Ξαφνικά έχασα το MS Office από το laptop! Καμιά βοήθεια;

Εδώ που είμαι στην επαρχία για διακοπές - και με σύνδεση PSTN που "καίει" κάρβουνο και σέρνεται - δεν έχω και πολλές δυνατότητες παρακολούθησης και συμμετοχής στο διαδίκτυο. Γι αυτό και περιορίζομαι στις αναγκαίες ενέργειες (απλή ενημέρωση, διάβασμα νέων και κατέβασμα της αλληλογραφίας μου για να μη μπουκώσει το mailbox μου).

Σήμερα το πρωί δοκίμασα να ανοίξω το MS Outlook για να κατεβάσω την αλληλογραφία μου και με μεγάλη μου έκπληξη διαβάζω την εξής προειδοποίηση σε ένα παράθυρο διαλόγου που άνοιξε μαζί με το Outlook:

"Microsoft Office Outlook has not been installed for the current user. Please run setup to install the application"

Όλος απορία, προσπάθησα να ανοίξω και το MS Word και πήρα το ίδιο μήνυμα γι αυτό.

Δοκίμασα να κάνω επιδιόρθωση του Office, αλλά μου ζητάει το CD εγκατάστασης, πράγμα που δεν έχω μαζί μου.

Το laptop είναι ACER Aspire του 2005 και φοράει XP Home και MS Office 2003.

Καμιά βοήθεια/γνώμη για το τί φταίει και τί μπορώ να κάνω;

Υ.Γ.:
Αντιλαμβάνομαι πως ο χώρος δεν είναι για τέτοιου είδους συζητήσεις, αλλά προτιμώ να ρωτήσω εδώ, παρά σε κάποιο κομπιουτερίστικο φόρουμ, που μπορεί να χαθώ ανάμεσα σε άλλους χιλιάδες.

Last edited:
Με βάση το support της Microsoft (http://support.microsoft.com/kb/817960/el)

...Αυτό το θέμα προκύπτει όταν το Office 2003 είναι εγκατεστημένο ανά χρήστη και συνδέεστε στον υπολογιστή ως κάποιος άλλος χρήστης και όχι ως ο χρήστης που εγκατέστησε το Office 2003.

H προτεινόμενη λύση είναι (με βάση την Microsoft):

Για να επιλύσετε το θέμα, συνδεθείτε στον υπολογιστή σας με δικαιώματα διαχειριστή και καταργήστε το Office 2003. Κάντε εγκατάσταση του Office 2003 χωρίς να χρησιμοποιήσετε την επιλογή γραμμής εντολών allusers="". Για παράδειγμα, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο Setup.exe στο CD-ROM του Office 2003. Με αυτήν την ενέργεια θα γίνει εγκατάσταση του Office 2003 για όλους τους χρήστες του υπολογιστή.

Εάν δεν θέλετε να έχουν πρόσβαση στο Office 2003 όλοι οι χρήστες του υπολογιστή, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
  1. Χορηγήστε προσωρινά σε κάθε χρήστη, που εσείς επιθυμείτε να έχει, δικαιώματα διαχειριστή.
  2. Συνδεθείτε στον υπολογιστή ως ο κατάλληλος χρήστης.
  3. Κάντε εγκατάσταση του Office 2003 ανά χρήστη.
Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, μπορείτε να αποσυνδεθείτε και να ρυθμίσετε ξανά τις παραμέτρους των κανονικών πιστοποιήσεων του χρήστη.

Δυστυχώς, όπως κατάλαβες, χρειάζεσαι το CD ROM του Office.

Απάντηση: Re: Ξαφνικά έχασα το MS Office από το laptop! Καμιά βοήθεια;

Με βάση το support της Microsoft (http://support.microsoft.com/kb/817960/el)

...Αυτό το θέμα προκύπτει όταν το Office 2003 είναι εγκατεστημένο ανά χρήστη και συνδέεστε στον υπολογιστή ως κάποιος άλλος χρήστης και όχι ως ο χρήστης που εγκατέστησε το Office 2003.

+1 -bye-

Σύμφωνα με αυτό το άρθρο

Fix Microsoft Office Word Has Not Been Installed For The Current User Error">Fix Microsoft Office Word Has Not Been Installed For The Current User Error

το πρόβλημα οφείλεται σε κάποια από τις ενημερώσεις της Microsoft με την οποία αλλάζει το αρχείο MSO.DLL που βρίσκεται στο C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\OFFICE11.
Και αυτός ως λύση προτείνει την διαγραφή του παραπάνω αρχείου και την εκτέλεση της εντολής επιδιόρθωσης του OFFICE, γεγονός που προϋποθέτει να υπάρχει το CD εγκατάστασης του OFFICE.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα παλαιότερα Office (πχ Office 2000).
Στα παλαιότερα Office (δεν ξέρω για το 2003), πρέπει να συμβαίνει ένα εκ των παρακάτω δύο για να μπορεί διαφορετικός χρήστης (απ' αυτόν που έκανε την εγκατάσταση του Office) να τρέξει τα προγράμματα:
1. Να έχει δικαιώματα administrator
ή
2. Να έχει το CD (ή DVD) του Office στο DVD drive του PC.

Βάλτε open source office και δεν θα καταλάβατε καμμία διαφορά, απόλυτα συμβατό με το Microsoft Office και προπαντώς ελεύθερο!!
Για e-mail client, τίποτε άλλο εκτός από Mozzila Thunderbird!

MS Office. Επιδιόρθωση ή/και επανεγκατάσταση, αλλά γιοκ..

Σύμφωνα με αυτό το άρθρο

Fix Microsoft Office Word Has Not Been Installed For The Current User Error">Fix Microsoft Office Word Has Not Been Installed For The Current User Error

το πρόβλημα οφείλεται σε κάποια από τις ενημερώσεις της Microsoft με την οποία αλλάζει το αρχείο MSO.DLL που βρίσκεται στο C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\OFFICE11.
Και αυτός ως λύση προτείνει την διαγραφή του παραπάνω αρχείου και την εκτέλεση της εντολής επιδιόρθωσης του OFFICE, γεγονός που προϋποθέτει να υπάρχει το CD εγκατάστασης του OFFICE.

Μετά από πολύ καιρό ξαναφέρνω το θέμα, γιατί μέχρι τώρα βολευόμουνα με το desktop και δεν με είχε απασχολήσει το θέμα της επιδιόρθωσης.

Χτες αποφάσισα να ασχοληθώ με το ζήτημα και αφού εξασφάλισα πως έχω το δισκάκι του Office διαθέσιμο, ξεκίνησα βήμα-βήμα να διορθώσω την κατάσταση. Αρχικά, πριν το απεγκαταστήσω και κάνω επανεγκατάσταση, δοκίμασα να κάνω επιδιόρθωση από το Control Panel των Windows.

Η επιδιόρθωση έγινε επιτυχώς (έτσι τουλάχιστον έγραψε το wizard στο τέλος), αλλά το πρόβλημα παρέμεινε. Εδώ πρέπει να διευκρινήσω ότι ποτέ δεν έχω εγκαταστήσει πρόγραμμα από άλλο λογαριασμό, δεν υπήρχε καν λογαριασμός άλλος πλην του δικού μου, που είναι ταυτόχρονα και λογαριασμός administrator.

Μπήκα και στο C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\OFFICE11 και έσβησα το αρχείο MSO.DLL (το διέγραψα οριστικά ΚΑΙ από τον Κάδο Ανακύκλωσης).

Λέω, θα πρέπει μάλλον να κάνω οριστική απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση για να διορθωθεί το πρόβλημα. Έτσι, αφού εγκατέστησα κι ένα έξτρα πρόγραμμα απεγκατάστασης προγραμμάτων, για να είμαι σίγουρος πως δεν θα μου αφήσει τίποτα υπολείμματα η απεγκατάσταση μέσω Windows, έκανα πλήρη απεγκατάσταση και μετά επανεγκατάσταση εκ νέου. Να σημειώσω πως κατά τη διάρκεια της επανεγκατάστασης, το wizard μου ζήτησε ποιός λογαριασμός χρήστη να έχει πρόσβαση στο πρόγραμμα και εγώ φυσικά του είπα τον δικό μου (που είναι και προεπιλεγμένος, έτσι κι αλλιώς κατά την διάρκεια της διαδικασίας).

Αμ δε....

Πάλι το ίδιο ενοχλητικό μήνυμα πως το πρόγραμμα δεν εγκαταστάθηκε από τον τωρινό χρήστη, μια από τα ίδια δηλαδή.

Προσπάθησα να ξανακάνω επιδιόρθωση στο επενεγκατεστημένο Office, η οποία πάλι "έγινε επιτυχώς", αλλά το πρόβλημα παρέμεινε. Στη συνέχεια, ξαναέτρεξα το wizard, ζητώντας αυτή τη φορά όχι επιδιόρθωση, αλλά επανεγκατάσταση, αλλά εις μάτην. Κάθε φορά βέβαια που έτρεχε το wizard, είχα το CD stand-by, αλλά ποτέ δεν μου ζητήθηκε να το τρέξω.

Σημειώστε ότι το καλοκαίρι, που δεν είχα το CD μαζί μου, έφτιαξα πάνω στην απελπισία μου έναν άλλο λογαριασμό χρήστη, ο οποίος έτρεχε το Office χωρίς πρόβλημα, αλλά βέβαια ποτέ δεν τον χρησιμοποίησα.

Τώρα τα έχω για δεύτερη φορά απεγκαταστήσει και δεν ξέρω πώς ακριβώς να προχωρήσω στην εκ νέου εγκατάσταση, ώστε να μη μου βγάλει το ίδιο πρόβλημα.

Καμιά βοήθεια, πριν προχωρήσω;

Ευχαριστώ

Υ.Γ.:
Διαθέτω και Office 2007. Μήπως είναι προτιμότερο να εγκαταστήσω το "2007" αντί της επανεγκατάστασης του "2003"; Και τί θα γίνει με τα αρχεία μου, που είναι φτιαγμένα με το Office 2003; Εντάξει, καταλαβαίνω πως τα τα αρχεία του Word, Excel, Powerpoint κλπ. δεν θα έχουν πρόβλημα, διότι το "2007" είναι συμβατό προς τα πίσω με το "2003" . Αλλά με νοιάζει αν θα μπορώ να δω τα αρχεία του Microsoft Outlook (Εισερχόμενα και Απεσταλμένα), που βρίσκονται αυτή τη στιγμή αποθηκευμένα στο laptop και μερικά από αυτά είναι πολύτιμα. Ξέρει κάποιος να μου απαντήσει; Και πάλι ευχαριστώ.