Ξαφνικό πρόβλημα με transmission

portokali00

Senior Member
25 October 2007
552
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα NAS Zyxel στο οποίο κατεβάζω με transmission. Πότε από PC και πότε από το κινητό. Ξαφνικά και χωρίς να αλλάξω κάτι δεν μπορώ να συνδεθώ από το κινητό. Μου βγάζει το μήνυμα connection timeout. Καμία ιδέα;
Ευχαριστώ πολύ.

Μπαίνεις με την τοπική ip ή την Wan ip;
Αν μπαίνεις με την τοπική, τότε κάνε restart router και nas και ξαναδοκιμασε

Με την wan μπαίνω. Έκανα restart στο NAS αλλά όχι και στο router.
Από το PC συνδέεται κανονικά αλλά αυτό μπαίνει με την τοπική. Θα κάνω restart και στο router μήπως και δούμε φως.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν κατάφερα κάτι,
Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται ...

Καμιά άλλη ιδέα ;
Μήπως να δοκιμάσω να φτιάξω νέα ip στο no ip ;

Πώς κάνεις update την ip στο No ip? Έχεις βάλει το λογαριασμό σου στο noip στο ρουτερ για να κάνει αυτόματα update κάθε φορά που αλλάζει η ip? Το κάνεις από το pc? Από το site? Έχεις ελέγξει στο site ότι είναι η σωστή ip?

Πώς κάνεις update την ip στο No ip? Έχεις βάλει το λογαριασμό σου στο noip στο ρουτερ για να κάνει αυτόματα update κάθε φορά που αλλάζει η ip? Το κάνεις από το pc? Από το site? Έχεις ελέγξει στο site ότι είναι η σωστή ip?

Μμμμμμ , αυτό δεν το σκέφτηκα και πολύ λογικό να είναι αυτό που φταίει.
Μήπως θα μπορούσες να με βοηθήσεις με το τι πρέπει να κάνω ;

Πρεπει να δεις αν το router σου υποστηριζει τον no ip ως ddns provider.
Αν υποστηριζει το σεταρεις βαζοντας user-password και τελειωσες
Αυτή είναι η καλυτερη λυση, μιας και αποκτας static ip για ολες τις συσκευες που εχεις συνδεσει στο router.

Αν δεν υποστηριζει το router τον no ip, τοτε δες αν το υποστηριζει το nas.
Αν ναι, τοτε κανεις την ιδια διαδικασια στον nas.
Απλα τωρα θα εχεις static μονο για το nas και όχι για άλλες συσκευες (πχ ip camera)

Αν δεν υποστηριζει και το nas, τοτε θα δεις ποιον provider υποστηριζει το router σου αλλα δυστυχως θα πληρωσεις γυρω στα 40 δολαρια τον χρονο.
Μονο ο no ip είναι δωρεαν.

Ευχαριστώ πολύ , μια και ξέρεις πλέον οτι είμαι και λίγο άσχετος , που πρέπει να ψάξω για να δω αν το router ή το NAS υποστηρίζουν no ip.
Εννοώ που πρέπει να ψάξω ; Στις ρυθμίσεις , στα τεχνικά χακτηριστικά; κάπου αυγκεκριμένα στο μενού ;;;
Όπως βλέπω στο user manual του router αναφέρει το no-ip σαν παράδειγμα για D-DNS

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

θα το ψάξω το βράδυ που θα είμαι μπροστά στο router.
Λογικά θα πρέπει να βάλω το username το password και το hostname που έχω ατο no-ip αφού ψάξω στο router να βρω την επιλογή για ddns.
Τα λέω καλά ;;;;:Banane0:

Last edited:
Ναι σωστά.
Θα μπεις στο router και θα βρεις την επιλογή dynamic ddns.
Θα το κάνεις enable και θα επιλέξεις τον service provider. Θα έχει κάποιο drop down menu.
Εκεί θα βάλεις τον no ip.
Μετά host name, user, password και τελειωσες