Wireless Access Point and Gigabit Switch

vman

Senior Member
15 September 2012
697
Θέλω να μεταφέρω internet ασύρματα και από εκεί να γίνει ένα τοπικό δίκτυο gigabit μέσω ethernet.
O router είναι το μαύρο Pirellli της Cyta με ταχύτητα ασύρματου δικτύου g.

Οποιος μπορεί παρακαλώ ας προτείνει συγκεκριμένα προιόντα που παίζουν σίγουρα. Εχω δει κάποια που είναι μία συσκευή και κάνει τα παραπάνω και άλλα που είναι ξεχωριστό το access point και ένα ξεχωριστό switch. Το θέμα είναι ότι ακόμα και στο μαγαζί που τα πουλάνε δεν είναι σίγουροι αν θα παίξουν!

Ωραίο μηχάνημα το Linksys, αλλά δεν κάνει για wifi-g, οπότε βγαίνει εκτός.

Το tp-link έχει λειτουργία WDS Bridge, λογικά θα πρέπει να κάνει την δουλειά που θες, εκτός εάν υπάρχει κάποια ασυμβατότητα,
οπότε καλό θα ήταν εάν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω να δώσει τα φώτα του.

Ωραίο μηχάνημα το Linksys, αλλά δεν κάνει για wifi-g, οπότε βγαίνει εκτός.

Το tp-link έχει λειτουργία WDS Bridge, λογικά θα πρέπει να κάνει την δουλειά που θες, εκτός εάν υπάρχει κάποια ασυμβατότητα,
οπότε καλό θα ήταν εάν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω να δώσει τα φώτα του.

Μια χαρά είναι το Linksys που αναφέρθηκε πιο πάνω.

χμμ... από ότι είδα παίζει στη μπάντα των 5GHz μόνο...

Ωπα....δίκιο έχεις . Εγραψα Linksys αντί TPlink . To tp link είναι super για την δουλειά που το θέλει..
Το θέμα είναι πως θα κάνει τις συνδέσεις. Ο ρουτερ θα λειτουργεί ως repeater ασύρματου δικτύου και θα τον χρησιμοποιεί παράλληλα σαν switch ?

Last edited:
Ωπα....δίκιο έχεις . Εγραψα Linksys αντί TPlink . To tp link είναι super για την δουλειά που το θέλει..
Το θέμα είναι πως θα κάνει τις συνδέσεις. Ο ρουτερ θα λειτουργεί ως repeater ασύρματου δικτύου και θα τον χρησιμοποιεί παράλληλα σαν switch ?

Όχι άλλο πράγμα είναι το repeat, μοιάζει όμως. Ουσιαστικά αναμεταδίδει ότι πέρνει από το αρχικό access point (πχ. pirelli wifi).
Αυτό αναφαίρεται ως Universal Repeat και θα έπαιζε με οποιοδήποτε αρχικό access point (πχ. pirelli wifi).

Βασικές οδηγίες μπορείς να βρεις εδώ: http://www.tplink.com/en/article/?id=264 .
Πριν κάνεις οτιδήποτε πρέπει να δεις:
Eάν "παίζει" το pirelli με το tp-link. (2 ίδια tp-link θα παίζουν σίγουρα, αλλά το κόστος θα είναι διπλό. Κέρδος θα έχεις μόνο στην ταχύτητα του wifi, από 54mbps -> 300mbps)
Tι γίνεται με την ασφάλεια ανάμεσα στην WDS ζεύξη.

Δυστυχώς δεν έχω στήσει wds ζεύξη, γι αυτό είμαι επιφυλακτικός.