Windvd 10!!Τους έφαγε στο τέρμα...

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
Και εκεί που το 'χαμε εγκαταλείψει(όχι ότι άλλαξε τίποτα), μας έρχεται με bitstreaming, ναι καλά ακούσατε, στις καινούριες ATI 5xxx.....

Βέβαια έχει θεματάκια ακόμα, (χάνεται ο ήχος , κλπ), αλλά η αρχή έγινε...

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας(Παρασκευή νομίζω), έρχεται το πολυπόθητο patch απο την Powerdvd, για το bitstreaming στις ΑΤΙ....Όσοι το αγοράσουν σήμερα, το έχει μέσα(κωλόφαρδοι)....

Αυτά....

Update:

Major breakthrough κύριοι, επιτέλους ανάψανε τα πολυπόθητα λαμπάκια..

Απαιτείται η τελευταία έκδοση του WinDVD Pro 2010, η v10.0.5.163 (είχα την 10.04).

Λειτουργεί και για DolbyTrueHD και για DTS-HD, αλλά ο ήχος διακόπτεται κάθε 10 sec..

Εντάξει, κι αυτό που καταφέραμε καλό είναι..

Πρώτη αναφορά επιτυχίας monsoon :-)

Έστω και με διακοπές lol
Ας δούμε τις εξελίξεις τις επόμενες μέρες!

Ευχαριστώ Monsoon για την επιβεβαίωση καταρχάς...

Τα θεματάκια υπάρχουν, όπως προείπα, αλλά κάθε αρχή και δύσκολη....

ερώτηση για τους σχετικούς...για ταινία με ήχο dts προτιμάτε windvd ή powerdvd και ποιά version?

Το σκέτο DTS το παίζουν οι πάντες και τα πάντα εδώ και χρόνια. Εννοείται με τα ίδια αποτελέσματα, καθότι bitstream / passthrough.

Αν εννοείς DTS HD/MA, εξαρτάται από το hardware σου.

Γενικά πάντως, το WinDVD δεν έχει την καλύτερη φήμη, ακόμα χειρότερη και από του PowerDVD (κατόρθωμα αυτό..).

έχω ONKYO 906. Είμαι OK? Ποιό πρόγραμμα συστήνετε για να παίξω DTS-HD MA?

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ::ears:

Το ATI HDMI Audio driver που δίνει η ATI στους catalyst 9.12- ΔΕΝ είναι "της προκοπής".

Για να παίξει ο ήχος (HD bitstream) κανονικά στο WINDVD 2010 (χωρίς κοψίματα) αρκεί απλά να κάνετε install τον realtek driver για τη συσκευή αυτή.

ATI HDMI Audio Device R2.39 2009/12/15 17435k

Δοκιμασμένο σε Windows 7 x64

Το ATI HDMI Audio driver που δίνει η ATI στους catalyst 9.12- ΔΕΝ είναι "της προκοπής".

Για να παίξει ο ήχος (HD bitstream) κανονικά στο WINDVD 2010 (χωρίς κοψίματα) αρκεί απλά να κάνετε install τον realtek driver για τη συσκευή αυτή.

Δημήτρη αυτό είναι γνωστό. Εάν κάνεις δεξί κλικ κάτω δεξιά στις συσκευές αναπαραγωγής ήχου, μετά διαλέξεις το HDMI out και πατήσεις ιδιότητες, τότε στην καρτέλα υποστηριζόμενες μορφές, δεν σου βγαίνουν τα HD φορμά ήχου όταν έχεις της ΑΤΙ τον οδηγό. Ενώ όταν έχεις της Realtek, εμφανίζονται κανονικά. Αυτά με Windows 7 64.

Γεια σου φίλε Z-130! Εμένα μου τα έβγαζε τα υποστηριζόμενα HD format και στα x64 και στα 32μπιτα 7. Αλλά στο WinDVD 2010 παρότι έδινε DTS-HD και TruHD, έκανε διακοπές στον ήχο.Με realtek δεν βλέπω καμία διαφορά στα properties του ήχου, αλλά δεν κάνει πια διακοπές στο WinDVD.

Θέλω να πω ότι τελικά το WinDVD έφερε πρώτο τον HD ήχο στην 5xxx, όπως είναι και ο τίτλος του thread...

Ημουν κι εγω σε διλλημα αν θα τους βάλω ή θα αφήσω τον HDMI που δίνουν οι 10.1 αλλά μιας και το PDVD παίζει με τους ΑΤΙ, είπα να μην τους βάλω τελικά.

Όταν όμως παίξει και το TMT ψιλοτρελαίνεται η κατάσταση και θελει restart το μηχανημα για να ξε-μουγκαθεί.

Οποτε ίσως τελικά δοκιμασω και τους Realtek.

Απάντηση: Re: Windvd 10!!Τους έφαγε στο τέρμα...

Που θα βρώ τους συγκεκριμένους Drivers?
Γιατί και σε μένα με ΑΤΙ 5450 δούλεψε το bitstream αλλα με διακοπές.