Ξαφνικο προβλημα οπισθιου φωτισμου led (μαλλον) σε LG 42LA620S-ZA (2013 model)

thodorisk

Established Member
14 September 2024
118
Δεν με εφτανε που πριν λιγο καιρο τα φτυσε η μια θυρα hdmi, σημερα εντελως ξαφνικα αρχισε στο κεντρο της τηλεορασης,LG 42LA620S-ZA,να αναβοσβηνει η εικονα.
Σαν να υπηρχε καποιος με ενα φακο απο πισω και τον αναβοσβηνε!
Το κανει μονο στο κεντρο της εικονας σε ενα κυκλο διαμετρου περιπου 12-15 cm.
Μιλησα λιγη ωρα πιο μετα με το FixiTv, τους εστειλα και βιντεο μεσω viber και μου ειπε οτι ειναι 100% ο φωτισμος led.
Κοστος 90 + φπα.
Λιγο που το εψαξα βρηκα τις ledοταινιες του μοντελου μου σε 2 μαγαζια

AltPart και OEM

Ειδα και κανα 2 βιντεο και το παρουσιαζουν σχετικα ευκολο, αλλα θελει πολυ προσοχη με το panel.
Γενικα το εχει κανει κανεις μονος του? Ειναι κατι απλο ή θελει ακριβεια χειρουργειου?

Για ποσες ιντσες tv μιλαμε ; να ξερεις οτι πολυ ευκολα σπαει το πανελ οποτε τελος η tv
Τα βιντεο που βλεπεις ειναι ή απο πολυ εμπειρους ή και καποιοι δεν τα δειχνουν ολα, επισης δεν αγοραζεις ετσι τις λεντοσειρες ,πρεπει πρωτα να ανοιξεις το πανελ και να βρεις τον κωδικο επανω στις λεντοσειρες, γιατι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να εχει αλλες γιατι ο κατασκευαστης καποια στιγμη τοποθετησε αλλες με αλλο part number για διαφορους λογους και αυτες που βρηκες να μην κανουν.

Για ποσες ιντσες tv μιλαμε ; να ξερεις οτι πολυ ευκολα σπαει το πανελ οποτε τελος η tv
Τα βιοντεο που βλεπεις ειναι η απο πολυ εμπειρους η και καποιοι δεν τα δειχνουν ολα, επισης δεν αγοραζεις ετσι τις λεντοσειρες πρεπει πρωτα να ανοιξεις το πανελ και να βρεις τον κωδικο επανω στις λεντοσειρες γιατι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να εχει αλλες γιατι ο κατασκευαστης καποια στιγμη τοποθετησε αλλες με αλλο part number για διαφορους λογους και αυτες που βρηκες να μην κανουν
42αρα ειναι.
Ναι αυτο με το πανελ οτι σπαει ευκολα το ειδα που το ειπε και στο βιντεο που παρακολουθησα, και αυτο ειναι που με φρεναρει παροτι πιανουν τα χερια μου γενικα.
Τωρα αν εχουν μπει αλλες ledοταινιες μεσα δεν το γνωριζω πραγματικα, αλλα αν ισχυει ειναι θεμα.....

ισχυει ,πολλες φορες οι κατασκευαστες αλλαζουν υλικα ειτε γιατι δεν τα βρισουν ειτε για λογους οικονομίας,ο κανονας ειναι ανοιγουμε βλεπουμε και αγοραζουμε.
Αν σε συμφέρει οικονομικά και για να αποφύγεις την ολοκληρωτικη καταστροφή της πηγαινε την καπου για επισκευή, αν παλι γουσταρεις να ασχοληθεις λύσε το πάνελ με προσοχή και αγόρασε τα ανταλλακτικά και οποσδήποτε θα παρεις λεντοσειρα που θα εχει πάνω και τα defuser ,δεν κολλάμε ποτέ τα ίδια καθως δεν θα κατσουν σωστά και θα εχεις ανομιομορφια στην εικονα.

• Like
Reactions: thodorisk
ισχυει ,πολλες φορες οι κατασκευαστες αλλαζουν υλικα ειτε γιατι δεν τα βρισουν ειτε για λογους οικονομίας,ο κανονας ειναι ανοιγουμε βλεπουεμ και αγοραζουμε
Αν σε σθμφερει οικονομικα και για να αποφυγεις την ολοκληρωτικη καταστροφη τις πηγαινε την καπου για επισκευη αν παλι γουσταρεις να ασχοληθεις λσυε το πανελ με προσοχη και αγορασε τα ανταλακτικα και οποσδηποτε θα παρεις λεντοσειρα που θα εχει πανω και τα defuser δεν κολλαμε ποτε τα ιδια καθως δεν θα κατσουν σωστα και θα εχεις ανομιομορφια στην εικονα
Απ την μια φοβαμαι, με την λογικη οτι σπαει ευκολα το πανελ οπως ειπαμε, απ την αλλη σχεδον 100 ευρω για επισκευη τηλεορασης 12ετιας μου κανουν και λιγο μπολικα.
Εχω στην ακρη του μυαλου μου και την αγορα καινουριας σαν εναλλακτικη, και συγκεκριμενα android tv, αλλα επισης απο αναζητηση που εκανα βλεπω οτι δεν βγαζει ουτε η LG ουτε η Samsung.
Γιατι αραγε?
Οσο για τα defuser που ειπες.... τι ειναι αυτα?
Αυτες οι δυο που εχω βαλει στα link πιο πανω, τα εχουν αυτα?

Φαίνεται να τα εχουν ,ειναι διαθλαστικα διαφανη καπακια ωστε να στελνουν τον φωτισμο σωστα και οπως πρεπει και οχι μονο να εστιαζεται σε ενα σημειο οπως θα εκανε ενα λεντ χωρις το διαθλαστικο.

Τωρα για τις android μονο η Sony για εμενα βγαζει σωστες ,αλλα ειναι ακριβες, σχετικα απο τις TCL δεν εχω μεινει ευχαριστημένος ,ουτε απο την αποδοση μιας και εχει κολλήματα, αλλα και απο την τεχνικη εξυπηρέτηση οταν χρειαστηκα για μια 32αρα που ειχα, οποτε πλεον μονο LG και Samsung και Sony αν θες να πας ψηλα ας πουμε.

Τωρα η 12ετιας μπορει να βγαλει και κατι αλλο στην συνεχεια, αλλα ποτε δεν το ξερεις οπότε κοιτας το συμφέρων σου και το πορτοφόλι σου κυριως.

Φαίνεται να τα εχουν ,ειναι διαθλαστικα διαφανη καπακια ωστε να στελνουν τον φωτισμο σωστα και οπως πρεπει και οχι μονο να εστιαζεται σε ενα σημειο οπως θα εκανε ενα λεντ χωρις το διαθλαστικο.

Τωρα για τις android μονο η Sony για εμενα βγαζει σωστες ,αλλα ειναι ακριβες, σχετικα απο τις TCL δεν εχω μεινει ευχαριστημένος ,ουτε απο την αποδοση μιας και εχει κολλήματα, αλλα και απο την τεχνικη εξυπηρέτηση οταν χρειαστηκα για μια 32αρα που ειχα, οποτε πλεον μονο LG και Samsung και Sony αν θες να πας ψηλα ας πουμε.

Τωρα η 12ετιας μπορει να βγαλει και κατι αλλο στην συνεχεια, αλλα ποτε δεν το ξερεις οπότε κοιτας το συμφέρων σου και το πορτοφόλι σου κυριως.

Α λες αυτα τα στρογγυλα που ειναι πανω στις ταινιες ε? Μαλιστα. Ναι απ οτι βλεπω τα εχουν.
Ηδη η τηλεοραση αυτη που οπως ειπαμε ειναι 12ετιας εβγαλε πριν ουτε ενα μηνα προβλημα στην μια HDMI θυρα (δεν δουλευει πια) + το σημερινο που κουβεντιαζουμε + εδω και 2 χρονια περιπου που κανει κολληματα στις εντολες που δεχεται απο το τηλεκοντρολ.
Εχουν μαζευτει 3 προβληματα δηλαδη, εξου και η σκεψη για καινουρια.
Ναι ειδα κι εγω οτι οι Sony εχουν τσιμπημενες τιμες!
LG και Samsung που ειπες, δεν βγαζουν android ομως.
TCL με τιποτα, και γενικα τετοιες μαρκες.
Ειμαι της αποψης "δωσε λιγα παραπανω για να αντεξει".
Για Philips αποψη?

Philips ειναι πλεον κινα καθαρα, αν σε πειραζει αυτο ,για το τηλεκοντρολ μαλλον θα φταίει αυτο, οποτε με ενα αλλο λυνεις το προβλημα δεν στοιχιζουν και πολλα.

PHILIPS ειναι πλεον κινα καθαρα αν σε πειραζει αυτο ,για το τηλεκοντρολ μαλλον θα φταει αυτο οποτε με ενα αλλο λυνεις το προβλημα δεν στοιχιζουν και πολλα

Οταν λες οτι για το τηλεκοντρολ θα φταιει αυτο? Ποιο?
Οι ταινιες led ευθυνονται πιστευεις για τα κολληματα του τηλεκοντρολ?
Τα κολληματα παντως δεν ειναι τωρινο.
Εχει δυο χρονια που τα κανει που και που.

Οταν λες οτι για το τηλεκοντρολ θα φταιει αυτο? Ποιο?
Οι ταινιες led ευθυνονται πιστευεις για τα κολληματα του τηλεκοντρολ?
Τα κολληματα παντως δεν ειναι τωρινο.
Εχει δυο χρονια που τα κανει που και που.
το ιδιο το τηλεκοντρολ φταίει

το ιδιο το τηλεκοντρολ φταίει

Κι ομως δεν φταιει το τηλεκοντρολ.
Εχω δοκιμασει περα απ το δικο της, αλλο ενα επισης αυθεντικο και αλλο ενα συμβατο, και εκανε ακριβως τα ιδια κολληματα. Ανεξηγητο φαινομενο!!

Να γνωριζετε και περισσοτερο ο φιλος πιο πανω με την lg οτι τα ιμιτασιον λεντ εχουν διαρκεια ζωης το πολυ 2 χρονια με κανονικη χρηση,τα γνησια στη συγκεκριμενη εχουν 150ευρω.

• Like
Να γνωριζετε και περισσοτερο ο φιλος πιο πανω με την lg οτι τα ιμιτασιον λεντ εχουν διαρκεια ζωης το πολυ 2 χρονια με κανονικη χρηση,τα γνησια στη συγκεκριμενη εχουν 150ευρω.
Ναι ειδα οτι εχει και τα γνησια το συγκεκριμενο μαγαζι, στα 146,26. Μονο 2 χρονια κρατανε τα ιμιτασιον? Μαλιστα...

Βλεπω να την αφηνω ετσι προς το παρον, κι αν μεγαλωσει το προβλημα και φτασει σε φαση να μη μπορεις να δεις καν, να βαζω μπρος για καινουρια...

Έτσι έκανα σε 60αρα samsung που έκανε τα ίδια.....μόλις έγινε πολύ έντονο πήρε πόδι και αντικατασταθηκε με νέα 65αρα

• Like
Έτσι έκανα σε 60αρα samsung που έκανε τα ίδια.....μόλις έγινε πολύ έντονο πήρε πόδι και αντικατασταθηκε με νέα 65αρα
Αρα οντως με την παροδο του χρονου γινεται χειροτερο ε?

Στη LG TV 43LJ594V της άλλαξα τις λεντοταινίες με 80 ευρώ και 20 εργασία και παίζει τρια χρονια καθημερινά
Ακριβως οσο μου ειπε κι εμενα δηλαδη! Παρεπιπτοντως σταματησε να αναβοσβηνει εκεινο το σημειο που το εκανε. Μαλλον καηκε τελειως σε εκεινο το σημειο δηλαδη. Ειναι ελαφρως πιο σκοτεινο πια εκει. Πρεπει να εστιασει πολυ το ματι για να το καταλαβεις ομως, αλλα τουλαχιστον δεν κανει σαν ντισκοτεκ οπως πριν...

• Like
Reactions: nicolaos