Windows Movie Maker: Πρόβληματάκι...

mmoukiou

Supreme Member
22 October 2007
3,069
Σε καινούριο pc με προεγκατεστημένο λειτουργικό vista, (προφανώς καθαρή εγκατάσταση, αν και ποτέ δεν ξέρεις...), προσπαθώ να φτιάξω ταινία με αρχεία avi με το movie maker των windows. Το πρόβλημα είναι πως όταν βάζω τα αρχεία στο πρόγραμμα, εμφανίζεται μόνο ήχος, καθόλου εικόνα. Σαν να επρόκειτο για αρχείο ήχου. Είναι προφανές πως δεν μπορώ να συνεχίσω την επεξεργασία του βίντεο και την μετατροπή του σε dvd. Στο pc είναι εγκατεστημένα τα Nero 8, MPC Home cinema, core avc και ac3 filter. Με τα ίδια προγράμματα σε άλλο pc ποτέ δεν είχα παρόμοιο πρόβλημα. Θα μου πείτε πως υπάρχουν πολλά προγράμματα που μπορώ να χρησιμοποιήσω αντί του movie maker, ακόμα και το nero που έχω ήδη, αλλά προτιμώ για διάφορους λόγους αυτό.
Ξέρει κανείς τί μπορεί να φταίει και πώς λύνεται το πρόβλημα?

Δεν δοκιμάζεις να παίξεις λίγο με τα filters που χρησιμοποιεί ο WMM?
Tools > Options > Καρτέλλα Compatibility. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις μερικά φίλτρα στον WMM να δεις άν θά χει διαφορά.
Και μιά ερώτηση: Τα avi σου παίζουν στον WMP?

Thanks, θα ελέγξω αυτά που προτείνεις το βράδι, μόλις επιστρέψω από την δουλειά. Να σου πω την αλήθεια, δεν θυμάμαι αν τα έπαιξα με τον WMP, γιατί χρησιμοποιώ κυρίως τον MPC-HC για θέαση.

Λοιπόν, έφτασα να απενεργοποιήσω όλα όσα είχε η λίστα (τα πιο πολλά αναφέρονται στο Nero) και πάλι τίποτα. Ο WMPlayer τα παίζει κανονικά τα αρχεία... Μυρίζομαι formatάκι...

Επίσης, όταν σέρνω το αρχείο για να το βάλω στην λωρίδα χρόνου, με πάει μόνο στο κομμάτι για τον ήχο, σαν να είναι κλειδωμένο το κομμάτι που βάζω το βίντεο.

Last edited:
Προφανώς είναι θέμα codec.
Το avi είναι container format και μέσα του το συμπιεσμένο audio/video μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιο codec που δεν διαθέτει ο WMM.
Θα σου έλεγα να ακολουθήσεις αυτό τον οδηγό για να εγκαταστήσεις το Vista Codec Pack και μετά να ξαναδοκιμάσεις.

Σε ευχαριστώ πολύ. Θα προσπαθήσω να βγάλω άκρη με τον οδηγό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Windows Movie Maker: Πρόβληματάκι...

Χάθηκες! Έγινε τίποτα?

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Δεν εγκατέστησα τελικά κανένα codec pack (θέλω να το αποφύγω). Άλλωστε, εφόσον τα αρχεία αναπαράγονται κανονικά από τον Windows Media Player, θεώρησα (αυθαίρετα) πως μάλλον δεν είναι θέμα codec. Πάντως, δεν ασχολήθηκα περισσότερο λόγω έλλειψης χρόνου και παραμένει σε εκκρεμότητα το πρόβλημα.