Windows 10. Συμβατότητα με υφιστάμενο Hardware/Software (DAC's κλπ)

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,621
Αθήνα, Ηλιούπολη
Τα Windows 10 ως γνωστόν προσφέρονται στους περισσότερους σχεδόν, δωρεάν.

Ωστόσο είμαι πολύ διστακτικός ακόμα και να τα δοκιμάσω. Δεδομένου ότι έχω αρκετό και διαφορετικό Hardware/Software.
Κάρτες ήχου/DAC's: Prism Sound Orpheus, EMU 0404, EMU 1820m, iFi nano iDSD, on-board κάρτες.

Software αναπαραγωγής-εγγραφής: Foobar, Cubase, Nuendo, WaveLab, ένα μεγάλο αριθμό από προγράμματα, επαγγελματικά plugins κλπ.

Κανονικά πριν προχωρήσω πρέπει να μπω στο support ενός εκάστου και να συγκεντρώνω πληροφορίες. Και μόνο ο κόπος και ο χρόνος μίας τέτοιας έρευνας με τρομάζει.

Γι' αυτό σκέφτηκα να συγκεντρώσουμε εδώ τις εμπειρίες μας από τη μετάβαση στα καινούργια Windows.

Εννοείται μόνο σε ότι έχει σχέση τον ήχο και τα θέματα που μας απασχολούν εδώ στην Computer Audio.

Όποιος λοιπόν προβεί στη μετάβαση, αν έχει διάθεση, ας ενημερώνει για τα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζει, η αντίθετα ΔΕΝ αντιμετωπίζει για τα θέματα που μας απασχολούν.

Έτσι θα βοηθηθούμε όλοι! -bye-

Να αναφέρω κι εγώ.
Το foobar λειτουργεί μια χαρά,ακριβώς όπως και πριν.
Το Jriver επίσης,με την διαφορά πως λειτουργεί με λειτουργία συμβατότητας (περιγράφω πως ακριβώς στο νήμα του).

Γενικά κανένα πρόβλημα.
Στα συν το ότι το mixer πλέον βλέπει εγγενώς τις αναλύσεις μέχρι 32/384 ,μπορεί και παραπάνω,το δικό μου interface μέχρι εκεί πάει.
(Όποιος δεν έχει απενεργοποιήσει τους ήχους των win θα τους ακούει σε DXD :flipout: )

Επίσης έχω διαπιστώσει μια μικρή αύξηση στην ένταση κι αυτό θέλει προσοχή μιας κι έτσι μπορεί να πέσει κάποιος στην παγίδα πως είναι ηχητικά καλύτερα.

Μπορεί βέβαια και να είναι κι αν υπάρχει εξήγηση χοντρικά,προσωπικά θεωρώ πως είναι η καλύτερη διαχείριση του επεξεργαστή και το γεγονός πως δίνει υψηλές προτεραιότητες στα προγράμματα που εκτελούνται και χαμηλές στου παρασκηνίου.
Χρειάζονται πάντως εκτεταμένες ρυθμίσεις,πέταμα αρκετών άχρηστων λειτουργιών,κλπ (όπως και στα 7άρια/8άρια άλλωστε ).

Και για να έχουμε και μια μικρή database,τα παραπάνω δοκιμάστηκαν με την amanero/Mambo,με spdif/Mambo και την E-MU.

Sonus Naturalis
Γενικά, σε αντίστοιχες περιπτώσεις που κάνουμε δουλειά στο workstation μας, πάντα χρειάζονται δοκιμαστικές εγκαταστάσεις.

Μην βιαστείς. Οργανώσου.

Εάν δεν θες να μπλέκεις με backup του υπάρχον λειτουργικού σου, που είναι και δύσκολο
Πάρε ένα νέο δίσκο να κάνεις μια δοκιμαστική εγκατάσταση (ssd προτεινόμενο)
Αφαίρεσε τον παλιό δίσκο, μη σου χαλάσει τίποτα η νέα εγκατάσταση (λ.χ. boot managers)
Και ξεκίνα καινούρια καθαρή εγκατάσταση win10
(Όχι upgrade που θα προσπαθήσει να κρατήσει παλιές εφαρμογές και ρυθμίσεις, πάντα σε workstations κάνουμε καθαρή εγκατάσταση να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο)

Στην νέα αυτή καθαρή εγκατάσταση, σταδιακά θα συνδέσεις τις συσκευές σου
Για κάποιες μπορεί να έχει αρχικούς drivers η Microsoft
Άλλες θα έχουν driver από τον κατασκευαστή, που φυσικά θα τους προτιμήσεις και θα τους εγκαταστίσεις όπου υπάρχουν
Θα βάλεις και το όποιο software σου, στην τελευταία του έκδοση αν είναι δυνατό
Και σιγά σιγά θα προσπαθήσεις να έχεις στο νέο σύστημα, πλήρως , ότι είχες και στην παλιά σου εγκατάσταση

Τακτοποιημένες δουλειές

Απάντηση: Re: Windows 10. Συμβατότητα με υφιστάμενο Hardware/Software (DAC's κλπ)

Πολύ σωστός Τασο!
Βέβαια κι' έτσι έχει αρκετή δουλειά, αλλά δεν γίνεται αλλιώς.

Κάτι συμβουλές για Mac κάνω πως δεν τις άκουσα! :D

Αν κάνεις πώς δεν ακούς ,τότε κουράγιο
Και ψάξε μην υπάρχει πρόβλημα με internet security

Εκατομμύρια κόσμου αναβαθμίζει σε win10
Δεν είδα να πηγαίνουν όλο να αγοράσουν μακ
Αντί να αναβαθμίσουν

Ας είμαστε λίγο εγκρατείς :Banane0:

Re: Απάντηση: Windows 10. Συμβατότητα με υφιστάμενο Hardware/Software (DAC's κλπ)

Asus xonar essence stx...γιοκ....

Re: Απάντηση: Windows 10. Συμβατότητα με υφιστάμενο Hardware/Software (DAC's κλπ)

Χμμμμ, για κάνε μια δοκιμή τους unixonar, μπορεί να είσαι τυχερός

H EMU 0404 δεν λειτουργεί. Δεν λειτουτουργούσε ούτε με τα wind.7. Tώρα με Linux αν λειτουργεί δεν θα γίνω κομπιουτεράς για να ακούσω λίγη μουσική. Ουφ τσαντίστικα πάλι και το είχα ξεχάσει.

Απάντηση: Re: Windows 10. Συμβατότητα με υφιστάμενο Hardware/Software (DAC's κλπ)

H EMU 0404 δεν λειτουργεί. Δεν λειτουτουργούσε ούτε με τα wind.7. Tώρα με Linux αν λειτουργεί δεν θα γίνω κομπιουτεράς για να ακούσω λίγη μουσική. Ουφ τσαντίστικα πάλι και το είχα ξεχάσει.

Κώστα,δοκίμασες με αυτούς τους οδηγούς;

Re: Απάντηση: Re: Windows 10. Συμβατότητα με υφιστάμενο Hardware/Software (DAC's κλπ)

Κώστα,δοκίμασες με αυτούς τους οδηγούς;

Σωκράτη έχω δύο κάρτες τη 0202 και την 0404 και ήδη από τα wind. 7 είναι άχρηστες.Τώρα έχω τα wind. 10 και οι drivers που με παραπέμπεις είναι για wind. XP. Τους χρησιμοποιούσα με τα XP αλλά αργότερα με τα wind.7 δεν δούλευαν.

Ήμουν διακοπές και βαρέθηκα να κουβαλήσω το dac. Στο χωριό έχω δύο μεγάλα ηχεία Arcus ολοκληρωμένο ενισχ. NAD, πικαπ Thorens, cd Player Maranz και αναγκαζόμουνα να ακούω κάτι καινούργιες σπάνιες super top ερμηνείες σε flac (Φανταστική Συμφωνία Berlioz-Van Otterloo μαέστρος- Χάγη ή Βερολίνο) από τα ηχεία του laptop. Κατάντια σου λέω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Windows 10. Συμβατότητα με υφιστάμενο Hardware/Software (

Σωκράτη έχω δύο κάρτες τη 0202 και την 0404 και ήδη από τα wind. 7 είναι άχρηστες.Τώρα έχω τα wind. 10 και οι drivers που με παραπέμπεις είναι για wind. XP. Τους χρησιμοποιούσα με τα XP αλλά αργότερα με τα wind.7 δεν δούλευαν.

Ήμουν διακοπές και βαρέθηκα να κουβαλήσω το dac. Στο χωριό έχω δύο μεγάλα ηχεία Arcus ολοκληρωμένο ενισχ. NAD, πικαπ Thorens, cd Player Maranz και αναγκαζόμουνα να ακούω κάτι καινούργιες σπάνιες super top ερμηνείες σε flac (Φανταστική Συμφωνία Berlioz-Van Otterloo μαέστρος- Χάγη ή Βερολίνο) από τα ηχεία του laptop. Κατάντια σου λέω.

Ας λένε ΧΡ,προσπάθησε τους.
Πολύ κόσμος έπαιζε με αυτούς στα 7άρια με τις Ε-ΜU.
Τι είχες-τι έχασες αν δεν λειτουργήσουν...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και για να σε ιντριγκάρω λιγάκι,η δική μου 0204 στα 7άρια υπήρξαν κάποιες φορές που όταν εναλλάσσονταν 16/44.1 με 24/192,υπήρχε ένα σπασιματάκι στην αρχή.
Τώρα με τα 10άρια δεν βγάζει κιχ!

Κατεβαζεις τους τελευταιους για Windows 8.1 απο την Asus (32 η 64) αναλογα το λειτουργικο σου.

Αποσυμπιεζεις το rar αρχειο, και πριν την εγκατασταση στο folder της αποσυμπιεσης πας στο CmSetx.dll. Κανεις edit με το notepad και εκει που γραφει... SupportOS=win81 το αλλαζεις σαν SupportOS=donotcare.

Το σωζεις και κανεις κανονικα εγκασταση και ολα δουλευουν ρολοι...

Χμμμμ, για κάνε μια δοκιμή τους unixonar, μπορεί να είσαι τυχερός

Ευχαριστω. Που τους βρισκω?

Κατεβαζεις τους τελευταιους για Windows 8.1 απο την Asus (32 η 64) αναλογα το λειτουργικο σου.

Αποσυμπιεζεις το rar αρχειο, και πριν την εγκατασταση στο folder της αποσυμπιεσης πας στο CmSetx.dll. Κανεις edit με το notepad και εκει που γραφει... SupportOS=win81 το αλλαζεις σαν SupportOS=donotcare.

Το σωζεις και κανεις κανονικα εγκασταση και ολα δουλευουν ρολοι...

Με κούφανες. Για να το δοκιμάσω...

Ευχαριστω. Που τους βρισκω?

Με κούφανες. Για να το δοκιμάσω...

Θεός!!!!!!!!!!!!