκατάσταση και εάν δεχτεί το κλειδί είσαι εντάξει.
Η Microcrap δεν πρόκει ται ποτέ να ελέγξει εάν το μηχάνημα σου αγοράστηκε με Αγγλικά και εσύ έχεις Ελληνικά.

Απ'οσο γνωριζω, τωρα τελευταια τα λαπτοπ εχουν κρυφο partition που μπορεις να τα επαναφερεις στην κατασταση που ηταν οταν τα αγορασες.

Παλαιοτερα χρειαζοταν να εχεις κανει registration στην μαμα εταιρια που αγορασες το λαπτοπ και μετα απο αιτηση σου , σου εστελναν το η τα restore cd.

Σε ανάλογες περιπτώσεις που μου έτυχαν άλλοτε δούλεψε η "πατέντα" και άλλοτε όχι.
Σε LG με XP Home δεν έγινε δουλειά.
Σε Acer με XP PRo δούλεψε.
Σε HP XP με ΧΡ Pro δούλεψε.
Δεν ξέρω σίγουρα αλλά σχημάτισα την εντύπωση ότι αναλόγως του αν η εταιρία βγάζει και pc με την Ελληνική έκδοση προ-εγκατεστημένη τότε οι κωδικοί δουλεύουν και στις δυό γλώσσες.
Οι ελληνικές εκδόσεις που χρησιμοποίησα ήταν οι Retail Home και Pro αντίστοιχα.

Νομίζω ότι και το Recovery CD να χρησιμοποιήσεις για να βάλεις τα Windows δε θα έχεις πρόβλημα. Τα προγράμματα που αναφέρεις και δε θέλεις να μπουν συνήθως βρίσκονται σε άλλο CD το οποίο ονομάζεται Drivers & Utilities

Ακουσα χτες ότι αν έχει vista γίνεται μόνο αν δεν μπεί γιά πρώτη φορά στα vista να το γυρίσεις σε xp.

Το καλύτερο κόλπο το έχει το λάπτοπ της αδερφής μου(LG): Windows XP Pro Multilanguage!
Ουσιαστικά το πρώτο recovery cd είναι τα xp pro (τα εξτρά προγράμματα είναι στο δεύτερο) και παρέα έρχεται ένα dvd το οποίο τοποθετείς αμέσως μετά την εγκατάσταση των xp ή την πρώτη φορά που λειτουργείς το λάπτοπ και επιλέγεις γλώσσα.
Φυσικά το product key του συγκεκριμένου λάπτοπ λειτουργεί με όλες τις γλώσσες.