geovar
AVClub Addicted Member
- 24 February 2008
- 1,814
ενα 6.5" οχι αλλα 8;
Πολύ αμφιβάλλω αν μιλάμε βέβαια για σοβαρά γούφερ 15"
ενα 6.5" οχι αλλα 8;
Απλά δεν έχουν καμία σχέση ούτε σε ταχύτητες ούτε σε απόκριση ούτε σε παραμόρφωσης ούτε σε αίσθηση βάθους –εικόνας .
Μπορούν να συγκριθούν μονό σε εντάσεις αφού όλα τα σοβαρά 15 “είναι τουλάχιστον 1000w και 100db .
Αλλά οι εντάσεις δεν μας ενδιαφέρουν εδώ.
Πολύ αμφιβάλλω αν μιλάμε βέβαια για σοβαρά γούφερ 15"
Αγαπητε Geovar αναφερομουν συγκεκριμένα στο eminence το οποίο δεν ειναι κανένα ιδιαίτερο με τα 8Χ6,5'' της peerless με την ανάλογη επιφάνεια.
Δυστηχώς δεν τα ακουσα προσωπικά και αναφερόμουν στην αποψη των παιδιών.
Τα 6,5'' της peerless εχουν (36-48)Ηz fs ανάλογα το μοντέλο, τα eminence τα βλέπω πάνω από 42Hz
Δεν μου φαινεται παράλογο να παίζουν καλύτερα...αναλογά βεβαια και με ενισχυτή και κτλ.
Αυτό που δεν ξέρω βέβαια ειναι αν τα συγκρίνουμε με ενα αντίστοιχης αξίας 15''
Ποσο? καμία 500ε δεν έχουν τα οκτώ 6,5???
Αυτό θα ήταν πιο σωστό.
π.χ. 2Χ15'' Ρeerless, 12''-15''ATC, 12''Eton, 15'' Supravox κτλ πολλά στα 500ε
Η αποψη μου ειναι οτι η ομοιογένεια ενός καλού μεγαφώνου είναι καλύτερη από πολλά μικρά
sorry 2X12''Peerless,
Geovar ειχα βάλει και τα δικά σου αλλά τα εσβησα λογω μ/χ
μπορείς να βρεις καινούργια Altec??
Ποιά είναι τα vantage δεν τα γνωρίζω.Μήν εννοείς vintage?Επειδή τυχαίνει να έχω συμβιώσει με πολλά από τα μεγάφωνα που αναφέρεται (εννοώ πχ όλα τα 12ιντσα πιρλες από sls εως αλουμινένια ) τα εμινενς ήταν σαφέστατα καλυτέρα από όσα αλλά μεγάλα δοκίμασα. Ανεξάρτητα από κουτί αφού τα αλλά τα δοκίμαζα και κλειστά κλπ.
Όταν λέω σοβαρά μεγάφωνα μιλάω για μεγάφωνα παραγωγής .δεν μπορώ να συγκρίνω με κάτι που έχει πεθάνει πριν γεννηθώ εγώ ή με κάτι που μπορεί να το βρω να παίζει ανάλογα με το πώς το κακομεταχειρίστηκε κάποιος επι 20 και χρόνια και τώρα έφτασε στα χέρια μου. Άσε που όσες φορές κάποιος που μου εκθείαζε κάποιο vantage μεγάφωνο που πείρε από το ιντερνετ και μου το έφερε να το ακούσω σε άμεσο συγκριτικό με κάποιο καινούριο από αυτά που τυχαίνει να έχω στη κατοχή μου ποτέ δεν έπαιξε καλυτέρα .
.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.