Ξεφυλλίζοντας τον Ηχο & HiFi τεύχος 33 Δεκέμβριος 1975

Για να μην προσπεραστεί το είδος του Αnthony Joseph που αρκετοί χαρήκαμε από κοντά,η 'poem' έκδοση.
Θα πήγαινα και με ορούς να τον ξαν ακούσω, αλλά.. μείναμε λίγοι.

Σ αυτό φαίνεται η ευελιξία του συγκεκριμένου μουσικού είδους

Οι Julio Resende Fado Jazz στο sons of revolution,ενσωμάτωσαν folk στοιχεία για να κάνουν το step .
Δεν την λες παραδοσιακή, ούτε νομίζω ο reviewer του τεύχους που μας παρουσίασες να το κατέτασσε εύκολα σε κάποιο απ' τα τότε γνωστά είδη μουσικής.
Και όμως είναι μια εκδοχή της σύγχρονης jazz που έχει πολλούς followers.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ευχαριστώ κατά αρχήν για την παρουσίαση, επειδή δεν το έχω και ξεκίνησα την αντίστροφη πορεία της συλλογής,μετά το πρώτο τεύχος το 85-86 παραγγέλνοντας απ' τις Τ.Εκδοσεις ή ψάχνοντας Μοναστηράκι και αποκτώντας τεύχη από κάποιους ελάχιστους ντόπιους που αγόραζαν τω καιρώ εκείνω και μετά τα είχαν για πέταμα... είμαι κοντύτερα στο σημείο μηδέν,αλλά απέχω λίγα χρόνια (1977-78).
Νομίζω όλα άλλαξαν με την υπερπροσφορά στην μουσική λόγω streaming βέβαια κάτι που επηρεάζει και το χόμπι μας.

είχα την μανία συλλογής απο τότε και τα τεύχη του ήχου είναι από τα λίγα πράγματα που μάζευα και τελικά κατάφερα να διασώσω έως σήμερα. Αν δεν κάνω λάθος έχω από το 1 έως το 150 σίγουρα και ίσως και κάπου στο 180.
Ξεκίνησα αυτή τη σειρά των παρουσιάσεων με video μετα από προτροπή καλού φίλου, παλιού θαμώνα του avclub που γράφει ακόμα και διαβάζει εδώ.
Όπως κάπου αναφέρω παρουσιάζω με απλά μέσα βιντεοσκόπησης, διότι η πολλή προετοιμασία με κουράζει και μου διώχνει τη διάθεση. Γι αυτό σχεδόν κάθε βίντεο από τα κάπου 10 που έκανα ως τώρα έχουν διαφορετική "εικόνα", καθώς ο τρόπος αλλάζει κάθε φορά ψάχνοντας έναν πιό βολικό τρόπο και για μένα και για όσους τα βλέπουν.
Δυστυχώς είναι θέμα που αφορά ελά;χιστους πιστούς γι αυτό και η θέασή τους είναι περιορισμένη, κάτι που ωρες ώρες μου κόβει την διάθεση.

Για την μουσική του σήμερα ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες εδώ, καθώς είναι λυπητερή ιστορία και ίσως για άλλο νήμα.

• Like
Reactions: trav
να συνεχίσεις με διάθεση γιατί οι πιστοί μπορεί να είναι λίγοι , αλλά είναι ..φανατικοί. ;)
σωστά..και γω το ίδιο πιστεύω για αυτό μάζεψα όλες τις ελληνικές εκδοτικές προσπάθειες απ' το πρώτο μέχρι το τελευταίο, συμπεριλαμβανομένου του jazz και τζαζ.. μέχρι που έκλεισε.
Πολλές φορές ξεφυλλίζω παλιά τεύχη νιώθοντας ότι με μεταφέρουν στην εποχή έκδοσης.
Έχω την εντύπωση ότι πολύ λίγα έμειναν και παλεύουν να επιβιώσουν.
Ο εφοπλιστής είναι ένα απ' αυτά με λαογραφικό ενδιαφέρον, αλλά δεν...και το mens health με το runners.
Παρατηρώ όμως ότι και το Ολλανδικό αντίστοιχο του Ήχου και το σουηδικό αφαίρεσαν σελίδες (το τελευταίο διαβάζω περίπου κατά 80%).
Μπράβο και πάλι.keep going.

• Like
Reactions: vlad66