Ξεχωριστοί υπότιτλοι σε video

axelakos

New member
18 June 2011
3
Έχω ένα video με ξεχωριστούς υπότιτλους σε ένα φάκελο στο σκληρό του laptop. Δηλαδή για παράδειγμα: tree of life.avi & tree of life.srt
Υπάρχει τρόπος αν το στείλω στο σκληρό του Dreambox 800, να γίνει αναπαραγωγή του video με τους υπότιτλους; Σε τι μορφή πρέπει να μετατρέψω τους υπότιτλους για να τους αναγνωρίσει; Το video με κατάληξη .avi δεν το έκανε αναπαραγωγή ο media player του dbox. Το μετέτρεψα σε .vob και το παίζει κανονικά, μα τους υπότιτλους δεν τους αναγνωρίζει. Επίσης, μήπως υπάρχει κάποιο αρχείο που αν το εγκαταστήσουμε στο dbox πιθανόν να παίζει και τα .avi (και γλιτώνω και τα convert σε .vob); Ευχαριστώ!

Αυτό που λές γίνεται με streaming μέσω του vlc. Δεν παίζει δηλαδή ο δέκτης το αρχείο από μόνος του, αλλά ο υπολογιστής σου που περνάει την έξοδό του μέσω streaming στο δέκτη.. Υπάρχει νομίζω σχετικό addon για enigma2 και πρέπει να εγκαταστήσεις τον vlc player στο pc σου..
Ψάξε λίγο για dm800 streaming και vlc και θα βρεις σχετικές πληροφορίες.

Έχω ένα video με ξεχωριστούς υπότιτλους σε ένα φάκελο στο σκληρό του laptop. Δηλαδή για παράδειγμα: tree of life.avi & tree of life.srt
Υπάρχει τρόπος αν το στείλω στο σκληρό του Dreambox 800, να γίνει αναπαραγωγή του video με τους υπότιτλους; Σε τι μορφή πρέπει να μετατρέψω τους υπότιτλους για να τους αναγνωρίσει; Το video με κατάληξη .avi δεν το έκανε αναπαραγωγή ο media player του dbox. Το μετέτρεψα σε .vob και το παίζει κανονικά, μα τους υπότιτλους δεν τους αναγνωρίζει. Επίσης, μήπως υπάρχει κάποιο αρχείο που αν το εγκαταστήσουμε στο dbox πιθανόν να παίζει και τα .avi (και γλιτώνω και τα convert σε .vob); Ευχαριστώ!

Ο 800άρης δεν υποστηρίζει αναπαραγωγή αρχείων divx,xvid παρά το γεγονός πως υποστηρίζει τα πολύ πιο απαιτητικά σε ισχύ h.264 (mkv, κλπ)
Υπότιτλους θα δεις μόνο σε mkv αρχεία τα οποία τους έχουν ενσωματωμένους εντός του container mkv και με περιορισμούς ως προς την κωδικοποίησή της κωδικοσελίδας τους. Με άλλα λόγια ξέχνα τον 800άρη σαν media player!
Κατά τά άλλα μέσω streaming (transcoding) από PC me VLC ισχύει ότι σου είπε ο φίλος παραπάνω!

Βρήκα έναν οδηγό για το πως να δούμε λέει ταινίες που έχουμε στο pc μας, στον Dreambox. Σε ένα σημείο στις ρυθμίσεις του δέκτη, λέει να μπω στο addons download mananger, στα plugins, και να πάρω ένα αρχείο με όνομα ''vlc front end'' Στα plugins του addons download mananger δεν υπάρχει τέτοιο αρχείο. Πατώντας όμως πράσινο κουμπί, εκεί μέσα έχει το εικονίδιο του vlc και λέει: a video streaming solution based on vlc. Μήπως το Black hole image που έχω θέλει εκεί τις ρυθμίσεις χωρίς να πρέπει να βρώ το ''vlc front end''; Ουφ, ζαλάδα είναι αλλά πολύ θα 'θελα να δουλέψει αυτό το πράγμα. Ειλικρινά σας μιλάω!