Windows 7 - Μια Βοηθεια

=silent=

AVClub Fanatic
2 August 2006
11,360
Homeless
Επειδή έχω βάλει μπρος μια διεργασία που θα διαρκέσει πολλές μέρες θέλω το pc να είναι συνέχεια ανοιχτό. Χθες το βράδυ το άφησα ανοιχτό αλλά το πρωί το βρήκα εντελώς κλειστό. Δηλαδή με το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι δεν έπαιρνε μπρος με τίποτα. Χρειάστηκε να πατήσω το κουμπί για να πάρει μπρος. Δεν έκανε boot άνοιξε ακριβώς όπως ήτανε με την εφαρμογή ανοιχτή. Πως μπορώ να απενεργοποιήσω αυτή την κατάσταση και να είναι μονίμως ανοιχτός βρε παιδιά? Θέλω να δουλεύει συνέχεια δηλαδή.

Καλη χρονια!

Αυτο που κανει δεν νομιζω οτι λεγεται sleep αν και δεν ειμαι σιγουρος να σου πω την αληθεια.

έχει διάφορες επιλογές (πχ να κλείνει η οθόνη, να κλείνει ο σκληρός, να κάνει power off) , ψάξε εκεί που σου είπε.

Μήπως έχεις ΑΤΙ Gpu καιτους τελευταίους catalyst? Αν ναι, τότε απενεργοποίησε το turn of monitor στα power options.

θυμάμαι παλία είχα δεί ενα προγραμματάκι που σου κουνούσε το ποντικι :D
αλλα μάλλον ειναι πιο εύκολο να κάνεις αυτά που είπαν οι παραπάνω

Οπως είπε κι ο k.m. απενεργοποίησε το hibernate ( για τους ίδιους - ίσως - λόγους κι εγώ το ήθελα μονίμως ανοιχτό )

Επειδή έχω βάλει μπρος μια διεργασία που θα διαρκέσει πολλές μέρες θέλω το pc να είναι συνέχεια ανοιχτό. Χθες το βράδυ το άφησα ανοιχτό αλλά το πρωί το βρήκα εντελώς κλειστό. Δηλαδή με το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι δεν έπαιρνε μπρος με τίποτα. Χρειάστηκε να πατήσω το κουμπί για να πάρει μπρος. Δεν έκανε boot άνοιξε ακριβώς όπως ήτανε με την εφαρμογή ανοιχτή. Πως μπορώ να απενεργοποιήσω αυτή την κατάσταση και να είναι μονίμως ανοιχτός βρε παιδιά? Θέλω να δουλεύει συνέχεια δηλαδή.

Control Panel - Power Options - Change When the Computer Sleeps - Never.

Καλή Χρονιά
Γιάννης

Καλη χρονια!

Αυτο που κανει δεν νομιζω οτι λεγεται sleep αν και δεν ειμαι σιγουρος να σου πω την αληθεια.

Η λειτουργια sleep ειναι αυτη. Και πρεπει να κανεις αυτο που ειπε ο yianniss.

Τωρα το οτι δεν ανοιξε κουνωντας το ποντικι/πληκτρολογιο ειναι μαλλον επειδη εχεις USB ποντικι/πληκτρολογιο.
Και το συστημα σου ειναι ρυθμισμενο να μην κανει wake-up from USB.
Κατι που ρυθμιζεται μεσω του device manager> keyboards/mice properties> power management> Allow this device to wake the computer

Δηλαδη αν εκει η επιλογη αυτη δεν ειναι επιλεγμενη (τικαρισμενη) στο πληκτρολογιο ή/και στο ποντικι τοτε το πληκτρολογιο ή/και το ποντικι δεν θα μπορουν να "ξυπνησουν" τον Η/Υ απο τον υπνο (sleep).
Βεβαια αυτη η επιλογη πρεπει να ειναι ανενεργη οταν εχεις USB πληκτρολογιο ή/και ποντικι. Αλλιως δεν μπαινει καν στο sleep.

ΥΓ. στο sleep για να ξερεις η καταναλωση ειναι σχεδον μηδενικη.