Windows 7 64 Video πρόβλημα..

Ρε παίδες... μετά από ΠΟΛΥΥΥ καιρό έκατσα σπίτι στο Pc να για να ξεκαθαρίσω τους σκληρούς μου από τα χιλιάδες βιντεάκια που μαζεύονται στο...βόθρο.

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι σε ΟΛΩΝ των ειδών τα βίντεος, από απλά avi μέχρι 1080 mkvs, ο media player (και ο κανονικός, και ο classic) κολλάνε, η οθόνη μαυρίζει στιγμιαία, και μετά εμφανίζεται κάτω δεξιά το μήνυμα:

"Display driver stopped responding and has recovered - Display driver NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 197.45 stopped responding and has successfully recovered."

Πολλές φορές δε, το....recovery δεν είναι τόσο επιτυχημένο αφού ακολουθεί ΜΠΛΕ οθόνη....

Κατέβασα τον τελευταίο driver της nvidia και έχω πάλι τα ίδια.... Θα τρελαθώ!!

Η σύνθεση είναι Core2Duo 3Ghz, 8800GT, 2GB RAM. Τα windows είναι η γνωστή "Extreme Edition" που κυκλοφορεί ευρέως. Εννοείται ότι έχω άδεια χρήσης των κανονικών, από αγορά υπολογιστή, απλά με βολεύουν αυτά γιατί μετά το format είσαι έτοιμος να δουλέψεις με όλα τα utilities κλπ ενσωματωμένα, ενώ γουστάρω και το συγκεκριμένο "theme".

Last edited:
Δυστυχως γενικο προβλημα , εχω παρομοιο θεμα με ενα laptop , αυτα ειναι τα πρωτα συμπτωματα , μετα θα εχεις καθετες γραμμες μονιμα στην οθονη . Τσεκαρε την να δεις αν υπερθερμενεται

δες αυτο

Αμ δε....

.. όταν ξαναέκατσα σήμερα, ενώ προχτες δούλευε άψογα άρχισε πάλι τα ίδια... Εγκατέστησα κι ένα παιχνιδάκι το οποίο κολλάει και κλείνει (παλιά έπαιζε), οπότε καταλήγω στο συμπέρασμα, μια και ο PC είναι φρεσκοφορμαρισμένος ότι ισχύουν αυτά που μου λέτε περί κάρτας για.... απόσυρση...

Τι πρέπει να πάρω λοιπόν, με όριο τα 100 ευρώ για να έχω μια κάρτα επιπέδου ανώτερου ή αντε το πολύ ίδιου με την 8800GT? Δε θέλω να πάω παραπάνω αφού αναβάθμιση έχω προγραμματίσει να κάνω σε κάνα χρόνο που θα τελειώσω με φανταρικό... οπότε κρίμα είναι τώρα να πάρω μια τούμπανο κάρτα σε ένα παλιό μηχάνημα, θα τα πάρω όλα μαζί όταν έρθει η ώρα.

Βλέπω εδώ ότι κάποιος έχει την ίδια απορία, όμως απαντήστε μου σ'αυτό το thread γιατί τον φίλο τον ενδιαφέρουν πράγματα όπως HDMI ήχος και πολλαπλές οθόνες που εμένα στην παρούσα φάση με αφήνουν αδιάφορο. Θέλω απλά όπως ως τώρα μπορούσα να παίξω αξιοπρεπώς κάθε παιχνίδι σε ανάλυση 1920x1080 (όχι όλα full προφανώς) να μπορώ να το κάνω και τώρα.

Πετάτε ιδέες γιατί έχω πάψει να ασχολούμαι μ'αυτά τα θέματα εδώ και 3 χρόνια που πήρα τον υπολογιστή μου, δεν έχω ιδέα τι και τι κυκλοφορεί :D

Last edited:
Aν πρόκειεται για κάτι που θα με κρατήσει άνετα για ένα τουλάχιστον χρόνο (ή και παραπάνω) να την κάνω την υπέρβαση, σε λογικά πλαίσια πάντα... Αν δεν κάνω λάθος δε, αυτή βγάζει και HD formats, οπότε μπορεί να την κρατήσω και μετά την αναβάθμιση, λέω εγώ τώρα....

Η συγκεκριμένη που μου προτείνεις όμως είναι και λίγο No Name? Ή εγώ τα έχω αφήσει πολύ παλιά και δεν την ξέρω?

Γενικά τι ετικέτες προτιμάμε στις κάρτες γραφικών? Επίσης, για λόγους ως τώρα ιστορικού εξυπηρέτησης, θα προτιμήσω να προχωρήσω σε αγορά από το Πλαίσιο, λόγω εξαιρετικού after sales σε όλα πρακτικώς τα προϊόντα που έχουμε αγοράσει από κει... εκτός φυσικά αν έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο...
Όχι τίποτα άλλο αλλα είμαι τρελός ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ στα μηχανήματα που παίρνω, το 50% δε λειτουργεί out of the box :D:D:D

Last edited:
Όπως είδες καλύτερη από την 8800gt είναι ξεκάθαρα… τώρα για να σου κρατήσει η κάρτα… δε μπορώ να πω…
Από την άποψη ότι εάν είχες πάρει την 8800gt όταν πρωτοπαρουσιάστηκε τότε έχεις βγάλει εύκολα πάνω από δύο χρόνια χωρίς προβλήματα – αλλά θα την είχες πληρώσει 250 ευρώ κιόλας.
Είναι οικονομοτεχνικό σταυρόλεξο δηλαδή.

Σου πρότεινα την παραπάνω 5770 καθώς σε ένα σύντομο search που έκανα δεν βρήκα φτηνότερη 5750 (!?). ΙΜΗΟ στόχευσε να πάρεις την φτηνότερη 5850 ή 5870 που θα βρεις στην αγορά. Ναι υποστηρίζουν όλα τα καλούδια που υποστηρίζουν οι μοντέρνες ΑΤΙ 5χχχ και άρα θεωρητικά έχει και άλλες χρίσεις.

Μια χαρά είναι η παραπάνω υλοποίηση της powercolor και με καλύτερο cooler από ότι ο standard που βάζει η ATI. Κάποτε κατά τύχη είχε περάσει από το PC μου μια 3870 της powercolour – κανένα πρόβλημα. … αλλά γενικά δεν είναι θέμα να το αναλύσουμε στατιστικά. Δυο χρόνια εγγύηση έχει – όπως οι περισσότερες εταιρίες.

Εναλλακτικά έβλεπα και plaisio και e-shop έχουν και άλλα μοντέλα (σε άλλες τιμές).
Από πλευράς τιμή/απόδοση ( εφόσον σου αρκούν οι αποδόσεις της … ) θα μείνεις ευχαριστημένος ΙΜΗΟ.

Σ'ευχαριστώ φίλε, τελικά την παρήγγειλα (την 5770) από το λινκ που μου'στειλες...

SOS.... μόλις παρατήρησα ότι στο συγκριτικό που μου πρότεινες υπάρχει και η 4870, ίδιας τιμής με αρκετά καλύτερες επιδόσεις... Ωστόσο γράφουν ότι δεν είναι έτοιμη για DirectX 11...
Πιστεύεις ότι θα ήταν καλύτερη επιλογή?

Φίλε μου,

Όντως η 4870 είναι λίγο καλύτερη αλλά οι διαφορές είναι πολύ μικρές στα περισσότερα συγκριτικά.
Η 4870 ΔΕΝ υποστηρίζει DirectX 11 παρά 10.1
Το πόσο σ' επηρεάζει αυτό εξαρτάται από τη χρήση της και εάν ενδιαφέρεσαι για παιχνίδια που υποστηρίζουν (ή θα υποστηρίζουν το DX11)
Επίσης η 5770 είναι νεότερης γενιάς και υποστηρίζει πολυκάναλη έξοδο ήχου από HDMI.
Επομένως θεωρώ πως μάλλον έκανες την καλύτερη αγορά.
Όσον αφορά τα RAM, εγώ ο ίδιος απάντησα στο άλλο θρέντ περί κάρτας γραφικών. Εξαρτάται σχεδόν εξ' ολοκλήρου από την ανάλυση που "τρέχεις" τα παιχνίδια. Σε γενικές γραμμές τα 512MB πρέπει να είναι υπεραρκετά. Εξαίρεση αποτελεί η ανάλυση 1920χ1080 ή κάποια σχετική με γινόμενο pixels κοντά στα 2MPixel (π.χ. 1600χ1200 κτλ.)
Αν σ' ενδιαφέρουν τέτοιες αναλύσεις, το 1GB θα σου είναι χρήσιμο. Αν χρησιμοποιείς κοντά στα 1280χ720 ή κάτι σχετικό τα 512MB είναι μιά χαρά.
Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου όμως, καθώς δεν είμαι gamer και γνωρίζω με απόλυτη βεβαιότητα ότι λόγω αισχρού προγραμματισμού κάποια παιχνίδια πιθανόν να απαιτούν περισσότερη χωρητικότητα σε RAM απ' ότι θα έπρεπε.

Εκεί είναι το πρόβλημα μου γαμώτο, καθότι δουλεύω με 24άρα οθόνη, άρα native resolution τα 1920x1080...

Ωστόσο, δεν υπάρχει σάλιο οικονομικώς, και ήδη η 5770 των 126 ευρώ είναι τρελή υπέρβαση για μένα...

Επίσης, δε θεωρώ τον εαυτό μου hardcore gamer, απεναντίας... απλά θα ήθελα τα τελευταία παιχνίδια (MW2, Battlefield κλπ) να τρέχουν σε 1920χ1080 με μέτρια ποιότητα γραφικών σε αξιοπρεπές framerate....

Last edited:
Τελικά αποφάσισα να γεννήσω αλλά 25 ευρώ, που προορίζονταν για αλλού και να πάρω την υλοποίηση 5770 της Sapphire με 1GB VRAM... αφού όπως είπα παραπάνω δουλεύω με 1920x1080...

Μου ήρθε 150 ευρώ στρογγυλά... την εγκατέστησα, και τρέχει άνετα τα πάντα... Ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια!

Καλοδούλευτη φίλε μου!

Πιστεύω πως έκανες σωστή επιλογή εφ' όσον θέλεις ανάλυση 1920χ1080.
Η αλήθεια είναι ότι για να λες native resolution, συμπεραίνω πως έχεις κάποιο LCD monitor και επομένως είναι σημαντικό να τρέχεις οτιδήποτε στην εγγενή ανάλυση.
Έχω μεγάλη βεβαιότητα ότι θα σε συντροφεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα. -bye-

Ευχαριστώ! Ναι, 24άρι LCD monitor έχω γι'αυτό..

Γενικά η λογική που ακολουθώ καμιά 12αριά χρόνια τώρα είναι ανά 3-4 χρόνια να σκάω 200-250 ευρώ για κάρτα γραφικών, και ως τώρα πάντα ήμουν απολύτως λειτουργικός για τις ανάγκες μου...

Τώρα το πρόβλημα με την 8800 μ'έβγαλε απ'το πρόγραμμα, όταν με το καλό σε κάνα χρόνο κάνω γενική αναβάθμιση μάλλον θα πάρω άλλη μια 5770 σε crossfire και όλα καλά...

Ιδωμεν!

PS... Δεν έχω πειστεί ακόμα ότι η παλιά μου κάρτα είναι "χαλασμένη".... καθώς hardwariκώς δείχνει λειτουργικότατη, την αναγνωρίζει το σύστημα κλπ... Μάλλον κάποιος συνδυασμός software την έκανε τη ζημιά... Απλά είμαι αυτόν τον καιρό πολύ πηγμένος για να κάτσω να κάνω διαγνωστικά σε άλλα pcs κλπ, ενώ ξέρετε πως λυσσάει το μυαλό στην ιδέα μιας μίνι αναβάθμισης, ακόμα και σε άφραγκες εποχές..... οπότε αποφάσισα να κάνω την αγορά, και μετά να τη στείλω σε φιλαράκι για "ξεψάχνιασμα" να δούμε τι τρέχει... Ανάλογα με το αποτέλεσμα της νεκροψίας, θα πάει είτε στα σκουπίδια, είτε στις αγγελίες, φυσικά με εγγύηση 1 μήνα επιστροφής χρημάτων, μη με δείρετε κιόλας!!

Last edited: