Windows Vista. Διαμόρφωση και κατάτμηση σκληρού

Μέχρι τώρα δεν είχα προβλήματα στα XP και στα 98SE.

Ο οδηγός διαμόρφωσης και κατάτμησης σκληρού δίσκου ήταν απλός και straight forward.

Πριν λίγες μέρες άνοιξα τον αντίστοιχο στα Vista και βρέθηκα να κοιτάω σαν χαζός τις πολλές επιλογές που είχα (απλός δίσκος, δυναμικός δίσκος, διαιρούμενος ή διαμορφούμενος - κάπως έτσι, τέλος πάντων, κ.οκ.)

Όσον αφορά στην κατάτμηση (partition), πάλι με μπέρδεψαν οι επιλογές και δεν ήμουν σίγουρος τί ακριβώς να κάνω.

Κάποιος που να έχει δουλέψει τα παραπάνω, μήπως μπορεί να βοηθήσει;

Θέλω:

- Να διαμορφώσω τέσσερεις 500ρηδες
- Να τους διαιρέσω στη μέση (περίπου), ώστε να έχω οκτώ (εικονικούς) σκληρούς
- Δεν θέλω RAID

Αυτά

Μια γρήγορη περιγραφή της διαδικασίας κανείς;

(Τα Vista είναι Ultimate ελληνικά - γνήσια)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αποτυχία (;)

Απλός δίσκος-νεο διαμέρισμα και τα άλλα τα ξέρεις.

Κώστα σ' ευχαριστώ για την βοήθεια

Εν τούτοις, όταν ξεκινάω το πρόγραμμα διαχείρισης δίσκων και κάνω δεξί κλικ στον δίσκο που θέλω να διαμορφώσω, λαμβάνω τις εξής επιλογές (και μόνον αυτές) σε μικρό αναδυόμενο παραθυράκι, βέβαια:

- Νέος διευρυμένος τόμος...
- Νέος διαγραμμισμένος τόμος...
----------------------------------
- Μετατροπή σε δυναμικό δίσκο...
- Μετατροπή σε δίσκο GPT (αν το επιλέξω γίνεται "Μετατροπή σε δίσκο MBR")
-----------------------------------
- Ιδιότητες
- Βοήθεια

Δεν έχω, δηλαδή, πουθενά την επιλογή: "Νέος Απλός Τόμος".

Δοκίμασα να επιλέξω τόσο την πρώτη όσο και την δεύτερη διαμόρφωση και ενώ έτρεξα τον Οδηγό, στο τέλος πήρα μήνυμα που μου έλεγε πως η εργασία αυτή δεν είναι δυνατόν να εκτελεστεί.

Τί κάνω λάθος;

Υ.Γ.: Έχω εγκατεστημένους (μη διαμορφωμένους) τέσσερεις 500ρηδες (2 Samsung + 2 Seagate) SATA-2, τους οποίους τους βλέπουν τα Vista κανονικά.

Το σύστημα είναι εγκατεστημένο σε δυο 150ρηδες Raptor SATA-2, που είναι σε διάταξη RAID 1 (mirroring).

Η μητρική έχει 6 υποδοχές SATA.

Το βρήκα !

Μέχρι τώρα έκανα δεξί κλικ πάνω από το αριστερό πλαίσιο (το γκρι) του δίσκου, όχι πάνω από το δεξί (το άσπρο), γι αυτό και ελάμβανα το παραπάνω μενού.

Μόλις έκανα κλικ στο άσπρο πλαίσιο, παρουσιάστηκε το σωστό μενού με τη δυνατότητα διαμόρφωσης σε απλό δίσκο.

Απάντηση: Re: Windows Vista. Διαμόρφωση και κατάτμηση σκληρού

Το βρήκα !

Μέχρι τώρα έκανα δεξί κλικ πάνω από το αριστερό πλαίσιο (το γκρι) του δίσκου, όχι πάνω από το δεξί (το άσπρο), γι αυτό και ελάμβανα το παραπάνω μενού.

Μόλις έκανα κλικ στο άσπρο πλαίσιο, παρουσιάστηκε το σωστό μενού με τη δυνατότητα διαμόρφωσης σε απλό δίσκο.

Ετσι ακριβως οπως και στα xp δηλαδη :grinning-smiley-043